Magnolia Bostad utvecklar Cementfabriken med 144 bostäder i Limhamns läge. Området är klassisk industrimark som nu utvecklas till ett nytt havsnära bostadsområde. När området är fullt utbyggt kommer här att finnas cirka 1 500 bostäder, skolor, förskolor, butiker och parker.

Projekt

linje_sv

Cementfabriken
Malmö

Område: Limhamns läge
Ägandeform: Hyresrätt
Antal bostäder: 144
Bedömd inflyttning: 2018
Arkitekt: Lindberg Stenberg

.

Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

.

I södra delen av Limhamns läge utvecklar Magnolia Bostad Cementfabriken med 144 bostäder.

Cementfabriken har en mjuk sandfärgad färgskala och är huvudsakligen utförd i puts, med skiffergrått sadeltak.

Gården öppnar sig mot Portvaktsgatan och bistår de boende med såväl trygga cykelparkeringar som en grönskande gård med en liten lekplats.

Lägenheternas balkonger kantas med glas, puts eller pinnräcken och byggnaden har solceller på taket.

Lägenheterna
Cementfabriken består av yteffektiva lägenheter om 1-4 rum och kök, till största delen välplanerade ettor, tvåor och treor.

Intresseanmälan
Uthyrning av det här projektet sköts av Boplats Syd. För att ställa dig i kö anmäler du dig till Boplats Syds bostadskö. Din kötid börjar räknas från det datum som din inbetalning registrerats.

Registrera dig hos Boplats Syd här 

Området

linje_sv

Limhamn växer mot havet

Med en modern arkitektur som inspirerats av den klassiska bebyggelsen i Limhamn så smälter Limhamns läge på ett naturligt sätt ihop med övriga delar av staden.

Den nya stadsdelen blir en naturlig förlängning som sträcker ut Limhamn mot Öresund och havet.

Limhamns läge är klassisk industrimark som nu utvecklas till ett nytt spännande bostadsområde. När området är fullt utbyggt kommer det att finnas cirka 1 500 bostäder, skolor, förskolor, butiker och parker.

Limhamn är en småstad i staden som erbjuder det mesta, livsmedelsbutiker, apotek, bibliotek, vårdcentral och många små mysiga butiker. I själva Limhamns läge hittar du dessutom mysiga och fina restauranger på nära håll.

Friskis & Svettis finns på gångavstånd. Fina naturområden för promenader eller löpturer i närheten. Är du golfare ligger Hylliekrokens Golfcenter på gångavstånd med både korthålsbana, drivingrange och minigolf.

Med bara är en kvart till Malmö och en timme till Köpenhamn så har du nära till allt från Limhamns läge.

Cementfabriken
I Cementfabriken utvecklar Magnolia Bostad 144 hyresrätter.

Kalkstenen
Magnolia Bostad utvecklar ytterligare ett område i Limhamns läge – Kalkstenen med 129 hyresrätter. Läs mer om Kalkstenen här 

Intresseanmälan
Anmäl gärna ditt intresse till Cementfabriken och Kalkstenen redan idag i formuläret längs ned på sidan.

Galleri

linje_sv

Historia

linje_sv

Cementfabrikens betydelse för Limhamn

Den ytligt belägna kalkfyndigheten i Limhamn har varit en tillgång i området ända sedan medeltiden.

Cementfabrikens historia är en viktig del av Limhamns historia. Den var under sina nittio verksamma år avgörande för Limhamns utveckling.

Namnet Limhamn härstammar från det gamla ordet för kalk – Lim, därav namnet Limhamn.

1888 startade cementfabriken i Limhamn med en viktig industriell period som följd. Det snabbt ökande samhällsbygget med t ex miljonprogrammet genomfördes med hjälp av svensk – och till stor del skånsk – cement.

Efterfrågan var mycket stor under efterkrigstiden och perioden 1950-1969 fördubblades cementproduktionen.

Under 70-talet minskade produktionen och 1978 upphörde cementtillverkningen i Limhamn.

1993 bröts den sista kalken i Limhamns stora kalkbrott och därmed var cementens betydelse för Limhamn till ända.

Öresundsbron
Anmäl ditt intresse:
Klicka här!

Malmö

linje_sv

Från industristad
till hållbar stad
Lilla Torg Malmö

Malmö etablerades som stad redan under andra hälften av 1200-talet och mycket av Malmös historiska bakgrund finns fortfarande bevarad i stadens arkitektur.

Dagens Malmö är dock allt annat än gammal. På mycket kort tid har staden genomgått en betydande förändring.

Från att ha varit en industristad är Malmö idag en kunskapsorienterad stad, där småföretagen dominerar och där hållbar stadsutveckling är ledorden.

Fotograf: Apelöga

Malmö är Sveriges tredje största stad och ett kommersiellt centrum i södra Sverige och Öresundsregionen. Området är Nordens tätast befolkade storstadsregion och här bor 3,7 miljoner invånare eller en fjärdedel av hela Sveriges och Danmarks befolkning.

Väl utbyggd infrastruktur gör att det är lätt att ta sig till och från Malmö. Under de drygt tio år som Öresundsbron varit i drift har trafikflödet ökat rejält mellan Sverige och Danmark och övriga kontinenten.

Köpenhamns flygplats och Malmö Airport ligger inom mindre än en halvtimmes resa från Malmö. 2010 invigdes Citytunneln i Malmö som innebär kortare restider inom hela regionen.

Intresseanmälan.

Uthyrning av det här projektet sköts av Boplats Syd. För att ställa dig i kö anmäler du dig till Boplats Syds bostadskö. Din kötid börjar räknas från det datum som din inbetalning registrerats.

Närliggande projekt: