Ekolodet
Ekolodet Sollentuna

Naturnära Väsjön – en ny del av Sollentuna

I Väsjön bor du nära staden, men ändå med naturen utanför dörren. Närheten till naturreservat, sjöar, skidbacke, parkstråk och strandpromenader möjliggör en aktiv vardag för dig som flyttar hit. Låter det inte underbart? Vårt nya kvarter Ekolodet växer fram bara ett stenkast från vattnet och innehåller ett levande torg med butiker och restauranger. Här bygger vi bostäder för både små och stora familjer.

Kommande
Område
Väsjön, Sollentuna
Visa på karta
Ägandeform
Bostadsrätt, hyresrätt och radhus
Antal bostäder
182
Inflyttning
Slutet av 2025
Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

Nära skog, stad och service

Grönskande innergård och takterass

Miljöcertifierade hus

Läs mer

En aktiv och enkel vardag

I Väsjön växer en helt ny stadsdel fram med visionen om att skapa en småskalig, variationsrik och naturnära stadsmiljö. Det kommer att finnas skolor, förskolor, butiker och all tänkbar service – allt för att underlätta vardagspusslet. Det naturnära läget mellan Törnskogens och Rösjöskogens naturreservat ger unika förutsättningar för ett aktivt vardagsliv. Orientera, promenera, cykla, spela tennis – eller varför inte ta ett åk med skidorna ner för Väsjöbacken? På gångavstånd hittar du sjöarna Fjäturen, Snuggan och Rösjön. Men det är Väsjön som blir hjärtat i området med torg, parkstråk och strandpromenader.

Ett hjärta av trä

I kvarteret Ekolodet bygger vi hyresrätter, bostadsrätter och radhus med en arkitektur som är elegant, stilren och tidlös. Huset kommer möta gatan med en väl detaljerad, robust och öppen sockelvåning som sedan övergår i en vacker träfasad. Den stora delen av kvarteret kommer byggas i trä och skapa en varm, inbjudande känsla. Det planeras även för en matbutik på bottenplan i ena huset. För radhusen, som består av två våningar, skapas en trevlig veranda med möjlighet att odla. Variationen av lägenheter och radhus gör att kvarteret upplevs mer småskaligt och hemtrevligt.

Samtliga trapphus har entré mot gatan och de flesta har enkel genomgång ut mot den lummiga gården. Portikerna kommer vara väl upplysta med utrymme att sitta i väntan på en taxi, färdtjänst, eller bara för att koppla av en stund. Det planeras även för rymliga cykelförråd på bottenplan – allt för att underlätta vardagen.

På taket hittar du både terrass för det sociala livet, grönska för vattenfördröjning och solpaneler som bidrar till den lokala energiproduktionen.

Planering

Förberedelser inför byggstart pågår.

Byggstart

Spaden i backen, nu börjar vi bygga.

Uthyrningsstart

Nu släpper vi lägenheterna – hitta din drömbostad.

Inflyttning

Välkommen hem till dig!

Är du intresserad av en bostad?

Anmäl intresse för mer information om projektet.