fbpx

Magnolia Bostad utvecklar ett nytt bostadshus med 90 moderna bostadsrättslägenheter i Sollentuna. Turebergs Allé är ett stycke industrihistorisk mark som under de senaste åren omvandlats till ett av Sollentuna kommuns mest attraktiva nya bostadsområden.

Projekt

linje_sv

Lumen
Sollentuna

Område: Sollentuna
Ägandeform: Bostadsrätt
Antal bostäder: 90
Bedömd inflyttning: 2017
Arkitekt: Vera Arkitekter/ORIGO arkitekter

.

Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten

I ett före detta industriområde, med natur- och kulturnära läge, håller ett av Sollentunas mest spektakulära bostadshus på att ta form.

Inspirerad av det ljusa söderläget har Vera Arkitekter tagit fram Lumen – ett modernt hus med unik arkitektur vars form skapar flera stora terrasser.

Området och lägenheterna

linje_sv

Unik arkitektur i ett natur och kulturnära läge

Lumen består av 90 moderna lägenheter varav tre stycken är penthousevåningar. Alla lägenheterna har genomtänkta inredningskoncept och gedigna materialval. Från effektiva ettor och tvåor till större våningar med anpassningsbar planlösning.

Med utsikt över ett mysigt villaområde kunde läget inte vara bättre. Huset ligger en kort promenad från Sollentuna Centrum och med goda kommunikationer når du snabbt Stockholm City. Runt hörnet hittar du Sollentunas stora naturområde och rika kulturliv.

Penthouse

linje_sv

Lumen penthouse – egen villa på taket

Välkommen till Lumens penthousevåningar, ett spektakulärt boende med stora terrasser och unik arkitektur i ett natur- och kulturnära läge. Penthousevåningarna, som präglas av stora ljusinsläpp med generösa fönsterpartier och en luftig, rymlig känsla, är utrustade med exklusiva tillval som standard vilka bidrar till en attraktiv helhet. Ett boende utöver det vanliga helt enkelt.

Lumens mest häpnadsväckande boende ligger högst upp i huset där du hittar de tre penthousevåningarna om 108-123 kvadratmeter. Här har du utsikt i fyra väderstreck och egen terrass på uppemot 109 kvadratmeter. Med helt eget våningsplan och privat terrass blir det som en egen villa på taket. Mer spektakulärt boende kan du knappast få i Sollentuna.

Arkitekten

linje_sv

Vera Arkitekter/ ORIGO arkitekter

Mats Eriksson
Arkitekt MSA
Bakgrund: Grundade år 2000 tillsammans med tre partners Vera Arkitekter, som i dag har 23 anställda. Tidigare på Wingårdh Arkitektkontor.

Maria Videgård
Arkitekt SAR/MSA
Bakgrund: Har arbetat på Petra Gipp Arkitektur.

Prisbelönta Vera Arkitekter har på kort tid etablerat sig som en av Sveriges mest välrenommerade bostadsarkitekter. Mats Eriksson och Maria Videgård är arkitekterna bakom Lumen.

Kända projekt: Bostadshus på Surbrunnsgatan. Ture No8 på Grev Turegatan som vunnit Betongpriset. Tuletornen i Sundbyberg.
Kommande: Stora projekt i nya Hagastaden mellan Vasastan och Solna

Galleri

linje_sv

Närliggande projekt: