fbpx

Samhällsutvecklaren Magnolia Bostad omvandlar Stinsen köpcentrum till en stadsdel med 1 500 nya bostäder, förskola, skola, vårdboende och levande mötesplatser. Vi är stolta över att vara en del av ett förändrat och växande Södra Häggvik.

Här planerar vi bostäder för alla – bostadsrätter och hyresrätter för unga och gamla, små och stora familjer. Lägenheterna är genomtänkta, yteffektiva och funktionella så att människor ska trivas och ha råd att bo här. Många bostäder har en flexibel planlösning som gör att du kan bo kvar över tid.

Mellan husen planerar vi gröna, välkomnande gårdar. Och kring kvarteren utvecklar vi urbana stadsgator med handel, restauranger och caféer samt levande bostadsgator på de gåendes villkor.

Projekt

linje_sv

Södra Häggviks Gårdar
Sollentuna

Område: Södra Häggvik
Ägandeform: Bostadsrätt och hyresrätt
Antal bostäder: ca 1 500
Arkitekt: Arkitema Architects

.

Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten

Samhällsutvecklaren Magnolia Bostad planerar att omvandla Stinsen köpcentrum till Södra Häggviks Gårdar – en stadsdel med ca 1 500 nya bostäder, förskola, skola och levande mötesplatser. Vi är stolta över att vara med att förverkliga Sollentuna kommuns vision om ett förändrat och växande Södra Häggvik.

I Södra Häggviks Gårdar planerar vi bostäder för alla – bostadsrätter och hyresrätter för unga och gamla, små och stora familjer. Lägenheterna är genomtänkta, yteffektiva och funktionella så att människor ska trivas och ha råd att bo här. Många bostäder har en flexibel planlösning som gör att du kan bo kvar över tid.

Mellan husen planerar vi gröna, välkomnande gårdar. Och kring kvarteren utvecklar vi urbana stadsgator med handel, restauranger och caféer samt levande bostadsgator på de gåendes villkor.

Vision

linje_sv

Paus i stadens puls

Södra Häggviks Gårdar är en stadsdel med gården som kärna. Här skapar vi en tät bebyggelse med hus i varierande höjder kring innergårdar och skolgårdar. De gröna, frodiga bostadsgårdarna utformas som gemensamma vardagsrum med plats för lek och samvaro.

Kvarterets skolgård och förskolans gård blir lekfulla platser i bostadsmiljön, för att skapa en bekvämare vardag för barnfamiljer. Ta paus med dina grannar på innergården. Ta paus med en vän på uteserveringen i gränden. Ta paus på din egen soliga balkong. Med stadens puls utanför dörren.

Gå mitt i vägen

Mellan husen i Södra Häggviks Gårdar planerar vi trevliga gågator. Vi kallar det gator på de gåendes villkor. Här rullar knappast några fordon på hjul – förutom barnvagnar, cyklar och skateboards förstås.

Jobba. Jobba. Jobba. Paus.
Hämta på dagis. Lämna på dagis. Hämta på dagis. Paus.
Jogga. Simma. Gymma. Paus.
Kemtvätt. Frisör. Matkasse. Paus.
Puls. Puls. Puls. Paus.

Livet springer fort. Och ibland behöver man bara… (utrymme för konstpaus) … få stanna upp och andas en stund.

Bilden är en visionsbild och kan avvika från verkligheten. 

Kvarteret

linje_sv

Variationsrika hus kring lummiga gårdar

Arkitekturen i Södra Häggviks Gårdar är klassisk och tidlös. Den är sammanhållen i sin gestaltning, men bjuder samtidigt på stor variation i höjd och volym. Vi har valt robusta material och detaljer som åldras vackert över tid, som till exempel tegel.

Vissa byggnader får uttrycka sig mer än andra. De blir landmärken i Södra Häggvik och annonserar vår stadsdel på långt håll.
Den gemensamma gården som du delar med dina närmaste grannar får en grön och lummig karaktär. Mellan husen lämnar vi plats för trevliga gränder med liv och rörelse dygnet runt, året om.

Område

linje_sv

Södra Häggvik – från handelsplats till levande stadsdel med 5 000 nya bostäder

Norrort och Sollentuna växer så det knakar – och ett av de mest spännande utvecklingsområdena är Södra Häggvik. Sollentuna kommuns vision för Södra Häggvik är att skapa en stadsmiljö med olika funktioner. Det som tidigare varit ett handels- och industriområde planeras bli en levande plats med nya bostäder, service, handel, kontor och hotell. Det goda kommunikationsläget mitt emellan de två pendeltågsstationerna Häggvik och Sollentuna C, bidrar ytterligare till områdets attraktionskraft.

Som samhällsutvecklare är vi på Magnolia Bostad stolta över att vara med i utvecklingen av Södra Häggvik. Vi drivs av möjligheten att bryta ny mark. Vi främjar en långsiktigt hållbar samhällsutveckling. Och vi bygger hus som ska stå i många generationer.

Bilden är en visionsbild och kan avvika från verkligheten. 

Hållbarhet

linje_sv

Social hållbarhet – vad är det?

För att skapa en plats där människor vill bo krävs det mer än bara hus. Mycket mer. Förutom bostäder och gårdar uppför vi i vår nya stadsdel även  förskolor,  skola och eventuellt ett vårdboende.

Vi utformar Turebergs allé till en urban stadsgata med levande mötesplatser. På entréplan mot gatan erbjuder vi öppna lokaler med plats för till exempel en blomsterhandel, en kvartersbutik eller din framtida favoritkrog.

Mellan husen planerar vi lugna bostadsgator på de gåendes villkor med mycket begränsad trafik. Här kan du duka upp till fest med grannarna eller lära ungarna att cykla.

Det är bara några exempel på hur vi utvecklar Södra Häggviks gårdar till en socialt hållbar stadsdel.

Smarta lösningar för flexibla trafikanter 

I Södra Häggvik skapar vi smarta lösningar för flexibla trafikanter som tycker att hållbara färdsätt är en självklarhet. Bland annat planerar vi ett koncept med lånecyklar som placeras vid våra bostäder och centrala knutpunkter i området.

Nuläge

linje_sv

Vad händer nu och framöver i Södra Häggviks Gårdar?

Arbetet med att ta fram en detaljplan består av en lång process. I nuläget har Sollentuna kommun i samarbete med Magnolia Bostad tagit fram ett detaljplaneprogram som är ett visionsdokument för Södra Häggviks Gårdar.

I december 2017 skickas detaljplaneprogrammet ut på ett samråd där olika intressenter får ta del av det. Därefter kan arbetet med detaljplanen, som beräknas ta cirka två år, påbörjas. Först därefter kan planerad byggstart ske. För mer information gällande detaljplaneprocessen, besök sollentuna.se

Håll dig uppdaterad!

Få mer information från Södra Häggviks Gårdar:

Jag är intresserad av:


              

Håll dig uppdaterad!

Få mer information från Södra Häggviks Gårdar:

Jag är intresserad av: