fbpx

Referensprojekt

linje_sv

Cementfabriken
Limhamn

Cementfabriken-Logotyp

Vi är stolta över att vara en del av ett av de största bostadsutvecklingsområdena i Malmö. På ett fantastiskt läge vid Öresund omvandlas klassisk industrimark till ett nytt, havsnära bostadsområde med cirka 1 500 bostäder.

Här har vi byggt Cementfabriken – ett klimatsmart kvarter med ljusa och välplanerade hyresrätter. Allt från yteffektiva 1:or om 25 kvadrat till rymliga 4:or om 92 kvadrat.

 

Inbjudande innergård

Tak med solceller

Laddplatser för elbilar i garage

Cykelverkstad och lådcykelpool

Medlemskap i bilpoolen ingår i hyran de första tio åren

PROJEKTFAKTA

 

Område:

 

Limhamns läge

Ägandeform: Hyresrätt
Antal bostäder: 144
Inflyttning: 2018
Arkitekt: Lindberg Stenberg
Entreprenör: Veidekke
Fastighetsägare: SPP Fastigheter
Miljöcertifiering: Miljöbyggnad Silver
Lokalt engagemang: LB07 Damfotboll

Boendet

linje_sv

Öppen planlösning bjuder in till social samvaro

I Cementfabriken finns en variation i lägenhetsstorlekar med fokus på 1–2:or. Lägenheterna är väl genomtänkta med yteffektiva planlösningar och fina materialval.

Samtliga rum har genomgående ekparkett och ljusa väggar vilket bidrar till ett fint ljusflöde. Den öppna planlösningen mellan vardagsrummet och köket bjuder in till social samvaro. De allra flesta bostäder har dessutom egen balkong eller uteplats.

Hus och gård

linje_sv

Ett kvarter som smälter ihop med staden

Cementfabriken har en modern arkitektur som inspirerats av den klassiska bebyggelsen i Limhamn och på ett naturligt sätt smälter ihop med övriga delar av staden.

Huset om 3–5 våningar har en sandfärgad färgskala i puts med indragna delar av fibercementskivor. De flesta lägenheter är enkelsidiga med undantag av fasaden mot Övägen med genomgående lägenheter. Lägenheternas balkonger kantas med glas, puts eller pinnräcken.

I kvarterens mitt har vi skapat en öppen och väderskyddad trädgård som bjuder in till gemenskap året om. Här finns stora grönytor, gemensam uteplats, grill och lekytor för de yngsta.

Omgivning

linje_sv

Limhamn växer mot havet

Den nyare delen av Limhamn är klassisk industrimark som idag utvecklas till ett nytt spännande bostadsområde. När området är fullt utbyggt kommer här att finnas cirka 1 500 bostäder, skolor, förskolor, butiker och parker. Den nya stadsdelen blir en naturlig förlängning som sträcker ut Limhamn mot Öresund och havet.

Limhamn är en småstad i staden som erbjuder det mesta: service, butiker, gym, caféer och restauranger. Fina naturområden för promenader eller löpturer finns alldeles i närheten. Dessutom tar det bara en kvart till centrala Malmö och en knapp timme till Köpenhamn.

Hållbarhet

linje_sv

Klimatsmarta lösningar som solceller, cykelverkstad och bilpool

När vi på Magnolia Bostad utvecklar nya bostadsprojekt tar vi stor hänsyn till miljön. Våra hus ska inte bara vara hållbara idag, utan i generationer.

Cementfabriken kommer att klassificeras som Miljöbyggnad Silver, vilket är ett kvitto på att vi tillsammans med fastighetsägaren tar ett stort ansvar för miljön. Bland annat erbjuder fastigheten laddplatser för elbil, lådcykelpool och bilpool. Taken förses även med solceller för att minska fastigheternas miljöpåverkan.

Självklart ser vi också till att ha gott om cykelparkeringar på gården, för att uppmuntra till hållbara färdsätt.

Bilder

linje_sv