Magnolia Bostad utvecklar Kalkstenen med 129 bostäder i Limhamns läge. Området är klassisk industrimark som nu utvecklas till ett nytt havsnära bostadsområde. När området är fullt utbyggt kommer här att finnas cirka 1 500 bostäder, skolor, förskolor, butiker och parker.

Projekt

linje_sv

Kalkstenen
Limhamn – Malmö

Glasblåsareg/Limhamns Stationsv

Område: Limhamn
Ägandeform: Hyresrätt
Antal bostäder: 129
Inflyttning: Hösten 2018
Arkitekt: Lindberg Stenberg
Fastighetsägare: SPP Fastigheter
Förvaltare: CBRE

.

Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

.

I norra delen av Limhamns läge utvecklar Magnolia Bostad Kalkstenen med 129 ljusa och välplanerade hyresrätter med SPP Fastigheter som fastighetsägare.

Lägenheterna är inredda med alla bekvämligheter du kan tänka dig och de allra flesta har egen balkong eller uteplats. I hjärtat av kvarteret grönskar en härlig innergård med gemensam uteplats och lekytor för de yngsta.

Vårt kvarter ska hålla i många generationer. Precis som vår natur. Därför har vi skapat hållbara lösningar som solceller på taket, laddplatser för elbilar i garaget, cykelverkstad, lådcykelpool och bilpool för de boende. Medlemskap i bilpoolen ingår i hyran som boende under de första tio åren.

Inflyttning är planerad till hösten 2018.

Uthyrning pågår!
Uthyrning hanteras av förvaltaren CBRE i samarbete med Boplats Syd. Din kötid börjar räknas från det datum som din inbetalning registrerats.

Kontaktinformation
Om du har frågor kring lägenheten eller området, kontakta förvaltaren CBRE, hyresadministration@cbre.com

Nyttiga länkar

linje_sv

Området

linje_sv

Limhamn växer mot havet

Med en modern arkitektur som inspirerats av den klassiska bebyggelsen i Limhamn så smälter Limhamns läge på ett naturligt sätt ihop med övriga delar av staden.

Den nya stadsdelen blir en naturlig förlängning som sträcker ut Limhamn mot Öresund och havet.

Den nyare delen av Limhamn är klassisk industrimark som idag utvecklas till ett nytt spännande bostadsområde. När området är fullt utbyggt kommer här att finnas cirka 1 500 bostäder, skolor, förskolor, butiker och parker.

Limhamn är en småstad i staden som erbjuder det mesta; livsmedelsbutiker, apotek, bibliotek, vårdcentral och många små mysiga butiker. Här finns dessutom ett flertal fina restauranger och caféer alldeles nära.

Gym finns på gångavstånd och fina naturområden för promenader eller löpturer har du precis i närheten. Är du golfare ligger Hylliekrokens Golfcenter på gångavstånd med både korthålsbana, drivingrange och minigolf.

Med bara är en kvart till centrala Malmö och en knapp timme till Köpenhamn har du nära till allt!

Galleri

linje_sv

Historia

linje_sv

Cementfabrikens betydelse för Limhamn

Den ytligt belägna kalkfyndigheten i Limhamn har varit en tillgång i området ända sedan medeltiden.

Cementfabrikens historia är en viktig del av Limhamns historia. Den var under sina nittio verksamma år avgörande för Limhamns utveckling.

Namnet Limhamn härstammar från det gamla ordet för kalk – Lim, därav namnet Limhamn.

1888 startade cementfabriken i Limhamn med en viktig industriell period som följd. Det snabbt ökande samhällsbygget med t ex miljonprogrammet genomfördes med hjälp av svensk – och till stor del skånsk – cement.

Efterfrågan var mycket stor under efterkrigstiden och perioden 1950-1969 fördubblades cementproduktionen.

Under 70-talet minskade produktionen och 1978 upphörde cementtillverkningen i Limhamn.

1993 bröts den sista kalken i Limhamns stora kalkbrott och därmed var cementens betydelse för Limhamn till ända.

Malmö

linje_sv

Från industristad
till hållbar stad
Lilla Torg Malmö

Malmö etablerades som stad redan under andra hälften av 1200-talet och mycket av Malmös historiska bakgrund finns fortfarande bevarad i stadens arkitektur.

Dagens Malmö är dock allt annat än gammal. På mycket kort tid har staden genomgått en betydande förändring.

Från att ha varit en industristad är Malmö idag en kunskapsorienterad stad, där småföretagen dominerar och där hållbar stadsutveckling är ledorden.

 Fotograf: Apelöga

Malmö är Sveriges tredje största stad och ett kommersiellt centrum i södra Sverige och Öresundsregionen. Området är Nordens tätast befolkade storstadsregion och här bor 3,7 miljoner invånare eller en fjärdedel av hela Sveriges och Danmarks befolkning.

Väl utbyggd infrastruktur gör att det är lätt att ta sig till och från Malmö. Under de drygt tio år som Öresundsbron varit i drift har trafikflödet ökat rejält mellan Sverige och Danmark och övriga kontinenten.

Köpenhamns flygplats och Malmö Airport ligger inom mindre än en halvtimmes resa från Malmö. 2010 invigdes Citytunneln i Malmö som innebär kortare restider inom hela regionen.

Intresseanmälan

Uthyrning av det här projektet sköts av Boplats Syd. För att ställa dig i kö anmäler du dig till Boplats Syds bostadskö. Din kötid börjar räknas från det datum som din inbetalning registrerats.

Närliggande projekt: