fbpx

”Vi gör nytta och det är fantastiskt att se!”

Nyhet

linje_sv

”Vi gör nytta och det är fantastiskt att se!”

För några år sedan funderade Magnolia Bostad på hur man skulle stötta samhället på de orter man är verksamma på. Idag är bolaget stolta sponsorer till flick- och damfotbollföreningar runt om i hela landet, bland annat Lindö FF i Norrköping.

Intervju med Suzana Bossel, marknads- och kommunikationschef på Magnolia Bostad.

Varför sponsrar ni just fotbollsföreningar?

Fotboll är en fantastisk sport. Den samlar människor med olika bakgrund, skapar gemenskap och är en väg in i samhället. Det vill vi vara en del av. Vårt samarbete med fotbollsföreningar handlar dels om att vi, som samhällsaktör, vill ta vårt ansvar och bidra till bättre hälsa och välmående bland unga människor. Dels vill vi bidra till både ökad integration och bättre jämställdhet på de orter vi verkar. Därför stöttar vi flick- och damfotbollslag runt om i Sverige med bland annat låneskor, mellanmål och läxhjälp.

Vad har ni fått för gensvar från klubbarna?

När vi för några år sedan började ringa runt till föreningar vi ville stötta fick vi lite olika reaktioner. Det var många som trodde jag skojade med dem när jag sa att vi bara ville sponsra tjejer. Det var till och med en av dem jag ringde som la på luren. Samtidigt var det många som blev glada, men lite förvånade. Idag växer vår stora fotbollsfamilj kontinuerligt med nya klubbar. Vi har upptäckt att vi gör nytta och det är fantastiskt att se.

Magnolia Bostad sponsrar bl a Lindö FF. Vad har ni för koppling till Norrköping?

Ett av våra allra första bostadsprojekt var Nya Parkens Allé, som ligger strax intill Norrköpings fotbollsarena Östgötaporten. Vi har dessutom ett kontor som ligger i Norrköping.

I dagsläget har vårt stöd bara riktats till damlaget, men föreningen tittar just nu på hur vi även kan stötta deras flickverksamhet framöver.

Som huvudsponsor för vår damverksamhet gick Magnolia Bostad även in och sponsrade vårt integrationsprojekt. Tack vare det stödet har vi kunnat driva projektet i mål.

Under parollen ”Mer än bara fotboll” har Lindö FF skapat en samlingspunkt för gemenskap där ungdomar i alla åldrar är välkomna. Läs mer på svenskalag.se/lindoff

Läs gärna mer om Magnolia Bostads engagemang i flick- och damfotbollslag runt om i Sverige.

Håll dig uppdaterad!

Få mer information från Magnolia Bostad: