fbpx

Byggstart för 427 bostäder i ett av Malmö stads största utvecklingsprojekt

Nyhet

linje_sv

Byggstart för 427 bostäder i ett av Malmö stads största utvecklingsprojekt

Igår togs det första spadtaget i bostadsprojektet Hyllie Gärde, som omfattar 427 bostäder och en City Gross-butik. Projektet är en viktig del av Malmö stads stora utvecklingsprojekt Hyllie. Här kommer tusentals nya boenden och arbetsplatser att växa fram i en modern och hållbar stadsdel, som knyter ihop södra Malmö och blir en viktig pusselbit inte bara för staden utan för hela regionen.

Vid invigningen var kommunalråden Andreas Schönström (S) och Torbjörn Tegnhammar (M), Magnolia Bostads verkställande direktör Fredrik Lidjan och Spiros Mylonopoulos, styrelseordförande Bergendahl & Son (som driver City Gross) på plats för att berätta om visionen för den nya stadsdelen.

– Hyllie är ett av Sveriges mest intressanta tillväxtområden just nu. Hyllie Gärde är precis den här typen av projekt som gör oss som samhällsutvecklare extra stolta. Vi vill skapa en attraktiv plats att bo och trivas på, med fokus på god gestaltning, social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet, säger Fredrik Lidjan, verkställande direktör på Magnolia Bostad.

I Hyllie Gärde är det nära till både centrum och natur, förskolor, skolor, butiker, restauranger och service. Och från Station Hyllie är det endast 8 minuter till Malmö Centralstation, 12 minuter till Kastrup och 30 minuter till Köpenhamn. City Gross-butiken om cirka 6500 kvm kommer generera ett 80-tal arbetstillfällen i området och planeras öppna under 2021.

– Vi ser en fantastisk potential i Hyllie och ser med stor glädje fram emot att vara en del av det nya kvarterat och öppna vår 45:e City Gross-butik just här. Nu börjar arbetet med att bygga upp en en helt ny stormarknad från grunden, säger Per Edstam, etableringschef på Bergendahl Food som driver City Gross.

Om mindre än tio år kommer tusentals personer att leva och bo här. Stadsdelen kommer att rymma Skandinaviens ledande shoppingcenter, tusentals arbetsplatser och bostadskvarter. Det nya kvarteret Hyllie Gärde är en av de sista etapperna i utvecklingen av stadsdelen Hyllie, med fokus på social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet. Inflyttning planeras ske under åren 2020 och 2021.

Läs mer om projektet här.

På bild (fr. vänster) Magnolia Bostads vd Fredrik Lidjan, styrelseorförande för Bergendahl & Son, Spiros Mylonopoulos, kommunalråden Andreas Schönström (S) och Torbjörn Tegnhammar (M).

Håll dig uppdaterad!

Få mer information från Magnolia Bostad: