ma

Sländan är ett av de största bostadsutvecklingsprojekten i Södertälje, och är attraktivt placerad några hundra meter norr om Stortorget, ett kvarter från Södertälje kanal.

Projekt

linje_sv

Sländan #2
Södertälje

Område: Centrala Södertälje
Ägandeform: Bostadsrätt
Antal bostäder: 38
Arkitekt: Wingårdhs

.

Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

Välkommen till en överraskande stadsdel vid Södertälje kanal!

En kort promenad från gågatan, mellan vetenskapsmuseet Tom Tits och Campus Telge uppför Magnolia Bostad kvarteret Sländan #2. Här bygger vi välplanerade bostadsrätter om 1–3 rok i storlekarna 27–74 kvm. Tillträde är planerat till 2020.

Norra stadskärnan är en stadsdel under snabb utveckling, läs mer om kommunens planer här. Upprustning av parken, nyproduktion av bostäder, nya verksamheter och hotell och skapande av offentligt rum kring kanalen kommer göra området till ett av de absolut mest attraktiva i Södertälje.

Hem som inspirerar på en plats som fascinerar

Sländan #2 ligger i en levande stadsdel med kort promenadavstånd till Stortorget, Campus Telge inpå knuten och över 700 bostäder fullt utbyggt i hela kvarteret Sländan. Kommunikationer med buss är goda och med bil kommer du snabbt upp på genomfartsleden för vidare färd inom Södertälje eller till E4. Bostäderna har genomtänkta inredningskoncept och gedigna materialval. De allra flesta lägenheterna har balkong eller uteplats och resterande har fransk balkong.

Byggnaden får en fasad i ljust och mörkt tegel med karaktäristiska valv för att smälta in i området med gammal fin industrikaraktär. Här kommer du bo i ett hus att vara stolt över!

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

linje_sv

Visning Sländan

Välkommen på visning, torsdagar 17:00-18:00 på mäklarens kontor.

 

Välkommen till vår visningslägenhet torsdagen den 28 juni kl 17.00-18.30, Storgatan 39 i Södertälje.

Var
Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings kontor på Järnagatan 7, Södertälje

Mäklarkontakt
Joakim Ståhl
076-018 35 55

Lägenheterna

linje_sv

Kvadratsmart boende i en lite smartare stadsdel

Att bo litet ska inte kännas trångt. Så tänker vi när vi ritar husets mindre lägenheter. För att spara plats utrustar vi 1:orna med kombimaskin i badrummet. Köket har bra förvaring och luckor i grå nyans.

Alla lägenheter har hög grundstandard med bland annat genomgående parkett, diskmaskin och helkaklade badrum. Med hjälp av våra väl valda inredningskoncept gör vi det enkelt för dig att sätta en egen prägel på köket.

Alla lägenheter har balkong eller fransk balkong, vissa har till och med två. Bor du längst ner har du en egen uteplats mot gården.

I  Sländan #2 bygger vi 1–3:or nära kanalen mellan vetenskapsmuseet Tom Tits, Campus Telge och Södertälje Science Park.

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

linje_sv

Kontakta mäklaren
Joakim Ståhl

Joakim Ståhl
076-018 35 55

Musse Kilickiran

Musse Kilickiran
070-637 33 22

Järnagatan 7, Södertälje
Tel: 08-400 213 00

Lägenhetsväljare

linje_sv

Lägenhetsväljare – klicka dig fram i bilden  för att hitta din lägenhet

Området

linje_sv

Område under utveckling

Södertälje växer så det knakar. Inte minst i den norra delen av stadskärnan, alldeles intill Södertälje kanal. Här planeras det för många nya bostäder samt ett varierat utbud av restauranger, kultur, handel, kontor och levande mötesplatser.

Områdets befintliga parker rustas upp och får genomtänkt belysning för att skapa ännu större trygghet. Under bron planeras det för en inglasad paviljong med plats för marknader och tillfälliga aktiviteter. Platsen framför entrén till Tom Tits blir en del av gatumiljön, där museets installationer och experiment kan spilla ut och överraska de förbipasserande.

Kajen blir kvarterets hjärta – en inbjudande mötesplats med solstolar, trädäck, gräsytor och uteserveringar. Längs med vattnet anläggs fina gångstråk för hundägarna, joggarna och söndagsflanörerna.

Film

linje_sv

Mer om projektet

Hör Wingårdhs Arkitekter berätta om projektet Sländan #2 i Södertälje.

”För att ge huset en egen karaktär har vi utformat det kaxigt och urbant, med ett livfullt uttryck.” Matilda Schuman, arkitekt

Upplev natur och kultur

Södertälje är en stad där du alltid har nära till naturen och vattnet. Runt om i Södertälje finns hela 23 naturreservat, flera av dem når du enkelt genom SLs bussnät. Tre av naturreservaten – Lina, Talbyskogen och Öbacken-Bränninge – ligger nära centrum och kvarteret Sländan. Här finns flera parker och närhet till både stora och små naturområden. Skärgården, vandringsleder, klättring samt fina fiskevatten och svampskogar finns också inom bara några mils avstånd, perfekt för dig som har en aktiv fritid.

Ett populärt utflyktsmål mitt i Södertälje är Torekällberget. Här får du uppleva livet på landet som förr i tiden, med handelsbodar, caféer och gårdar med djur.

Goda kommunikationsmöjligheter
Sländans centrala läge ger dig goda kommunikationsmöjligheter. Stockholms city når du på ca 45 minuter, antingen via buss eller pendeltåg. Här finns Europavägar, hamn och järnvägsförbindelser och närhet till Arlanda, Bromma och Skavsta flygplatser. De goda kommunikationsmöjligheterna gör att 2,3 miljoner människor når Södertälje på mindre än en timme.

Ett rikt kulturliv präglat av mångfald
Det finns ett rikt kulturliv i Södertälje. Här har du tillgång till en fin stadskärna med bra shoppingutbud och utbredd kollektivtrafik. Människor från olika delar av världen har präglat Södertälje till ett stort kulturliv med mångfald. Det pratas omkring 80 olika språk i Södertälje.

Södertälje kanal – bara två kvarter från Sländan
Ta en tur med s/s Ejdern, världens äldsta fungerande koleldade ångfartyg med originalmaskin och tuffa fram över Mälarens böljor till Birka, Adelsö, Drottningholm eller Mariefred – det var så reste man förr i tiden! Ännu en bit historia hittar du vid Södertälje kanal med Nordens största sluss. Här passerar både stora fartyg och mindre fritidsbåtar dagligen. Längs med kanalen finns också fina Södertälje gästhamn.

Granne med Tom Tits

Bredvid projektet Sländan ligger Tom Tits – ett populärt upplevelsecentrum som lockar besökare både från Sverige och från andra länder. På Tom Tits får du lära dig mer om teknikens- och naturvetenskapens värld genom att prova på flera spännande och kluriga experiment, här får man experimentera med hjälp av både huvudet och kroppen. På hela fyra våningsplan får du möjlighet till att träna gamla färdigheter och prova på nya. Här finns massor av roligt att göra som gillas av både stora och små.

Galleri

linje_sv

Område

linje_sv


Håll dig uppdaterad!

Få mer information från Sländan #2:


              

Håll dig uppdaterad!

Få mer information från Sländan #2:


Närliggande projekt: