Magnolia Bostad har utvecklat Gjuteriet i norra Munktellstaden. Norra Munktellstaden är ett område under stark utveckling och kommer när det är färdigbyggt innehålla cirka 1 200 bostäder.

Projekt

linje_sv

Gjuteriet
Eskilstuna hyresrätter

Område: Norr / Munktellstaden
Antal bostäder: 164 hyresrätter
Inflyttat: 2019
Arkitekt: Hidemark & Stintzing

.

Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

.

I ett före detta industriområde i norra Munktellstaden håller ett av Eskilstunas mest intressanta bostadsområden på att ta form.

Magnolia Bostad har utvecklat Gjuteriet i norra Munktellstaden, moderna bostäder med genomtänkta inredningskoncept och gedigna materialval.

Arkitekten

linje_sv

Hidemark & Stintzing
Arkitekter

Tidlösa materialval och fasader med variation
De äldre husen i Munktellstaden präglas av en klassik tegelarkitektur där man har låtit materialet i sig stå för variation och utsmyckning. För att knyta an till denna historia har vi valt platsmurade tegelförband på samtliga fasader ut mot gatan. En variation av kulörer, mönster och bruk ger fasaderna liv och personlighet.

Området

linje_sv

Gammalt industriområde blir modern stadsdel

Ett attraktivt läge
Norra Munktellstaden är ett område under stark utveckling och kommer när det är färdigbyggt innehålla cirka 1 200 bostäder i nio olika kvarter som byggs av olika fastighetsbolag. Det finns även planer på ett äldreboende och en förskola.

Målsättningen för Norra Munktellstaden är att den ska bli en levande stadsdel med huvudinriktning mot kultur, idrott och fritid. Området ligger centralt och har ett attraktivt läge nära Eskilstunaån och Stadsparken. Här har du goda kommunikationer och gångavstånd till centrum och Eskilstuna centralstation. Fina cykelvägar och promenadstråk knyter ihop stadsdelarna och det finns goda parkeringsmöjligheter för både cyklister och bilister.

En levande stad
Norra Munktellstaden är en levande och vacker stadsdel med vattendrag, broar och holmar. På sommaren när blommor och grönt frodas blir det en vacker fristad att promenera och umgås i. Här finns stora, lummiga parker och fina grönområden. Anslutande ligger den vackra stadsparken som löper längs med Eskilstunaån, med sitt fantastiska läge erbjuder den något för alla.

Stadsdelen har utvecklats från ett gammalt industriområde till en modern stadsdel med ett nytt badhus, en ny arena och nya bostäder.

En ombyggnad av Pråmskjulstorget, en ny kaj och en ny gång- och cykelbro bidrar till att lyfta Munktellstaden som rekreationsområde.

En aktiv stadsdel
Området bjuder på vacker natur och aktiviteter för alla åldrar. Närheten till sport- och kulturaktiviteter som Stadsmuseet, Konstmuseet och Munktellbadet erbjuder goda möjligheter till en rik och aktiv fritid. Det nyanlagda Munktellbadet är en förstklassig och modern badanläggningar med möjligheter för badäventyr, relax och träning.

För den sportintresserade finner du även i området MunktellArenan som är en unik tävling- och träningsarena. En plats att göra sig av med energi för såväl elitidrottaren som familjen och motionären.

Stadsdelen har mycket att erbjuda, och här finns aktiviteter under
dagens alla timmar. En god måltid kan du äta på närliggande restauranger och caféer och på kvällar och helger ska du hålla utkik efter de konserter och evenemang som kulturarenan Lokomotivet erbjuder.

Eskilstuna

linje_sv

En levande stad i konstant utveckling

Stadsdelen
Munktellstaden ligger centralt i Eskilstuna vid Eskilstunaån.

Området bjuder idag på industrihistoria såväl som goda möjligheter till bland annat sportaktiviteter, kulturevenemang, god mat, spännande museer, utbildning, innovativt företagande och hotell.

Stadsdelen har utvecklats från ett gammalt industriområde till en modern stadsdel med ett nytt badhus, en ny arena och nya bostäder.

Det närliggande Pråmskjulstorget byggs om med en ny kaj och en ny gång- och cykelbro kommer att bidra till att lyfta Munktellstaden som område.

Det Nya Norr
Norra Munktellstaden är liksom Munktellstaden gammal industrimark för bl a Bolinder-Munktell och Volvo.

I den södra delen av stadsdelen låg det så kallade Bolinder-Munktell-spåret.

Ett järnvägsspår som kringgärdade Eskilstuna och som förband Munktellstaden med centralstationen.

Idag finns inte rälsen kvar utan man kan bara ana spårets sträckning i form av cykelbanor och gångstråk som löper längs med det gamla spåret.

En pulsåder som kommer att accentueras och ge liv åt det Nya Norr.

Gjuteriet Eskilstuna

Galleri

linje_sv