fbpx

”Vi hjälper ungdomar att kombinera skolan med idrotten.”

Nyhet

linje_sv

”Vi hjälper ungdomar att kombinera skolan med idrotten.”

Plugga först, träna sen är den enkla men briljanta idén bakom Studiehjälpen. Projektet har startats på initiativ av ÖSK Ungdom och hjälper ungdomar att få ihop vardagen.

Intervju med Sara Larsson Ullbrand, CRM- och kommunikationsansvarig Örebro SK Ungdom.

Varför har ni startat projektet Studiehjälpen?

Forskning visar att många ungdomar slutar idrotta när kraven från skolan ökar. Som en stor förening kände vi ett ansvar att göra någonting åt problemet. Därför startade vi för några år sedan Studiehjälpen, ett projekt som ger ungdomar i högstadiet och gymnasiet möjlighet att kombinera skolarbetet med träningen. Dessutom lär man sig bättre om man är fysiskt aktiv.

Hur går det till?

När skoldagen är slut beger sig ungdomarna till ÖSK Ungdoms klubbhus, där det bjuds på mellanmål eller matlåda. Därefter får de stöttning med sina studier av studenter från Örebro Universitet. Efter avslutad studiehjälp är det dags för idrottsträning. I år erbjuder vi även skjuts till deltagare vars träning ligger en bit bort.

Vilken respons har ni fått?

Bara positiv! Våra ungdomar upplever att de äntligen får ihop vardagspusslet. Deras föräldrar tycker att det är skönt att veta att deras barn får mat och studiehjälp och dessutom kommer fram tryggt till träningen. Även studenterna uppskattar initiativet. Studiehjälpen ger dem möjlighet att praktisera det de lär sig i skolbänken. En ”win win” för alla, med andra ord.

Vad betyder Magnolia Bostads stöd för projektet?

ÖSK Ungdom brinner för det här projektet och ser att vi gör nytta för våra ungdomar. Vi är väldigt tacksamma för att ha Magnolia Bostad med oss. Utan ert stöd hade vi inte kunnat genomföra Studiehjälpen.

Vi hjälper ungdomar att kombinera skolan med idrotten.”

Håll dig uppdaterad!

Få mer information från Magnolia Bostad: