Moderna hyresrätter nära centrum, pendeln och kanalen. Sländan #1 ligger mellan Tom Tits och Campus Telge.

Projekt

linje_sv

Sländan
Södertälje hyresrätter

Område: Centrala Södertälje
Ägandeform: Hyresrätt
Antal bostäder: 441
Arkitekter: Lindberg Stenberg Arkitekter AB
Inflyttning: okt 2018–juni 2019
Fastighetsägare: SPP Fastigheter
Förvaltare: CBRE

.

Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten

Nära centrum, kanalen och pendeln
I kvarteret Sländan #1 i centrala Södertälje har Magnolia Bostad utvecklat 441 hyresrätter med SPP Fastigheter som fastighetsägare. Projektet är nu fullt uthyrt och inflyttning pågår.

Sländan ligger centralt, några hundra meter norr om Stortorget och bara ett kvarter från Södertälje kanal. Fina naturupplevelser på nära avstånd gör bostadsområdet ytterst attraktivt.

Byggnaden består av en variation av puts och tegel och kommer att smälta in fint i området som har en gammal fin industrikaraktär.

Snabblänkar
Se bilder

Lägenheterna

linje_sv

Ljusa attraktiva lägenheter i centrala Södertälje

Lägenheter med smarta planlösningar
Här erbjuds en variation i lägenhetsstorlekar med fokus på yteffektiva tvåor. Lägenheterna har smarta planlösningar som erbjuder generöst ljusinsläpp. Samtliga rum har genomgående ekparkett och ljusa väggar vilket också bidrar till ett fint ljusflöde. Den öppna planlösningen mellan vardagsrummet och köket bjuder in till social samvaro – här vill man stanna länge och njuta. Köket har vita släta luckor och en grå bänkskiva som möjliggör att du kan sätta din egen prägel. Badrummen är kaklade och har klinkergolv samt modern tvättutrustning.

Entréer och balkonger i glas
Huset får tio stora glasentréer som välkomnande lyser upp Storgatan – här vet man vart man bor. De flesta lägenheter har balkong eller fransk balkong som antingen vetter ut mot gatan eller in mot den

gemensamma innergården, ett extrarum som suddar ut gränsen mellan inne och ute. Balkongerna mot gatan får fina glasräcken som bryter av mot fasaden i tegel. Balkongerna mot innergården får pinnräcken som med sina vertikala delar skapar kontrast och liv på fasaderna i gårdsrummet.

De som bor på nedre plan får trivsamma uteplatser i markplan – här kan man skapa sin egen trädgård och möblera med utemöbler under sommaren.

Tongivande för huset blir de pampiga glasentréerna ut mot gatan och de stora tegelburspråken i kvarterets hörn. Garaget ligger i källarplan som du enkelt når via hissen i trapphuset. Husets kontraster mellan teglets kraftigare yta och glaset på balkongerna ger fina speglingar och skapar liv i gestaltningen.

Området

linje_sv

En levande stadsdel under utveckling

Kvarteret blir en betydelsefull del i utvecklingen av området i centrala Södertälje. För att knyta samman Astrabacken och Storgatan kommer en passage att växa fram mellan husen. På så sätt blir det enkelt att ta sig mellan gatorna, både med cykel och barnvagn. I husets två hörn mot Storgatan blir det två lokaler i två våningar som ska bidra till en levande stadsmiljö med god service. Här planeras det eventuellt för café och restaurang. Det finns också en mindre lokal som ligger mot den övre gatan av kvarteret, Astrabacken.

Uthyrning pågår

Uthyrning av lägenheterna i det här projektet hanteras av Bostadsförmedlingen i Stockholm. För att ställa dig i kö anmäler du dig till bostadsförmedlingens bostadskö. Klicka på knappen för att komma vidare!

Upplev natur och kultur

Södertälje är en stad där du alltid har nära till naturen och vattnet. Runt om i Södertälje finns hela 23 naturreservat, flera av dem når du enkelt genom SLs bussnät. Tre av naturreservaten – Lina, Talbyskogen och Öbacken-Bränninge – ligger nära centrum och kvarteret Sländan. Här finns flera parker och närhet till både stora och små naturområden. Skärgården, vandringsleder, klättring samt fina fiskevatten och svampskogar finns också inom bara några mils avstånd, perfekt för dig som har en aktiv fritid.

Ett populärt utflyktsmål mitt i Södertälje är Torekällberget. Här får du uppleva livet på landet som förr i tiden, med handelsbodar, caféer och gårdar med djur.

Goda kommunikationsmöjligheter
Sländans centrala läge ger dig goda kommunikationsmöjligheter. Stockholms city når du på bara ca 30 minuter, antingen via buss eller pendeltåg. Här finns Europavägar, hamn och järnvägsförbindelser och närhet till Arlanda, Bromma och Skavsta flygplatser. De goda kommunikationsmöjligheterna gör att 2,3 miljoner människor når Södertälje på mindre än en timme.

Ett rikt kulturliv präglat av mångfald
Det finns ett rikt kulturliv i Södertälje. Här har du tillgång till en fin stadskärna med bra shoppingutbud och utbredd kollektivtrafik. Människor från olika delar av världen har präglat Södertälje till ett stort kulturliv med mångfald. Det pratas omkring 80 olika språk i Södertälje.

Södertälje kanal – bara två kvarter från Sländan
Ta en tur med s/s Ejdern, världens äldsta fungerande koleldade ångfartyg med originalmaskin och tuffa fram över Mälarens böljor till Birka, Adelsö, Drottningholm eller Mariefred – det var så reste man förr i tiden! Ännu en bit historia hittar du vid Södertälje kanal med Nordens största sluss. Här passerar både stora fartyg och mindre fritidsbåtar dagligen. Längs med kanalen finns också fina Södertälje gästhamn.

Arkitekten

linje_sv

Lindberg Stenberg
Arkitekter AB

Namn: Hugo Löfgren
Titel: Arkitekt SAR/MSA på Lindberg Stenberg

Arkitekten bakom Sländan #1, Hugo Löfgren berättar

Storgårdskvarter med fina pampiga glasentréer, stora nivåskillnader i området, ljusa lägenheter samt noggrant utvalda tegelmaterial är det som utmärker det nya bostadsområdet Sländan, berättar Hugo Löfgren, arkitekt på Lindberg Stenberg.

De stora entréerna skapar vi för att det ska kännas tryggt och välkomnande att komma hem. Vi vill också att det ska kännas lite exklusivt. Det kommer att upplevas trevligt längs gatan med stora upplysta entréer, säger Hugo.

Tegelvariationen blir tongivande för projektet
Vi har försökt hitta kulörer och material som smälter samman med den befintliga bebyggelsen från olika tidsepoker.

Tegelutformningen har varit viktigt i projektet. Området har flera tegelbyggnader, så vi kände tidigt att det var naturligt att jobba med just tegel. Huset får en gråbeige kulör som är hämtat från huset mitt emot, vid Storgatan. Där finns ett fint gammalt packhus som består av puts och inslag av tegel på gammalt vis och det har vi knutit an till. Fasaden mot de större gatorna – Storgatan och Astrabacken, består av tegel medan övriga delar av huset får puts i samma färgton.

Vi har jobbat med stora tegelburspråk i kvarterets hörn, vilket kommer bli tongivande för kvarteret. Det är en detalj man kommer lägga märke till, säger Hugo.

Lägenheter med stora fönster
Det som blir speciellt med lägenheterna är att de får mycket fasadyta och därmed har vi fått in fler fönster än vanligt, vilket ger lägenheterna ljus och rymd. Planlösningen är öppen mellan köket och vardagsrummet och inredningen på köksluckor och skåp är vitt, vilket ger ett fräscht intryck. Genom att hålla det neutralt kan man själv komplettera med vilka färger man vill. Det blir yteffektiva lägenheter som passar många.

Spännande utveckling av Södertälje
Arbetet med Sländan har varit spännande och utmanande. En stor utmaning i projektet har varit att jobba med de olika nivåskillnaderna på tomten. Det skiljer tre våningar från den ena sidan av huset till den andra sidan.

Det är spännande med de stora förändringarna i det här området. Det här är en trevlig stadsdel i Södertälje, här kommer det hända mycket i området framöver och det känns bra att vi får vara med och utveckla den.

Sländan Södertälje
Granne med Tom Tits

Bredvid projektet Sländan ligger Tom Tits – ett populärt upplevelsecentrum som lockar besökare både från Sverige och från andra länder. På Tom Tits får du lära dig mer om teknikens- och naturvetenskapens värld genom att prova på flera spännande och kluriga experiment, här får man experimentera med hjälp av både huvudet och kroppen. På hela fyra våningsplan får du möjlighet till att träna gamla färdigheter och prova på nya. Här finns massor av roligt att göra som gillas av både stora och små.

Galleri

linje_sv

Området

linje_sv

Håll dig uppdaterad!

Få mer information från Sländan #1:

E-post:
    
Namn:
Telefon:
    
Gatuadress:
Postnummer:
    
Postort:Närliggande projekt: