Norrsken
Norrsken Östersund

Med utblick över Storsjön

På Bangårdsgatan bygger vi ett äldreboende med en arkitektur som tydligt kopplar till den jämtländska kulturen och den vackra naturen i området. Lägenheterna är vända utåt med utsikt över Storsjön och Frösön med gemensamhetsytor och kök mot gården. Inflyttning är planerad till 2023.

Genomfört
Område
Centrala Östersund, Östersund
Ägandeform
Äldreboende
Antal bostäder
80 lägenheter
Storlek
32 kvm
Arkitekt
SR-K

Hus med inspiration av fjällen och den jämtländska kulturen

Byggnaden består av tre huskroppar i tre till fem våningar som möter varandra i en U-form. Lägenheterna vänder sig utåt och gemensamma ytor som allrum och kök vänder sig mot innergården med storslagen utsikt mot Storsjön och Frösön. Husets fasad består av träpaneler av underhållsfria värmebehandlade furu som på ett lekfullt sätt skapar ett grafiskt mönster av Storsjön och dess fjäll i fonden.

Trygg och säker utemiljö

Utemiljön är utformad så att alla boende ska kunna ta del av den utifrån sina individuella förutsättningar. Trädgården planeras så att den kan upplevas under årets alla årstider. Husets fasader skapar tillsammans halvt omslutna gårdsrum som skapar en trygg och säker miljö, avgränsad men utan känsla av inhägnad. Norrsken ligger nära Östersunds centrum med ett stort utbud av kultur, handel och service.