Kvarteret Alen,
Norrtälje Hamn

I kvarteret Alen bygger vi ljusa och genomtänkta bostäder. Allt från hyresrätter om 1–3 rok för små och stora familjer till äldreboenden och korttidsboenden. På takterrasserna strålar solen dagen lång och i grannarnas gemensamma växthus spirar grönskan. Här bor du på Norrtäljes bästa läge. I en ny stadsdel som sjuder av liv och rörelse. Bara ett stenkast från det glittrande blå.

Miljövänliga materialval och solceller

Grönskande takterrasser och innergård

Garage och cykelverkstad

Bra kommunikationer till Stockholm

Hyresrätter
Är du intresserad av att hyra en lägenhet i Alen? Hyresrätterna förmedlas av fastighetsägaren Heba Fastighets AB, läs mer och registrera dig på deras hemsida 

Äldre- och korttidsboende
Vårdoperatör för äldreboendet och korttidsboendet är Attendo. Läs mer på deras hemsida 

Projektfakta
Område: Norrtälje Hamn
Ägandeform: Äldreboende, korttidsboende, hyresrätt
Antal äldreboende: 80
Antal korttidsboenden: 4
Antal hyresrätter: 84
Produktionsstart: i slutet av 2019
Inflyttning: början av 2022
Arkitekt: SRK

Samtliga bilder är visionsbilder och
kan avvika från verkligheten.

Partners

_____

Norrtälje Hamn

I Norrtälje hamn skapas en ny mötesplats med allt från parker och torg till bryggor och stränder, samt bostäder för närmare 5 000 människor. En levande stadsdel för barn, båtar och bad.

Läs mer om Norrtälje Hamn

HEBA Fastighets AB

HEBA Fastighets AB är ett fastighetsbolag med omkring 70 fastigheter i Stockholm, Huddinge, Botkyrka, Lidingö, Sollentuna och Täby. Totalt förvaltar HEBA över 3 300 lägenheter och närmare 400 lokaler.

HEBA Fastighets AB kommer att äga det färdigbyggda Kvarteret Alen i Norrtälje hamn.

Läs mer om Kvarteret Alen på HEBA Fastighets AB webbplats

Attendo AB

Attendo AB finns på ett 70-tal orter i Sverige och har även verksamhet i Finland, Norge och Danmark. Attendo har verksamhet inom såväl äldreomsorg som för personer med funktionsnedsättningar (LSS) och inom individ- och familjeomsorg (IOF).

Attendo AB kommer att vara vårdoperatör för äldre- och korttidsboendet i Kvarteret Alen i Norrtälje hamn.

Så söker du en plats på ett äldreboende

Kontaktuppgifter för kvarteret Alen och mer information

Norrtälje

_____

På gång i Norrtälje

Är du nyfiken på vad som händer i Norrtälje så vill vi tipsa om Norrtälje kommuns evenemangskalender.

Kvarteret

_____

Grönska och gemenskap
– på gård och tak

Arkitekturen är variationsrik med hus i olika former, höjder och material. Fasaderna är klädda med tegel och stående träpanel i varierande färgskala – vitt, beige, svart och grått.

På taken finns gemensamma terrasser med strålande solläge under bar himmel. Här kan du och dina grannar påta bland kryddorna i växthuset eller bara slå er ner i solen och känna gräset under fötterna.

Kvarteret öppnar sig genom två portiker som släpper in ännu mer sol på den gröna innergården. Gården har en lugn och fridfull karaktär med upphöjda trädäck och svalkande skugga under lummig pergola. Ytterligare ett växthus bjuder in till odling och grannsämja – och lyser upp gården som en vacker lykta när mörkret sänker sig.

För att ge kvarteret ännu mer karaktär låter vi en konstnär skapa en vacker utsmyckning. Vi väntar med spänning på att se vad som växer fram…

Hållbarhet

_____

Ditt klimatsmarta kvarter

När vi utvecklar kvarteret Alen gör vi det med största omsorg för både naturen – och dig. Mer än 80% av stommen består av trä, ett förnybart och miljövänligt materialval. Även fasaderna går i trä, med sockel i tegel.

På takterrasserna och innergården finns gott om möjligheter att odla sina egna grönsaker. Taken är gröna och täcks med sedum, för att främja den biologiska mångfalden. De har även solceller vilket minskar kvarterets energiförbrukning.

Eftersom hållbarhet inte bara handlar och miljö utan även om människors välmående, planerar vi till exempel golv med komfortkylning i kvarterets äldreboende. Tänk vad skönt med lite svalka under sommarens varmaste dagar!

I husen finns även kylrum med förvaring, där du kan hämta dina matleveranser så du slipper ta bilen till matbutiken. Bekvämt, eller hur?

Området

_____

En stadsdel för barn, båtar och bad

Norrtälje Hamn omvandlas från gammalt industriområde till en marin mötesplats alldeles intill den gamla stadskärnan. Visionen är att vara en levande stadsdel för barn, båtar och bad.

Här byggs bostäder för närmare 5 000 människor. Parker, torg och kajstråk skapar plats för gemenskap. Butiker, restauranger och kultur ger stadsdelen dynamik och hjärta.

Vi är stolta över att vara en del av Norrtäljes största stadsutvecklingsprojekt någonsin.

Galleri

_____