Bostadsprojektet utgör en del av H+, Helsingborg kommuns stora stadsförnyelseprojekt för den södra delen av staden. Projektet kommer att komplettera befintlig bostadsbebyggelse genom en modern arkitektur med typiska inslag som kännetecknar staden.

Projekt

linje_sv

Bryggeriet
Helsingborg

Område: H+
Ägandeform: Hyresrätt
Antal bostäder: 327
Bedömd inflyttning: Januari 2018
Arkitekt: Jaenecke Arkitekter

.

Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

I centrala Helsingborg planerar Magnolia Bostad för 327 hyresrätter i fyra kvarter. Bostadsprojektet ansluter till H+, Helsingborgs kommuns stora stadsförnyelseprojekt för den södra delen av staden. Projektet kommer att komplettera befintlig bostadsbebyggelse genom att förena en modern arkitektur med typiska inslag som kännetecknar staden.

Byggnationen pågår till andra kvartalet 2016, inflyttning är beräknad januari 2018.

Intresseanmälan
Uthyrning av det här projektet sköts av Boplats Syd. För att ställa dig i kö anmäler du dig till Boplats Syds bostadskö. Din kötid börjar räknas från det datum som din inbetalning registrerats.


Området

linje_sv

H+

De nya stadsdelarna som ingår i stadsförnyelseprojektet kommer att heta Oceanhamnen, Universitetsområdet, Husarområdet och Gåsebäck och ska länkas ihop med centrum. Till 2035 ska det ha vuxit fram 5 000 nya bostäder samt kontorslokaler, restauranger, service och affärer i området. I Oceanhamnen planerar Magnolia Bostad för ytterligare 127 bostäder, projektet Ophelias Brygga, med planerad byggstart 2018 och inflyttning 2020.

Läs mer om Oceanhamnen här och om projektet Ophelias Brygga här

Välplanerade lägenheter med fina materialval

Lägenheterna

linje_sv

Lägenheterna består till största delen av smarta och yteffektiva tvåor, men även några ettor och treor. Generösa fönsterpartier och balkonger är detaljer som lyfter kvalitén för lägenheterna. Planlösningen är öppen mellan köket och vardagsrummet, vilket ger ett fint ljusflöde och skapar rymd. Lägenheterna har en genomgående hög standard på golvet läggs ekparkett för att skapa en varm och ombonad känsla. Badrummen är kaklade och har klinkergolv.

Samtliga lägenheter, oavsett storlek , har egen tvättmaskin och torktumlare eller kombinationsmaskin. Tvåorna och treorna har diskmaskin och ettorna förbereds för att kunna installera diskmaskin.

Staden

linje_sv

Helsingborg

Helsingborg är Sveriges åttonde största kommun med cirka 135 300 invånare. Stadens centrum består av tätbebyggd stenstad med storslagna hus längs de centrala gatorna. I kärnan av city erbjuds shopping, ett rikt kulturliv och trevliga mötesplatser. Staden ligger precis vid vattnet och nära sandstränder vilket erbjuder fina kaj- och strandpromenader.

Nära till mycket
I Helsingborg är det nära till mycket. Ängelholms flygplats ligger bara 30 minuter från centrum och inom mindre än en timme tar du dig till Malmö. Staden ingår i Öresundsregionen och ligger bara fyra kilometer från Helsingör i Danmark. Med färjan tar du dig dit på bara 20 minuter.

Intill vattnet i Helsingborgs Norra hamn ligger Dunkers Kulturhus, där det arrangeras och kulturhistoriska utställningar, konst, dans, musik och teater. Kulturellt utbud erbjuds även på Helsingborgs Konserthus, Helsingborgs Stadsteater och Helsingborgs Arena. En populär aktivitet är kallbadhus, där du året runt kan få njuta av bastubad och få uppleva en uppiggande effekt genom ett dopp i det kalla vattnet som sedan avslutas i en varm bastu.

Upplev naturen och stadens puls

Här bor du nära det pulserande stadslivet, samtidigt som du också har nära till fina naturområden som erbjuder ett aktivt friluftsliv. Ett populärt utflyktsmål är naturområdet Pålsjö skog med fina löpspår och promenadstråk. Pålsjöbäcken ringlar sig genom den vackra lövskogen och mitt i skogen ligger den mysiga våffelserveringen Pålsjöpaviljongen. Här finns också tennisbanor och fotbollsplaner för de som gillar bollsport. Det finns också flera fina golfbanor på nära håll.

I Kullaberg och Söderåsen finns två naturreservat som ligger cirka 30 minuter med bil från centrum. I Kullaberg kan du bergsklättra, dyka, paddla kajak och segla eller varför inte prova på skärmflygning. I Söderåsen finns vild urskog med storslagna bokträd som är ett populärt utflyktsmål. Där finns också en hög bergsplatå med vacker utsikt.

En uppkopplad och tillgänglig stad

Helsingborg strävar efter att vara en uppkopplad och tillgänglig stad, därför finns det närmare 200 fria surfzoner där du kan använda fritt internet i staden.

Arkitekten

linje_sv

Jaenecke
Arkitekter

Namn: Torbjörn Håkansson

Titel: Arkitekt

Kända Projekt: Greenhouse Augustenborg, Grönt projekt för Mkb (Malmö Fastighets AB). Medverkande arkitekt. Ansvarig och gestaltande arkitekt: Kenji Miyazu, Jaenecke Arkitekter AB.

Arkitekten bakom Bryggeriet, Torbjörn Håkansson berättar

Bryggeriet utformning
– Bryggeriet består av fyra kvarter i en lite mindre skala. Det blir slutna kvarter där man har valt att satsa mer på de interna gatorna som bildas mellan huskropparna. Vi har jobbat mycket med kvalitén på interngatorna för att lyfta de gemensamma ytorna, berättar Torbjörn.

Uppglasade cykelrum i anslutning till bottenplan på varje hus öppnar upp det gemensamma utrymmet. Det blir en direktkontakt med gatan utanför vilket skapar en tillgänglighet som underlättar för boende som cyklar.

Centralt boende
Huset ligger på en central tomt på Söder i Helsingborg, här kan man som ung och ny på bostadsmarknaden få möjlighet att skaffa en lägenhet i ett stadsnära läge.

Från Bryggeriet är det cirka 10 minuter till Helsingborgs station. Och nu binds stadsdelarna ihop i och med att staden byggs ut.

– I den här delen av staden kommer det att hända mycket inom de närmaste åren, det är en stad under tillväxt, säger Torbjörn.

Getaltningen knyter an till platsens historia
De gamla angränsande byggnaderna i området är som projektet antyder, gamla bryggerier.

Den yttre fasaden är i tegel för att få en urban känsla i exteriören – något som man hämtat upp från äldre bebyggelse i området. Det är framförallt materialvalen i gestaltningen som anknyter till områdets historia.

– Ut mot gatan har vi skivmaterial tillsammans med mellanliggande tegelpartier som skapar ett vertikalt randigt mönster, något som skapar liv i fasaden. Det blir ljusare när man kommer in på gården. Här är fasaden i anslutning till fönster vita, på så sätt får man upp ljuskvalitén mellan de höga husen. Tillsammans med det vita har vi lagt in ljusgrå och ljusbeige skivmaterial som ger en variation i fasadgestaltningen.

Smarta och ljusa lägenheter
Huset erbjuder smarta och yteffektiva lägenheter. Alla lägenheter oavsett yta får plats med tvättmöjligheter. En del lägenhetstyper, egentliga ettor har i anslutning till hallen en alkov, vilket möjliggör för att dela upp ytan och skapa ett mindre separat sovrum. Nästan alla lägenheter oavsett storlek har fått egen balkong.

– Generellt sett har vi jobbat mycket med dagsljus. Balkongerna och fönster är relativt generösa i förhållande till lägenheterna – det blir detaljer och små kvalitéer som lyfter varje lägenhet. Loftgångar in mot gård tillåter att man kan sätta ut en stol. Här ska man kunna ta vara på det inre gårdsrummet, det blir som en extra uteplats för de boende, avslutar Torbjörn.

Galleri

linje_sv

Intresseanmälan.

Uthyrning av det här projektet sköts av Boplats Syd. För att ställa dig i kö anmäler du dig till Boplats Syds bostadskö. Din kötid börjar räknas från det datum som din inbetalning registrerats.

Närliggande projekt: