Bolagsjurist

Magnolia Bostad utvecklar nya boenden, såväl hyresrätter som bostadsrätter, samt vårdboenden, hotell och studentboenden i attraktiva lägen i Sveriges tillväxtorter och storstäder. Sedan 2017 är Svenska Vårdfastigheter en del av Magnolia Bostad.

Vi sätter boendet i fokus: genomtänkt och effektivt på insidan så att människor ska trivas och ha råd att bo. Tilltalande utsida, samtida arkitektur och väl genomförda projekt skapar ett attraktivt erbjudande för landets kommuner och våra investerare. Våra hus ska stå i många generationer.

Vårt arbete styrs av en helhetssyn där verksamheten bedrivs på ett sätt som främjar en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

Magnolia Bostads aktier (MAG) är noterade på Nasdaq Stockholm.

Vi på Magnolia Bostad söker nu en erfaren Bolagsjurist till vårt nyrenoverade huvudkontor i centrala Stockholm. Du erbjuds möjlighet att få verka och utvecklas i en kreativ arbetsmiljö med ambitiösa och nyfikna kollegor i ett växande och snabbrörligt bolag. Vi är stolta över oss själva men aldrig nöjda, utan vet att vi kan bli ännu bättre. Vi drivs av att tänka nytt och gillar att utmana varandra att hela tiden ta nästa steg. Genom samarbete och nyfikenhet skapar vi hållbara nya boenden i Sverige och är därmed en del av den svenska samhällsbyggnaden.

Om tjänsten

I rollen som Bolagsjurist är ditt främsta ansvar att stötta verksamheten och ledningen med juridisk rådgivning i syfte att bolaget ska uppnå sina affärsmål samt följa gällande lagar och föreskrifter. Du är en del av Magnolias juristavdelning som med denna rekrytering består av tre personer. Ditt främsta ansvarsområde kommer att vara fastighetsrätt och entreprenadrätt men du kommer också att arbeta med transaktioner, allmän affärsjuridik och aktiemarknadsrätt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer i rollen som Bolagsjurist att:

 • identifiera, bedöma och följa upp legala risker i verksamheten,
 • stötta verksamheten i juridiska frågor för att säkerställa att affären bedrivs enligt gällande regelverk,
 • arbeta med avtalsgranskning och delta i avtalsförhandlingar,
 • bevaka regelverksförändringar inom området fastighetsrätt, och i synnerhet entreprenadrätt, samt
 • vara bolagets interna kontaktperson i frågor rörande entreprenadrätt.

Relevant erfarenhet

 • Vi vill att du har flera års erfarenhet av entreprenadrätt och fastighetsrelaterad juridik från en organisation, advokatbyrå eller bolag.
 • Det är meriterande om du därutöver har erfarenhet av allmän affärsjuridik och aktiemarknadsrätt

Personliga egenskaper

Vi letar efter dig som är:

 • intresserad av affären,
 • lugn, stabil och van vid att arbeta självständigt,
 • social, serviceinriktad och pedagogisk,
 • en initiativrik och drivande projektledare, samt
 • en analytisk och observerande problemlösare.

Välkommen att höra av dig! Har du några frågor eller funderingar kontakta gärna sara.heimer@capasearch.se, lina.svensson@capasearch.se eller lina.wijk@capasearch.se.

Om Magnolia Bostad

Magnolia Bostad utvecklar attraktiva och funktionella boenden, såväl hyresrätter som bostadsrätter och hotell, i Sveriges tillväxtorter. Vi är cirka 100 medarbetare på kontoren i Stockholm, Helsingborg, Norrköping och Göteborg. Magnolia Bostad är en av landets största bostadsutvecklare med projekt ibland annat Helsingborg, Storstockholm, Malmö, Uppsala, Karlstad, Göteborg och Eskilstuna. Magnolia Bostads aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.