fbpx

”Nu har vi fem nya tjejlag och en egen tjejcup i Nifen.”

Nyhet

linje_sv

”Nu har vi fem nya tjejlag och en egen tjejcup i Nifen.”

Tjejfotbollen har växt sig stor i Nynäshamn. Allt tack vare en eldsjäl till fotbollsmamma och stöd från Magnolia Bostad.

Intervju med Emma Ny, styrelsemedlem i Nynäshamns IF (Nifen) och tränare för flickor 09.

Vad har du för fotbollsbakgrund?

Jag har spelat fotboll sedan barnsben och gick fotbollsgymnasium när jag blev äldre. Tidigt drömde jag om att bli tränare.

Berätta hur det gick till när du startade flicklag i Nynäshamns IF.

När min dotter ville börja spela fotboll så fanns det inget flicklag i Nynäshamn där vi bor. Vill man att ens barn ska få gå på aktiviteter kan man inte räkna med att andra ska fixa det åt en. Så jag tog saken i egna händer. Tillsammans med en annan fotbollsförälder frågade vi Nynäshamns IF om de kunde förse oss med bollar, koner och västar om vi drog ihop ett flicklag. Det var fem år sen.

Hur många tjejer spelar för klubben idag?

Nu har vi 86 spelare i fem seriespelande tjejlag. Vi har även startat Nifenlirarna, som är ett mixat lag med fotbollslek för yngre barn. Snart märkte vi att det dessutom fanns intresse bland tjejernas mammor. Så nu har vi även startat ett lag för damer 30+, som inte spelar matcher utan bara tränar för att det är kul.

Vad betyder stödet från Magnolia Bostad?

När Magnolia Bostad började sponsra vår tjejverksamhet ökade antalet nya spelare markant. Utöver ett större bidrag har de även varit väldigt generösa med till exempel vattenflaskor, träningströjor och hårband. Det har fått tjejerna att känna gemenskap och stolthet för sitt lag.

Berätta om Magnolia Bostad Tjejcup.

I maj 2019 anordnade vi en fartfylld och rolig cup tillsammans, med syftet att öka intresset för fotboll bland tjejer. Dagen blev en riktig succé med strålande sol och 270 fotbollstjejer på plan. Det anordnades även gemensam uppvärmning med Friskis&Svettis, hoppborg, ansiktsmålning, tatueringar, ponnyridning, goodie-bags och medaljutdelning med såpbubbleregn. Det var en härlig feststämning!

Blir det favorit i repris?

Absolut! Vi har redan bokat in Magnoliacupen varje år i tre år till.

Håll dig uppdaterad!

Få mer information från Magnolia Bostad: