Södra Häggviks Gårdar
Södra Häggviks Gårdar Sollentuna

Paus i stadens puls

Norrort och Sollentuna växer så det knakar – och ett av de mest spännande utvecklingsområdena är Södra Häggvik. Sollentuna kommuns vision för Södra Häggvik är att skapa en stadsmiljö med olika funktioner. Det som tidigare varit ett handels- och industriområde planeras bli en levande plats med nya bostäder, service, handel, kontor och hotell. Det goda kommunikationsläget mitt emellan de två pendeltågsstationerna Häggvik och Sollentuna C, bidrar ytterligare till områdets attraktionskraft.

Kommande
Område
Södra Häggvik, Sollentuna
Visa på karta
Ägandeform
Hyresrätt och bostadsrätt
Antal bostäder
Cirka 1 500
Arkitekt
Arkitema Architects
Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten

Samhällsutvecklaren Magnolia Bostad planerar att omvandla Stinsen köpcentrum till Södra Häggviks Gårdar – en stadsdel med ca 1 500 nya bostäder, förskola, skola och levande mötesplatser.

I Södra Häggviks Gårdar planerar vi bostäder för alla – bostadsrätter och hyresrätter för unga och gamla, små och stora familjer. Lägenheterna är genomtänkta, yteffektiva och funktionella så att människor ska trivas och ha råd att bo här. Många bostäder har en flexibel planlösning som gör att du kan bo kvar över tid.

Mellan husen planerar vi gröna, välkomnande gårdar. Och kring kvarteren utvecklar vi urbana stadsgator med handel, restauranger och caféer samt levande bostadsgator på de gåendes villkor.

Gå mitt i vägen

Södra Häggviks Gårdar är en stadsdel med gården som kärna. Här skapar vi en tät bebyggelse med hus i varierande höjder kring innergårdar och skolgårdar. De gröna, frodiga bostadsgårdarna utformas som gemensamma vardagsrum med plats för lek och samvaro.

Kvarterets skolgård och förskolans gård blir lekfulla platser i bostadsmiljön, för att skapa en bekvämare vardag för barnfamiljer. Ta paus med dina grannar på innergården. Ta paus med en vän på uteserveringen i gränden. Ta paus på din egen soliga balkong. Med stadens puls utanför dörren.

Mellan husen i Södra Häggviks Gårdar planerar vi trevliga gågator. Vi kallar det gator på de gåendes villkor. Här rullar knappast några fordon på hjul – förutom barnvagnar, cyklar och skateboards förstås.

Planering

Just nu planer vi projektet

Byggstart

Nu har vi satt spaden i backen

Uthyrnings- och försäljningsstart

Nu släpper vi de första lägenheterna

Inflyttning

Dags att flytta in!

Variationsrika hus kring lummiga gårdar

Arkitekturen i Södra Häggviks Gårdar är klassisk och tidlös. Den är sammanhållen i sin gestaltning, men bjuder samtidigt på stor variation i höjd och volym. Vi har valt robusta material och detaljer som åldras vackert över tid, som till exempel tegel.

Vissa byggnader får uttrycka sig mer än andra. De blir landmärken i Södra Häggvik och annonserar vår stadsdel på långt håll. Den gemensamma gården som du delar med dina närmaste grannar får en grön och lummig karaktär. Mellan husen lämnar vi plats för trevliga gränder med liv och rörelse dygnet runt, året om.

Gör en intresseanmälan

Håll dig uppdaterad om det senaste inom projektet.

Stolt sponsor av Sollentuna FK

Klicka på länken nedan för att läsa mer om vårt engagemang för svensk tjej- och damfotboll. Ladda också gärna ned fotbollsrapporten där vi har låtit våra klubbar komma till tals och berätta om sin vardag och sina behov.

Läs mer