Magnolia Bostads projekt Maria Mosaik växer fram i natursköna Mariastaden. Här erbjuder vi 351 ljusa och välplanerade hyresrätter – allt från kvadratsmarta 1:or till rymliga 4:or. 

Projekt

linje_sv

Maria Mosaik
Helsingborg

Område: Mariastaden
Ägandeform: Hyresrätt
Antal bostäder: 351
Bedömd inflyttning: 2019
Arkitekt: Ramböll / C.F. Møller

.

Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten

Våra kvarter Maria Mosaik växer fram i natursköna Mariastaden,
ca fem kilometer norr om Helsingborgs centrum. Här bor du nära kommunikationer och har matbutik, gym och apotek på bekvämt promenadavstånd. I området finns även gott om fina lekplatser, förskolor och skolor. På granntomten uppförs  idrottsanläggning och skatepark. 

I Maria Mosaik erbjuder vi 351 ljusa och välplanerade hyresrätter – allt från kvadratsmarta 1:or till rymliga 4:or. Lägenheterna är inredda med alla bekvämligheter du kan tänka dig och de allra flesta har egen balkong eller uteplats. 

I hjärtat av kvarteret grönskar en härlig innergård där du och dina grannar kan duka upp till grillfest och barnen kan leka fritt. 

Uthyrning

Uthyrning av det här projektet sköts av Boplats Syd. För att ställa dig i kö anmäler du dig till Boplats Syds bostadskö. Din kötid börjar räknas från det datum som din inbetalning registrerats.

Nyttiga länkar och dokument

linje_sv

Området

linje_sv

Mariastaden – nära både naturupplevelser och centrum

Mariastaden är en populär och ung stadsdel, med närhet till både staden och naturen. Här finns tre skolor och en fjärde grundskola är under byggnation på granntomten till Maria Mosaik. Här kommer även finnas idrottsarena, skatepark m.m.  Några hundra meter från kvarteret ligger Mariastadens lokalcentrum med matbutik, gym och apotek.

Bara 180 meter från din port ligger Maria Station och därifrån tar det endast sex minuter med Pågatåget in till centralstationen i Helsingborg. Närmaste busshållplats hittar du 300 meter bort och därifrån tar det 10 minuter in till Knutpunkten i centrum. Mycket fina cykelvägar gör det möjligt att cykla in till centrum, en sträcka på 4,5 kilometer.

I närområdet finns det underbara naturområdet Pålsjö skog med fina löpspår och promenadstråk. Pålsjöbäcken ringlar sig genom den vackra lövskogen och mitt i skogen ligger den mysiga våffelserveringen Pålsjöpaviljongen. Här finns också tennisbanor och fotbollsplaner för de som vill utöva bollsporter. Det finns också flera fina golfbanor inte långt ifrån projektet.

Staden

linje_sv

Helsingborg – staden som har allt

Helsingborg är Sveriges åttonde största kommun med cirka 135 300 invånare. Stadens centrum består av tätbebyggd stenstad med storslagna hus längs de centrala gatorna. I kärnan av city erbjuds shopping, ett rikt kulturliv och trevliga mötesplatser. Staden ligger precis vid vattnet och nära sandstränder vilket erbjuder fina kaj- och strandpromenader.

Nära till mycket
I Helsingborg är det nära till mycket. Ängelholms flygplats ligger bara 30 minuter från centrum och inom mindre än en timme tar du dig till Malmö. Staden ingår i Öresundsregionen och ligger bara fyra kilometer från Helsingör i Danmark. Med färjan tar du dig dit på bara 20 minuter.

Intill vattnet i Helsingborgs Norra hamn ligger Dunkers Kulturhus, där det arrangeras och kulturhistoriska utställningar, konst, dans, musik och teater. Kulturellt utbud erbjuds även på Helsingborgs Konserthus, Helsingborgs Stadsteater och Helsingborgs Arena. En populär aktivitet är kallbadhus, där du året runt kan få njuta av bastubad och få uppleva en uppiggande effekt genom ett dopp i det kalla vattnet som sedan avslutas i en varm bastu.

Upplev naturen och stadens puls
Här bor du nära det pulserande stadslivet, samtidigt som du också har nära till fina naturområden som erbjuder ett aktivt friluftsliv. Ett populärt utflyktsmål är naturområdet Pålsjö skog med fina löpspår och promenadstråk. Pålsjöbäcken ringlar sig genom den vackra lövskogen och mitt i skogen ligger den mysiga våffelserveringen Pålsjöpaviljongen. Här finns också tennisbanor och fotbollsplaner för de som gillar bollsport. Det finns också flera fina golfbanor på nära håll.

I Kullaberg och Söderåsen finns två naturreservat som ligger cirka 30 minuter med bil från centrum. I Kullaberg kan du bergsklättra, dyka, paddla kajak och segla eller varför inte prova på skärmflygning. I Söderåsen finns vild urskog med storslagna bokträd som är ett populärt utflyktsmål. Där finns också en hög bergsplatå med vacker utsikt.

En uppkopplad och tillgänglig stad
Helsingborg strävar efter att vara en uppkopplad och tillgänglig stad, därför finns det närmare 200 fria surfzoner där du kan använda fritt internet i staden.

Galleri

linje_sv

Intresseanmälan

Uthyrning av det här projektet sköts av Boplats Syd. För att ställa dig i kö anmäler du dig till Boplats Syds bostadskö. Din kötid börjar räknas från det datum som din inbetalning registrerats.

Närliggande projekt: