Ophelias Brygga vid Helsingborgs hamninlopp har ett spektakulärt läge med utsikt över Öresund och ligger ett stenkast från centralstationen. Här planeras en ny stadsdel med bostäder, kontor, restauranger och handel nära vattnet.

Projekt

linje_sv

Ophelias Brygga
Oceanhamnen
Helsingborg

Område: Oceanhamnen
Ägandeform: Bostadsrätt
Antal bostäder: 126
Bedömd inflyttning: 2020
Arkitekt: Link Arkitektur
Batteriið Arkitekter

.

Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten

Ophelias Brygga, Oceanhamnen vid Helsingborgs hamninlopp har ett unikt läge med utsikt över Öresund och ligger ett stenkast från knutpunkten. Här planeras en ny stadsdel med bostäder, kontor, restauranger och handel nära vattnet.

Magnolia Bostad kommer att producera 126 välplanerade och moderna bostadsrätter i Oceanhamnen.

I projektet Ophelias Brygga läggs stort fokus på miljö och hållbarhet, med väl genomtänkta materialval och smarta tekniska lösningar. För att minska behovet av egen bil erbjuder området både bilpool och cykelpool. Projektet blickar ut över hamnbassängen och på andra sidan planeras en allmän park och grönområde.


Området

_____

H+

De nya stadsdelarna som ingår i stadsförnyelseprojektet kommer att heta Oceanhamnen, Universitetsområdet, Husarområdet och Gåsebäck och ska länkas ihop med centrum. Till 2035 ska det ha vuxit fram 5 000 nya bostäder samt kontorslokaler, restauranger, service och affärer i området. Vid Oceanhamnen uppför Magnolia Bostad just nu Bryggeriet med ytterligare 327 bostäder, inflyttning beräknad i december 2019.

Läs mer om Oceanhamnen här och om Projektet Bryggeriet här

Unikt boende med ett centralt och havsnära läge

Ophelias Brygga ligger i Oceanhamnen, en ny stadsdel som växer fram i Helsingborgs hamn. Här har du möjlighet till ett modernt och unikt boende på en ö, med närhet till både havet och centrala Helsingborg.
Från projektet Ophelias Brygga har du förutom närhet till havet även gångavstånd till Knutpunkten. Goda kommunikationer och cykelnät binder ihop stadsdelarna och gör det lätt att ta sig fram. För studenten är det bara drygt en kilometer till universitetsområdet. Med havet som kuliss och stadens puls bara ett stenkast bort blir läget unikt.

Ett klimatsmart boende
Helsingborg stad och det nya H+ har en tydlig miljöprofil och här satsar man extra mycket på hållbarhet. Ambitionen är att med innovativa och miljösmarta lösningar på sikt minska energiförbrukningen i staden. I projektet Ophelias Brygga, Oceanhamnen lägger vi fokus på förnyelsebar energi genom att utvinna energi från solceller på taket.

Och för att för att utvinna en mer effektiv biogasproduktion kommer hushållen kunna kompostera matavfallet genom matavfallskvarnar i köken. För hela H+ området planeras även nya och innovativa systemlösningar för vatten och avlopp.

Levande taklandskap
Högst upp i huset planeras privata och gemensamma gröna taklandskap. Här finns möjlighet för de boende att själva plantera och odla i drivbänkar och pallkragar. Det blir en plats för möten och kreativitet. Här vill man träffas för att umgås över en grillmiddag, sätta en lök eller bara njuta av utsikten till Helsingör med en kopp kaffe.

Staden

_____

Helsingborg

Helsingborg är Sveriges åttonde största kommun med cirka 135 300 invånare. Stadens centrum består av tätbebyggd stenstad med storslagna hus längs de centrala gatorna. I kärnan av city erbjuds shopping, ett rikt kulturliv och trevliga mötesplatser. Staden ligger precis vid vattnet och nära sandstränder vilket erbjuder fina kaj- och strandpromenader.

Nära till mycket
I Helsingborg är det nära till mycket. Ängelholms flygplats ligger bara 30 minuter från centrum och inom mindre än en timme tar du dig till Malmö. Staden ingår i Öresundsregionen och ligger bara fyra kilometer från Helsingör i Danmark. Med färjan tar du dig dit på bara 20 minuter.

Intill vattnet i Helsingborgs Norra hamn ligger Dunkers Kulturhus, där det arrangeras och kulturhistoriska utställningar, konst, dans, musik och teater. Kulturellt utbud erbjuds även på Helsingborgs Konserthus, Helsingborgs Stadsteater och Helsingborgs Arena. En populär aktivitet är kallbadhus, där du året runt kan få njuta av bastubad och få uppleva en uppiggande effekt genom ett dopp i det kalla vattnet som sedan avslutas i en varm bastu.

Upplev naturen och stadens puls
Här bor du nära det pulserande stadslivet, samtidigt som du också har nära till fina naturområden som erbjuder ett aktivt friluftsliv. Ett populärt utflyktsmål är naturområdet Pålsjö skog med fina löpspår och promenadstråk. Pålsjöbäcken ringlar sig genom den vackra lövskogen och mitt i skogen ligger den mysiga våffelserveringen Pålsjöpaviljongen. Här finns också tennisbanor och fotbollsplaner för de som gillar bollsport. Det finns också flera fina golfbanor på nära håll.

I Kullaberg och Söderåsen finns två naturreservat som ligger cirka 30 minuter med bil från centrum. I Kullaberg kan du bergsklättra, dyka, paddla kajak och segla eller varför inte prova på skärmflygning. I Söderåsen finns vild urskog med storslagna bokträd som är ett populärt utflyktsmål. Där finns också en hög bergsplatå med vacker utsikt.

En uppkopplad och tillgänglig stad
Helsingborg strävar efter att vara en uppkopplad och tillgänglig stad, därför finns det närmare 200 fria surfzoner där du kan använda fritt internet i staden.

Anmäl ditt intresse:
Klicka här!

Historia

_____

Ophelia – ett namn med historisk anknytning

Ophelias brygga i Oceanhamnen, Helsingborg, har en marin koppling med sin unika plats vid havet. I närområdet är alla fastigheter döpta efter båtar som trafikerat sundet genom åren. Här kommer bland annat Regula, Ursula och Pernille uppföras. Och vår Ophelia är en av dem.

Ophelia är förutom beteckningen på fastigheten även en karaktär i dramat Hamlet. En pjäs skriven av den engelske dramatikern William Shakespeare.
Teaterpjäsen utspelar sig på ”Elsinore” (Helsingör) mitt emot vårt projekt, Ophelias Brygga.

Hamlet’s Castle – mer känt som Kronborgs slott, ligger i Helsingörs hamninlopp och där har många uppsättningar av pjäsen gjorts under åren. Platsen har inspirerat till projektets namn – på Ophelias Brygga har du havet bokstavligen runt hörnet och en fantastisk utsikt över till Helsingör. Vid bra sikt kan du se slottets kraftiga murar resa sig på andra sidan sundet.

Galleri

_____

(Observera att detta endast är en intresseanmälan för mer information om projektet.)

Få mer information från Magnolia Bostad

Anmäl dig här:


         

(Observera att detta endast är en intresseanmälan för mer information om projektet.)

Få mer information från Magnolia Bostad

Anmäl dig här:

Närliggande projekt: