Magnolia Bostad utvecklar Gjuteriet i Norra Munktellstaden. Norra Munktellstaden är ett område under stark utveckling och kommer när det är färdigbyggt innehålla cirka 1 200 bostäder.

Gjuteriet Eskilstuna

Projekt

linje_sv

Gjuteriet #3
Eskilstuna

Område: Norra Munktellstaden
Bostadsrätter: 50 st
Bedömd inflyttning: 2020
Arkitekt: Hidemark & Stintzing

.

Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

.

Välkommen på säljstart för Gjuteriet #3

Efter två framgångsrika etapper kommer nu Gjuteriet #3 – välplanerade, ljusa drömhem med takhöjder från 2,7 till 3,5 meter. Bostäderna, om 1-4 rum och kök, kommer med en fantastisk takterrass, privat uteplats eller balkong, de allra flesta i söderläge.

Den 29 november är det säljstart för Gjuteriet #3. Kom och träffa Magnolia Bostad och Skandiamäklarna för att få mer information om ditt nya hem. Vi bjuder på dryck och förtäring.

Anmäl dig här för att få en personlig inbjudan till säljstarten >>

SkandiaMäklarna

linje_sv

Visning

Visning av projektet Gjuteriet hos SkandiaMäklarna Eskilstuna

Var?
Öppen visning på SkandiaMäklarnas kontor torsdag 26/10
kl. 17:00-17:30.

 

SkandiaMäklarna Eskilstuna, Kungsgatan 3B

Lägenheterna Gjuteriet #3

linje_sv

Öppna, ljusa och generösa hem

Lägenheterna i Gjuteriet #3 karakteriseras av ljus och rymd, här har man låtit takhöjderna klättra från 2,7 upp till 3,5 meter.

Husets 1:or på 34 kvadrat har känslan av mini-2:or, med sovalkov som gör att du slipper ha sängen i vardagsrummet. Dessutom har de längsgående balkonger med glasade balkongdörrar. I många av de större lägenheterna finns en gäst-WC och en stor walk in closet som gör vardagen ännu mer bekväm. Vissa har även ett extra stort sovrum med gott om plats för ett hemmakontor, en spjälsäng eller kanske en TV-spelshörna.

Alla lägenheter har ljus och öppen planlösning. Vissa har bardisk mellan kök och vardagsrum – en perfekt plats för stora bufféer eller barn som vill läsa läxorna i väntan på middagen.

Inredningen bjuder på genomtänkta detaljer och gedigna materialval. Vad sägs till exempel om helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare samt kök från Marbodal med rostfria vitvaror och integrerad diskmaskin.

Längst ned i huset bor du med egen uteplats. Den är upphöjd från parken för att skapa en privat sfär. Bor du högst upp har du istället en härlig takterrass med söderläge och vacker vy över Norra Munktellstaden.

SkandiaMäklarna

linje_sv

Kontakta mäklaren

Gabriel Augustsson
076-850 95 93

Niina Tihinen
073-150 76 23

Daniel Sund
070-920 54 64

Länkar och material för bostadsrätterna etapp 2 kommer att uppdateras löpande.

linje_sv

Gjuteriet etapp 2
Lägenheterna i Gjuteriet är välstuderade och optimerade i förhållande till deras kvadratmeter. Något som gör dem användbara, trevliga och mycket ljusa. En av de vackra kvalitéerna med lägenheterna i Gjuteriet är att många ligger över hörn och har stora fönster i två väderstreck.

Vardagsrum och kök har en öppen planlösning och de flesta lägenheterna kommer med balkong. Även ettorna har balkonger som sträcker sig längs med hela lägenhetens bredd. Högst upp i huset ligger två lägenheter som har generösa takterrasser.

14 september är det säljstart för de 49 bostadsrätterna i etapp 2.

Klicka på lägenhetsväljaren för att hitta din bostad idag.

Lägenhetsväljare
Anmäl ditt intresse till bostadsrätterna:
Klicka här!

Arkitekten

linje_sv

Hidemark & Stintzing
Arkitekter
Arkitekterna bakom Gjuteriet berättar

Gjuteriet får en regional koppling med sin gestaltning. Arkitekterna har hämtat inspiration från det gamla industriområdet på platsen. Det kommer att bli en fin samexistens mellan moderna hus, den befintliga miljön och dess historia när Gjuteriet tar form.

”Starten på Gjuteriet började med ett platsbesök i Eskilstuna där vi träffade stadsarkitekten. Vi tog oss tid och gick runt och fotograferade och inspirerades av miljön. Vi tror att byggnaderna ska vara regionalt förankrade med en tydlig koppling till Eskilstuna. Den här tomten är en gammal industritomt som har legat tom i 30–40 år och det är först nu som den ska exploateras. Så det har varit en utmanande och ansvarsfull uppgift”, säger Jacob Hidemark.

Projektet Gjuteriet i Norra Munktellstaden består av två vertikala huskroppar. Exteriören är till hälften i puts och till hälften i corten, ett material och formspråk som knyter an till de tidigare husen i området. Corten är liksom tegel ett ärligt material som åldras väldigt väl.

”Delen i puts är något högre än den i corten vilket har gjort att vi kunde bryta upp husens volym. Så att det känns mer som två hus som står och kramar om varandra. Den ena delen är lite längre än den andra så det känns lite slankare. Utvändigt har vi även jobbat med fönsternas kulörer och storlek, sådant som gör att varje kvarter och port i varje hus har en identitet. ”

Generellt för alla lägenheter är att de är välstuderade och optimerade i förhållande till deras kvadratmeter. Något som gör dem användbara, trevliga och mycket ljusa. En av de vackra kvalitéerna med lägenheterna i Gjuteriet är att många ligger över hörn och har stora fönster i två väderstreck.

Vardagsrum och kök har en öppen planlösning och de flesta lägenheterna kommer med balkong, även ettorna har balkonger som sträcker sig längs med hela lägenhetens bredd. Högst upp i huset ligger två lägenheter som har generösa terrasser som gör att man kan komma ut och ta in landskapet och parken runtomkring.

”En stor feature i alla lägenheter är att de har en takhöjd åtminstone på 2,7 meter och i bottenvåningen är det 3,5 meter vilket är helt fantastiskt. Och även på våningen högst upp så är det 3 meter i tak. Takhöjden har också möjliggjort att vi kan jobba med stora fönster”, säger Gustav Vrang.

Norra Munktellstaden där Gjuteriet ligger ska nu snart innefattas i den centrala stadskärnan. Det kommer bli en del av det nya Eskilstuna. Det är bara några minuters promenad till den stora kyrkan och ån.

Medverkande arkitekter

Området

linje_sv

Gammalt industriområde blir modern stadsdel

Ett attraktivt läge
Norra Munktellstaden är ett område under stark utveckling och kommer när det är färdigbyggt innehålla cirka 1 200 bostäder i nio olika kvarter som byggs av olika fastighetsbolag. Det finns även planer på ett äldreboende och en förskola.

Målsättningen för Norra Munktellstaden är att den ska bli en levande stadsdel med huvudinriktning mot kultur, idrott och fritid. Området ligger centralt och har ett attraktivt läge nära Eskilstunaån och Stadsparken. Här har du goda kommunikationer och gångavstånd till centrum och Eskilstuna centralstation. Fina cykelvägar och promenadstråk knyter ihop stadsdelarna och det finns goda parkeringsmöjligheter för både cyklister och bilister.

En levande stad
Norra Munktellstaden är en levande och vacker stadsdel med vattendrag, broar och holmar. På sommaren när blommor och grönt frodas blir det en vacker fristad att promenera och umgås i. Här finns stora, lummiga parker och fina grönområden. Anslutande ligger den vackra stadsparken som löper längs med Eskilstunaån, med sitt fantastiska läge erbjuder den något för alla.

Stadsdelen har utvecklats från ett gammalt industriområde till en modern stadsdel med ett nytt badhus, en ny arena och nya bostäder.

En ombyggnad av Pråmskjulstorget, en ny kaj och en ny gång- och cykelbro bidrar till att lyfta Munktellstaden som rekreationsområde.

En aktiv stadsdel
Området bjuder på vacker natur och aktiviteter för alla åldrar. Närheten till sport- och kulturaktiviteter som Stadsmuseet, Konstmuseet och Munktellbadet erbjuder goda möjligheter till en rik och aktiv fritid. Det nyanlagda Munktellbadet är en förstklassig och modern badanläggningar med möjligheter för badäventyr, relax och träning.

För den sportintresserade finner du även i området MunktellArenan som är en unik tävling- och träningsarena. En plats att göra sig av med energi för såväl elitidrottaren som familjen och motionären.

Stadsdelen har mycket att erbjuda, och här finns aktiviteter under
dagens alla timmar. En god måltid kan du äta på närliggande restauranger och caféer och på kvällar och helger ska du hålla utkik efter de konserter och evenemang som kulturarenan Lokomotivet erbjuder.

Eskilstuna

linje_sv

En levande stad i konstant utveckling

Stadsdelen
Munktellstaden ligger centralt i Eskilstuna vid Eskilstunaån.

Området bjuder idag på industrihistoria såväl som goda möjligheter till bland annat sportaktiviteter, kulturevenemang, god mat, spännande museer, utbildning, innovativt företagande och hotell.

Stadsdelen har utvecklats från ett gammalt industriområde till en modern stadsdel med ett nytt badhus, en ny arena och nya bostäder.

Det närliggande Pråmskjulstorget byggs om med en ny kaj och en ny gång- och cykelbro kommer att bidra till att lyfta Munktellstaden som område.

Det Nya Norr
Norra Munktellstaden är liksom Munktellstaden gammal industrimark för bl a Bolinder-Munktell och Volvo.

I den södra delen av stadsdelen låg det så kallade Bolinder-Munktell-spåret.

Ett järnvägsspår som kringgärdade Eskilstuna och som förband Munktellstaden med centralstationen.

Idag finns inte rälsen kvar utan man kan bara ana spårets sträckning i form av cykelbanor och gångstråk som löper längs med det gamla spåret.

En pulsåder som kommer att accentueras och ge liv åt det Nya Norr.

Gjuteriet Eskilstuna

Galleri

linje_sv


(Observera att detta endast är en intresseanmälan för mer information om projektet.)

Få mer information från Magnolia Bostad

Anmäl dig här:


              

(Observera att detta endast är en intresseanmälan för mer information om projektet.)

Få mer information från Magnolia Bostad

Anmäl dig här: