fbpx

Invigning av största byggprojektet på 40 år

Nyhet

linje_sv

Invigning av största byggprojektet på 40 år


Idag invigdes projektet Sländan med drygt 700 nya bostäder i centrala Södertälje, det största byggprojektet i staden på 40 år. I den första etappen utvecklar Magnolia Bostad 441 lägenheter tillsammans med SPP Fastigheter. Byggnaderna utformas för certifieringen Miljöklass Silver. Första inflyttning beräknas starta under 2018.

 

– Under de kommande 20 åren ska 20 000 nya bostäder byggas. Norra stadskärnan är en viktig del i den utvecklingen. Det kommer att bli ett spännande område med många studenter, forskare och företag. Fler bostäder innebär också en ännu mer levande stadskärna dygnet runt, som stärker både handel och näringsverksamhet i staden, säger Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande i Södertälje.

Hållbarhet är en viktig faktor i produktionen och tillsammans med SPP Fastigheter har Magnolia Bostad vidtagit en rad åtgärder för att byggnaderna ska certifieras med Miljöklass Silver. Det innefattar bland annat återvinning av frånluft i garaget för minskad energiförbrukning, solceller på taket och förberedelser för elbilar och elcyklar. Sländan ligger centralt, några hundra meter norr om Stortorget och ett kvarter från Södertälje kanal. Byggnaderna består av en variation av puts och tegel för att smälta in i området med gammal fin industrikaraktär.

– Precis som många andra svenska tätorter är Södertälje en stad med växande befolkning där behovet av nya bostäder är stort. Genom drygt 700 centralt belägna boenden blir Sländan ett viktigt inslag i stadens fortsatta utveckling. Magnolia Bostads fokus är att bygga hem där invånare trivs och har råd bo, samtidigt som vi skapar bättre möjligheter för kommuner och investerare. Våra hus ska stå i många generationer, säger Fredrik Lidjan, verkställande direktör på Magnolia Bostad.

– Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med Magnolia Bostad där vi skapar goda hyresbostäder med ett tydligt hållbarhetsfokus, säger Marita Loft, verkställande direktör på Storebrand Fastigheter och förvaltare av SPP Fastigheter.

Magnolia Bostad är en av landets största bostadsutvecklare med drygt 4 000 sålda bostäder under produktion och ytterligare cirka 12 000 bedömda byggrätter i projektportföljen. Bolaget har en plattform som från och med 2018 innebär möjligheten att över tid produktionsstarta
3 000 lägenheter per år.
För högupplösta pressbilder från invigningen, besök:

www.magnoliabostad.se/slandan/pressbilder

 

För mer information, vänligen kontakta:
Suzana Bossel, marknads- och kommunikationschef Magnolia Bostad

070-577 04 97, suzana.bossel@magnoliabostad.se

2017-05-09