Ophelias Brygga vid Helsingborgs hamninlopp har ett spektakulärt läge med utsikt över Öresund och ligger ett stenkast från centralstationen. Här planeras en ny stadsdel med bostäder, kontor, restauranger och handel nära vattnet.

Projekt

linje_sv

Ophelias Brygga
Oceanhamnen
Helsingborg

Område: Oceanhamnen
Ägandeform: Bostadsrätt
Antal bostäder: 76
Bedömd inflyttning: 2020
Arkitekt: Link Arkitektur
Batteriið Arkitekter

.

Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

Vid Helsingborgs hamninlopp och Öresund växer den nya stadsdelen Oceanhamnen fram. Det ska bli en urban arkipelag, en marin stadsdel som bygger på mindre öar. Här bor du med vattnet alldeles utanför dörren, bara en kort promenad från Knutpunkten.

Vårt nya kvarter Ophelias Brygga ligger på en ö i Oceanhamnen. I kvarteret erbjuder vi genomtänkta lägenheter med hög grundstandard och smarta lösningar. Allt från yteffektiva 1:or med sovloft och stor balkong till etagelägenheter med 5 meter i takhöjd och egen brygga vid hamnbassängen. Längst upp i huset finns fem takvåningar med egen terrass.

Till huset hör även en grön och välkomnande innergård samt två gemensamma takterrasser med grill och odlingsmöjligheter.

Öppen visning i vårt showroom på Södra Storgatan 1, Helsingborg enligt nedan. I annat fall efter överenskommelse.

Den 25 mars släppte vi 32 nya lägenheter till försäljning, majoriteten är 1:or om 32 kvm. För att göra en köpanmälan mailar ni tre lägenhetsval till opheliasbrygga@mohv.se. Köpanmälan är öppen och först till kvarn gäller. Vid frågor är ni hjärtligt välkommen att kontakta en av våra mäklare, se kontaktuppgifter nedan.

Nästa visning sker i vårt showroom på Södra Storgatan 1, den 3/6 kl 13.00-14.30. Ingen anmälan krävs.

Varmt välkommen!

Länkar och material för bostadsrätterna kommer att uppdateras löpande.
Hämta materialet genom att klicka på pilarna:

linje_sv

Håll dig uppdaterad!

Få mer information om Ophelias Brygga:


              

Håll dig uppdaterad!

Få mer information om Ophelias Brygga:


Lägenheterna

_____

Mellan himmel och hav – egen brygga eller takterrass

Tänk dig ett hem med havet som kuliss – och en terrass med himlen som tak. Blicka ut över Helsingborgs hamninlopp och skymta Helsingör runt knuten.

Oavsett om du bor stort eller litet i Ophelias Brygga, får du ett hem som karakteriseras av ljus och rymd. Många av lägenheterna har stora fönsterytor frå golv till tak och en mycket generös takhöjd. För att göra det ljusa ännu ljusare har vi valt en 2-stavsparkett i vitpigmenterad ek. I övrigt bjuder bostäderna på enkla linjer och sobra kulörer som ger en ungdomlig och stilren känsla.

Med hjälp av våra väl valda inredningskoncept gör vi det enkelt för dig att sätta en egen prägel på köket.

Bor du i någon av husets takvåningar har du en egen terrass om 40–140 kvm! En plats för framtidens grillmiddagar, kräftskivor och nyårsaftnar.

Till huset hör även två gemensamma takterrasser. En av terrasserna går i odlingens tecken. Här kan du som har gröna fingrar odla egna grönsaker och kryddor i pallkragar. Vad sägs om hemodlade tomater på frukostmackan?

MOHV

_____

Kontakta mäklaren

Elin Carlson
elin.carlson@mohv.se
073-154 29 46

Johannes Midbjer
johannes.midbjer@mohv.se
076-645 57 12

Henric Nylander
henric.nylander@mohv.se
076-176 00 22

Huset

_____

Ett kvarter med karaktär och hållbar arkitektur

Ophelias Brygga blir ett betydelsefullt inslag i stadsbilden, med ett tydligt ställningstagande för miljö, modern arkitektur och hållbarhet

Bakom arkitekturen till Ophelias Brygga står den skandinaviska och flerfaldigt belönade arkitektbyrån LINK arkitektur samt isländska, välrenommerade Batteríið Architects.

Tillsammans har de skapat en tydlig identitet för kvarteret med levande tegelfasad och detaljer i smakfulla kulörer. Effektfulla kontraster och schatteringar i materialvalen ger liv åt den råa och robusta fasaden. Nougat och roströda nyanser möter grafiska detaljer i grafitgrått och svart. Olikartade balkonger, franska balkonger och takterrasser bidrar till en levande miljö.

Husets stora fönsterpartier återspeglar havet och ger stora ljusinsläpp, oavsett årstid. Fasaden i öster mot hamnbassängen, sträcker sig ut över kajkanten. För att ytterligare förstärka kopplingen till havet planeras kajakplatser och trappor med sittplatser ned till vattnet.

Huskropparna har olika dimensioner och höjd med trapphus som varierar från fyra till sju våningar.

Tegel är inte bara ett vackert material. Det finns även en ekonomisk aspekt i valet av tegelfasader. Med tegel av hög kvalitet begränsas underhållsbehovet och den ekonomiska belastningen på bostadsrättsföreningen minskar.

Både snyggt och hållbart, med andra ord.

Välkommen ut i det gröna

Den skyddande innergården erbjuder de boende en rofylld och grön plats för både lata och aktiva dagar. Buskar och träd skapar en intim och harmonisk atmosfär. Tanken är att på en mindre yta skapa olika rum och platser, här vill man ge plats åt olika aktiviteter, i det soligaste hörnet av gården har du platsbyggda bänkar som ansluter till en liten gräsmatta som bjuder in till vistelse eller lek.

Miljöhuset på gården som bäddas in av växter längst med huskanten och utmed väggarna fungerar även som en rumsavdelare. Formspråket av innergården är inspirerat av de kringliggande skarpa och raka kajkanterna i området, den varierade och frodiga grönskan bryter av och ger en livfull och trygg närmiljö.

Växterna har varierade form och höjd. Låga marktäckare, överhängande buskar och träd med vackra blad och blommor.

Inspiration av växtvalen kommer från årstidernas växlingar. Från tidiga små vårblommor till intensiv högsommargrönska vidare till höstfärger och på vintern vissnade men vackra former tillsammans med vintergröna inslag.

På gården kan både stora och små hitta sina favoritplatser men för barnen finns även en särskild hörna inbäddad i grönska med trädäck, koja och sittpuckar. Här skapas rum att trivas i för alla.

Levande taklandskap
Högst upp i huset planeras förutom privata terrass även två gemensamma gröna taklandskap. En av terrasserna går i odlingens tecken. Här finns möjlighet för de boende att vara kreativ, odla ditt eget i pallkragar, skörda och njuta av eget och närproducerat.

Den andra terrassen bjuder plats för lata dagar i solen eller middag med vännerna – förutom utsikt över taklandskapet. Sittplatserna ramas in av rejäla växtbäddar.

Smart och unikt boende i en urban arkipelag

Ophelias Brygga ligger i Oceanhamnen, en ny stadsdel som växer fram i Helsingborgs hamn. Här har du möjlighet till ett modernt och unikt boende på en ö, med närhet till både havet och centrala Helsingborg.
Från projektet Ophelias Brygga har du förutom närhet till havet även gångavstånd till Knutpunkten. Goda kommunikationer och cykelnät binder ihop stadsdelarna och gör det lätt att ta sig fram. För studenten är det bara drygt en kilometer till universitetsområdet. Med havet som kuliss och stadens puls bara ett stenkast bort blir läget unikt.

Att bo klimatsmart är hållbart i längden

Helsingborg stad och det nya H+ har en tydlig miljöprofil och här satsar man extra mycket på hållbarhet. Ambitionen är att med innovativa och miljösmarta lösningar på sikt minska energiförbrukningen i staden. I projektet Ophelias Brygga, Oceanhamnen lägger vi fokus på förnyelsebar energi genom att utvinna energi från solceller på taket.

Och för att för att utvinna en mer effektiv biogasproduktion kommer hushållen kunna kompostera matavfallet genom matavfallskvarnar i köken. För hela H+ området planeras även nya och innovativa systemlösningar för vatten och avlopp.

Historia

_____

Ophelia – en båt, en pjäs, ett kvarter

Ophelias brygga i Oceanhamnen, Helsingborg, har en marin koppling med sin unika plats vid havet. I närområdet är alla fastigheter döpta efter båtar som trafikerat sundet genom åren. Här kommer bland annat Regula, Ursula och Pernille uppföras. Och vår Ophelia är en av dem.

Ophelia är förutom beteckningen på fastigheten även en karaktär i dramat Hamlet. En pjäs skriven av den engelske dramatikern William Shakespeare.
Teaterpjäsen utspelar sig på ”Elsinore” (Helsingör) mitt emot vårt projekt, Ophelias Brygga.

Hamlet’s Castle – mer känt som Kronborgs slott, ligger i Helsingörs hamninlopp och där har många uppsättningar av pjäsen gjorts under åren. Platsen har inspirerat till projektets namn – på Ophelias Brygga har du havet bokstavligen runt hörnet och en fantastisk utsikt över till Helsingör. Vid bra sikt kan du se slottets kraftiga murar resa sig på andra sidan sundet.

Film

_____

Lovisa berättar om bostadsköpet i Ophelias Brygga i Oceanhamnen och sin spännande resa mot ett boende i Helsingborgs nyaste stadsdel vid havet.

Området

_____

H+

De nya stadsdelarna som ingår i stadsförnyelseprojektet kommer att heta Oceanhamnen, Universitetsområdet, Husarområdet och Gåsebäck och ska länkas ihop med centrum. Till 2035 ska det ha vuxit fram 5 000 nya bostäder samt kontorslokaler, restauranger, service och affärer i området. I Helsingborgs södra, inom området H+, uppför Magnolia Bostad just nu även Bryggeriet med ytterligare 327 bostäder (hyresrätter).

Läs mer om Oceanhamnen här och om Projektet Bryggeriet här

Staden

_____

Helsingborg

Helsingborg är Sveriges åttonde största kommun med cirka 135 300 invånare. Stadens centrum består av tätbebyggd stenstad med storslagna hus längs de centrala gatorna. I kärnan av city erbjuds shopping, ett rikt kulturliv och trevliga mötesplatser. Staden ligger precis vid vattnet och nära sandstränder vilket erbjuder fina kaj- och strandpromenader.

Nära till mycket

I Helsingborg är det nära till mycket. Ängelholms flygplats ligger bara 30 minuter från centrum och inom mindre än en timme tar du dig till Malmö. Staden ingår i Öresundsregionen och ligger bara fyra kilometer från Helsingör i Danmark. Med färjan tar du dig dit på bara 20 minuter.

Intill vattnet i Helsingborgs Norra hamn ligger Dunkers Kulturhus, där det arrangeras och kulturhistoriska utställningar, konst, dans, musik och teater. Kulturellt utbud erbjuds även på Helsingborgs Konserthus, Helsingborgs Stadsteater och Helsingborgs Arena. En populär aktivitet är kallbadhus, där du året runt kan få njuta av bastubad och få uppleva en uppiggande effekt genom ett dopp i det kalla vattnet som sedan avslutas i en varm bastu.

Upplev naturen och stadens puls

Här bor du nära det pulserande stadslivet, samtidigt som du också har nära till fina naturområden som erbjuder ett aktivt friluftsliv. Ett populärt utflyktsmål är naturområdet Pålsjö skog med fina löpspår och promenadstråk. Pålsjöbäcken ringlar sig genom den vackra lövskogen och mitt i skogen ligger den mysiga våffelserveringen Pålsjöpaviljongen. Här finns också tennisbanor och fotbollsplaner för de som gillar bollsport. Det finns också flera fina golfbanor på nära håll.

På Kullaberg några mil norr om Helsingborg finns ett naturreservat som ligger cirka 30 minuter med bil från centrala Helsingborg. Här kan du vandra, klättra i berg, dyka, bada, paddla kajak, surfa och segla eller varför inte prova på skärmflygning? Härifrån har du milsvidd utsikt över både vatten och skog. Passa även på att besöka de gamla fiskelägena Arild och Mölle strax intill, eller stanna till i Höganäs, en fantastisk ort med både gågata, pittoreska hamnkvarter och fina stränder.

En uppkopplad och tillgänglig stad

Helsingborg strävar efter att vara en uppkopplad och tillgänglig stad, därför finns det närmare 200 fria surfzoner där du kan använda fritt internet i staden.

Galleri

_____


Håll dig uppdaterad!

Få mer information om Ophelias Brygga:


              

Håll dig uppdaterad!

Få mer information om Ophelias Brygga:


Närliggande projekt: