I Uppsalas norra del, Nyby, utvecklar Magnolia Bostad cirka 354 bostäder. Området erbjuder närhet till naturen och en blandning av både nyare och äldre bebyggelse.

Projekt

linje_sv

Lilium
Uppsala

Område: Uppsala
Ägandeform: Hyresrätt
Antal bostäder: 252
Bedömd inflyttning: 2019
Arkitekt: Arkitema Architects

.

Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten

Projektet Lilium ligger i  Uppsalas norra del, Nyby/Gamla Uppsala. Området erbjuder närhet till natur och stad och här finns en blandning av både nyare och äldre bebyggelse. Det är en växande stadsdel där mycket finns att tillgå runt hörnet.

Projektet kommer att komplettera befintlig bostadsbebyggelse med en modern och uppdaterad arkitektur och bidra till en varierad stadsmiljö. Området erbjuder generösa gemensamma ytor där de olika gårdarna tillsammans skapar utrymme för umgänge. Här hittar både yngre och äldre sina favoritplatser.

Med sitt attraktiva läge intill Gamla Uppsala öppnar Lilium möjligheten att bo med närheten till naturen. Med buss når man Uppsala centrum på drygt en kvart och med bil når man E4:an och på några få minuter. Här finns även nylagda cykelvägar som knyter ihop stadsdelarna.

Uthyrning av hyresrätterna
Förvaltning och uthyrning av hyresrätterna kommer att skötas av Riksbyggen. Mer information om hyresnivåer och hur uthyrning av lägenheterna kommer gå till presenteras på deras hemsida riksbyggen.se. Vid övriga frågor kontakta Riksbyggen på telefon 0771 860 860.

Lägenheterna

linje_sv

Ljusa och moderna lägenheter

Arkitema Architects som är arkitekterna bakom Lilium har skapat moderna och välplanerade lägenheter i varierande storlekar. Här karakteriserar ljus och rymd lägenheterna. Generösa fönster släpper in rikligt med ljus och öppnar upp. Fina materialval med helkaklade badrum, genomgående parkettgolv och klinkers i hall. Du får som boende även tillgång till ett generöst uterum. Lägenheterna på bottenplan har stora uteplatser och många av lägenheterna har balkong. Tanken är att alla ska kunna använda de gemensamma ytorna i området.

Arkitekten

linje_sv

Arcitema Architects

Hör Eric Engström, arkitekt på Arcitema Architects berätta om projektet Lilium, Nyby i Uppsala. – Med en modern och uppdaterad arkitektur kommer Lilium komplettera befintlig bostadsbebyggelse och bidra till en varierad stadsmiljö.

Nära till det gröna – gå i Linnés fotspår

Ta med picknick och njut av naturen vid Uppsala högar eller besök Uppsalas historiska muséum för att uppleva mer av stadens kulturliv. Förutom ett rikt och vackert kulturarv erbjuder området soldränkta parklekar och sköna grönområden. I Gränbypark finns stort utrymme för lek och fina promenader.

Och mitt emot Nyby ligger­­­­­ en av Uppsalas fina Linnéstigar. Om du föredrar ett högre tempo och vill ta en löptur så har du närhet till Röborundan, en 6 km lång ljusslinga med ett anslutande utegym som angränsar till Nyby.

Nyby har ett utmärkt läge i ett fint och tryggt område, här har man nära till Gamla Uppsala kyrka och andra historiska landmärken. Trevliga promenadstråk och nylagda cykelvägar knyter ihop stadsdelarna. Förbindelserna gör det enkelt att bege sig ut på längre turer och utflykter.

Uppsala

Historia

linje_sv

Gamla Uppsala

Nyby är en stadsdel som ligger i norra Uppsala och är belägen mellan Löten och egentliga Gamla Uppsala. Tidigare låg det en gård vid namn Nyby Gård på platsen. Nyby som finns idag upprättades under 1970-talet och består av hus med en tydlig funkiskaraktär.

I anslutning till Nyby ligger Gamla Uppsala – ett vackert område med ett rikt kulturarv. Gamla Uppsala var förmodligen en centralpunkt i den historiska maktstrukturen i nuvarande Svealand, här finns bland annat Uppsala högar som är ett fornlämningsområde och även Gamla Uppsala Kyrka. Efter domkyrkans brand 1252 flyttades ärkesätet till Östra Aros vilket idag är nuvarande centrala Uppsala. Fornlämningarna är väl värt ett besök, packa en ryggsäck och gör en mindre utflykt till den historiska platsen. Som boende i Nyby har du området på ett bekvämt avstånd.

Karta

linje_sv

Galleri

linje_sv

Närliggande projekt: