fbpx

“Äntligen har vi två flicklag i föreningen!”

Nyhet

linje_sv

“Äntligen har vi två flicklag i föreningen!”

IS Halmia är Halmstad äldsta fotbollsförening – en klubb med framåtanda som värnar om barn och ungdomar. Klubbens egen Anders Stålberg berättar om ett integrationsprojekt som tog fart, med stöd från Magnolia Bostad.

Intervju med Anders Stålberg, marknadsansvarig på IS Halmia

Berätta om integrationsprojekt Fotboll utan gränser.

För 2,5 år sedan startade vi ett integrationsprojekt tillsammans med bland andra Halmstad Kommun. Syftet var att få flickor från segregerade Andersberg att börja spela fotboll.

Hur kan fotboll bidra till integration?

Få flickor med utländsk bakgrund deltar i föreningsliv. Fotboll är ett sätt för dem att skaffa vänner, känna tillhörighet och bli en del av samhället. Genom fotbollen når vi målgrupper som har behov av en meningsfull sysselsättning på fritiden.

Vad ville ni uppnå och har ni lyckats?

Vi hade en målsättning att projektet skulle ge oss möjlighet att starta upp ett flicklag i föreningen. Nu har vi nått det målet och lite till, med två riktiga flicklag. Dessutom har två av tjejerna från vårt integrationsprojekt nu blivit ungdomsledare. Vi är stolta över att följa dem i deras brinnande engagemang för fotboll.

På vilket sätt har Magnolia Bostad stöttat projektet?

Som huvudsponsor för vår damverksamhet gick Magnolia Bostad även in och sponsrade vårt integrationsprojekt. Tack vare det stödet har vi kunnat driva projektet i mål.

 

Läs mer om Magnolia Bostads engagemang i flick- och damfotbollslag runt om i Sverige.

Håll dig uppdaterad!

Få mer information från Magnolia Bostad: