c

Magnolia Bostads förslag för Maria stationsområde etapp 2 i Mariastaden har tagits fram i samarbete med Ramböll. Det siktar på att utveckla Maria stationsområde till ett levande område med stadsmässiga kvaliteter och kontakt med naturen.

Projekt

linje_sv

Maria Mosaik
Helsingborg

Område: Mariastaden
Ägandeform: Hyresrätt
Antal bostäder: 351
Bedömd inflyttning: 2019
Arkitekt: Ramböll / C.F. Møller

.

Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten

Magnolia Bostads Maria Mosaik i Mariastaden har tagits fram i samarbete med Ramböll och C.F. Møller. Maria stationsområde utvecklas till ett levande område med stadsmässiga kvaliteter och med nära kontakt med naturen.

Förslaget innehåller två nya kvarter som kommer att bidra till en levande, varierad och hållbar stadsmiljö. Byggstart planeras ske under våren 2017.

Området
Mariastaden är en ung stadsdel i norra Helsingborg. En trygg och bra miljö för barnfamiljer och för dig som vill ha nära till centrum men även tillgång till natur och friluftsliv. I Mariastaden finns butiker, restaurang, vårdcentral samt förskolor och grundskolor, såväl fristående som kommunala.

Mariastaden har byggts upp kring det tidigare sjukhusområdet S:ta Maria Sjukhus. Området sträcker sig från sjukhusområdet i väster till Maria Station i öster.

Projektet ligger i den nordöstra delen av Mariastadens nyaste område, Maria stationsområdet. Området gränsar till Kullavägen i väster, Maria stationsgata i söder och Gyhults skog och gård i öster. Från området når du snabbt väg 111 och därefter E4 och E6.

Till Maria station är det 180 meter och därifrån tar det endast sex minuter med Pågatåget in till centralstationen i Helsingborg.

Närmaste busshållplats hittar du 300 meter bort och därifrån tar det 10 minuter in till Knutpunkten i centrum. Mycket fina cykelvägar gör det möjligt att cykla in till centrum, en sträcka på 4,5 kilometer.

I närområdet finns det underbara naturområdet Pålsjö skog med fina löpspår och promenadstråk. Pålsjöbäcken ringlar sig genom den vackra lövskogen och mitt i skogen ligger den mysiga våffelserveringen Pålsjöpaviljongen. Här finns också tennisbanor och fotbollsplaner för de som vill utöva bollsporter. Det finns också flera fina golfbanor inte långt ifrån projektet.

Maria Mosaik
I Maria Mosaik utvecklar Magnolia Bostad ca 351 hyresrätter i Maria stationsområdet.

Maria Forum
I Maria Forum utvecklar Magnolia Bostad 292 hyresrätter med fokus på 1-1,5 rum och kök, många med sovalkov.

Läs mer och anmäl ditt intresse till Maria Forum här

Intresseanmälan
Uthyrning av det här projektet sköts av Boplats Syd. För att ställa dig i kö anmäler du dig till Boplats Syds bostadskö. Din kötid börjar räknas från det datum som din inbetalning registrerats.

Staden

linje_sv

Helsingborg

Helsingborg är Sveriges åttonde största kommun med cirka 135 300 invånare. Stadens centrum består av tätbebyggd stenstad med storslagna hus längs de centrala gatorna. I kärnan av city erbjuds shopping, ett rikt kulturliv och trevliga mötesplatser. Staden ligger precis vid vattnet och nära sandstränder vilket erbjuder fina kaj- och strandpromenader.

Nära till mycket
I Helsingborg är det nära till mycket. Ängelholms flygplats ligger bara 30 minuter från centrum och inom mindre än en timme tar du dig till Malmö. Staden ingår i Öresundsregionen och ligger bara fyra kilometer från Helsingör i Danmark. Med färjan tar du dig dit på bara 20 minuter.

Intill vattnet i Helsingborgs Norra hamn ligger Dunkers Kulturhus, där det arrangeras och kulturhistoriska utställningar, konst, dans, musik och teater. Kulturellt utbud erbjuds även på Helsingborgs Konserthus, Helsingborgs Stadsteater och Helsingborgs Arena. En populär aktivitet är kallbadhus, där du året runt kan få njuta av bastubad och få uppleva en uppiggande effekt genom ett dopp i det kalla vattnet som sedan avslutas i en varm bastu.

Upplev naturen och stadens puls
Här bor du nära det pulserande stadslivet, samtidigt som du också har nära till fina naturområden som erbjuder ett aktivt friluftsliv. Ett populärt utflyktsmål är naturområdet Pålsjö skog med fina löpspår och promenadstråk. Pålsjöbäcken ringlar sig genom den vackra lövskogen och mitt i skogen ligger den mysiga våffelserveringen Pålsjöpaviljongen. Här finns också tennisbanor och fotbollsplaner för de som gillar bollsport. Det finns också flera fina golfbanor på nära håll.

I Kullaberg och Söderåsen finns två naturreservat som ligger cirka 30 minuter med bil från centrum. I Kullaberg kan du bergsklättra, dyka, paddla kajak och segla eller varför inte prova på skärmflygning. I Söderåsen finns vild urskog med storslagna bokträd som är ett populärt utflyktsmål. Där finns också en hög bergsplatå med vacker utsikt.

En uppkopplad och tillgänglig stad
Helsingborg strävar efter att vara en uppkopplad och tillgänglig stad, därför finns det närmare 200 fria surfzoner där du kan använda fritt internet i staden.

Galleri

linje_sv

Intresseanmälan.

Uthyrning av det här projektet sköts av Boplats Syd. För att ställa dig i kö anmäler du dig till Boplats Syds bostadskö. Din kötid börjar räknas från det datum som din inbetalning registrerats.

Närliggande projekt: