Ophelias Brygga vid Helsingborgs hamninlopp har ett spektakulärt läge med utsikt över Öresund och ligger ett stenkast från centralstationen. Här planeras en ny stadsdel med bostäder, kontor, restauranger och handel nära vattnet.

Projekt

linje_sv

Ophelias Brygga
Oceanhamnen
Helsingborg

Område: Oceanhamnen
Ägandeform: Bostadsrätt
Antal bostäder: 124
Bedömd inflyttning: 2020
Arkitekt: Link Arkitektur
Batteriið Arkitekter

.

Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

Välkommen på visning!
I vårt showroom på Södra Storgatan 1 i Helsingborg kan du titta på bostadsmodellen, ta del av aktuella planlösningar och priser samt kika på tillvalen.

Torsdag kl 15.00-18.00

Lördag kl 11.00-16.00

Söndag kl 12.00-16.00

Kontakta också gärna våra mäklare på Våningen & Villan för en personlig visning.

En egen ö i Oceanhamnen
Att bo i nya Oceanhamnen är att bo mitt i en urban arkipelag. Här bygger vi Ophelias Brygga – ett kvarter som blir en av många mindre öar i Helsingborgs nyaste stadsdel.

Lägenheterna är ljusa och luftiga med hög grundstandard och genomtänkta lösningar. Välj ditt drömboende bland allt från kvadratsmarta och genomgående 1:or till femmor i etage med radhuskänsla och fönster från golv till tak.

Mellan husen uppförs en grön och välkomnande innergård, och på de två gemensamma takterrasserna finns både grill och odlingsmöjligheter. I föreningen finns också fyra kommersiella lokaler för näringsverksamhet.

Våningen & Villan

_____

Kontakta mäklaren

Morgan Alerstam
morgan.alerstam@vaningen.se
0737-45 37 03

Niklas Nordh
niklas.nordh@vaningen.se
0707-57 50 91

Bli kontaktad av våra mäklare!

Anmäl dig här för att bli kontaktad av våra mäklare och för att få mer information om Ophelias Brygga.


              

Håll dig uppdaterad!

Få mer information om Ophelias Brygga:


Våningen och villan

linje_sv

Öppettider
Ophelias Brygga

Varmt välkomna till vårt showroom på Södra Storgatan 1. Vi håller öppet hela sommaren, så kom in och inspireras till ditt nya boende i Oceanhamnen.

Öppettider:
Måndag  Stängt
Tisdag     Stängt
Onsdag   11.00-18.00
Torsdag  11.00-18.00
Fredag    11.00-18.00
Lördag    11.00-16.00
Söndag   11.00-16.00

Mäklare kommer att finnas på plats på söndagar mellan kl. 12:00-13:30

Länkar och material för bostadsrätterna kommer att uppdateras löpande.
Hämta materialet genom att klicka på pilarna:

linje_sv

Nyfiken på Ophelias Brygga? Klicka på pilarna.

Länkar och material för bostadsrätterna kommer att uppdateras löpande.

linje_sv

Hitta din bostad!

I vår lägenhetsväljare kan du klicka dig runt och hitta en lägenhet som passar just dig. Här ser du också enkelt vilka lägenheter som är lediga och vilka som redan har fått sig en köpare.

Lägenheterna

_____

Lev i det blå

I Ophelias Brygga bor du med vattnet alldeles utanför dörren. Vågkluck och måsskrik ackompanjerar vardagen.

Oavsett om du väljer en stor eller liten lägenhet får du ett hem som karakteriseras av ljus och rymd. Många av bostäderna har stora fönsterytor från golv till tak och en mycket generös takhöjd. För att göra det ljusa ännu ljusare har vi valt en 2-stavsparkett i vitpigmenterad ek.

I övrigt bjuder bostäderna på enkla linjer och sobra kulörer som ger en ungdomlig och stilren känsla. Med hjälp av våra väl valda inredningskoncept gör vi det enkelt för dig att sätta en egen prägel på köket.

Husets etagelägenheter bjuder på 5 meter i takhöjd och egen brygga vid hamnbassängen. Bor du i någon av husets takvåningar har du en egen terrass om 40–140 kvm! En plats för framtidens grillmiddagar, kräftskivor och nyårsaftnar.

Huset

_____

”Vi har inspirerats av städer som Amsterdam, där vattnet är en naturlig del av stadslivet.”

Bakom arkitekturen till Ophelias Brygga står den skandinaviska och flerfaldigt belönade arkitektbyrån LINK arkitektur samt isländska, välrenommerade Batteríið Architects.

Tillsammans har de skapat en tydlig identitet för kvarteret med levande tegelfasad och detaljer i smakfulla kulörer. Effektfulla kontraster i materialvalen ger liv åt den råa och robusta fasaden. Nougat och roströda nyanser möter grafiska detaljer i grafitgrått och svart. Olikartade balkonger, franska balkonger och takterrasser bidrar till en levande miljö.

Husets stora fönsterpartier återspeglar vattnet och ger stora ljusinsläpp, oavsett årstid. Fasaden i öster mot hamnbassängen, sträcker sig ut över kajkanten. För att ytterligare förstärka kopplingen till havet planeras kajakplatser och trappor med sittplatser ned till vattnet.

Rofyllt och lekfullt uteliv

Den skyddande innergården blir en grön och inbjudande plats för både lata och aktiva dagar. Här kan alla stora och små hitta sina favoritplatser, men för barnen finns även en särskild hörna inbäddad i grönska med trädäck, koja och sittpuckar. I det soligaste hörnet av gården finns platsbyggda bänkar och en gräsmatta som bjuder in till umgänge och lek.

Gårdens formspråk är inspirerat av de kringliggande skarpa och raka kajkanterna i området. Den varierade och frodiga grönskan bryter av och skapar livfullhet. Inspiration av växtvalen kommer från årstidernas skiftningar. Från tidiga vårblommor till intensiv högsommargrönska vidare till höstfärger och på vintern, vissnade men vackra former tillsammans med gröna inslag.

Välkommen upp i det gröna!
Till huset hör även två gemensamma takterrasser. En av terrasserna går i odlingens tecken. Här kan du som har gröna fingrar odla egna grönsaker och kryddor i pallkragar. Vad sägs om hemodlade tomater på frukostmackan? Den andra terrassen bjuder plats för lata dagar i solen eller middag med vännerna.

Området

_____

Oceanhamnen

I Ophelias Brygga i Oceanhamnen bor du nära både stad och vatten, vilket gör det enkelt att promenera och cykla dit du ska. Goda kommunikationer och cykelnät binder ihop stadsdelarna och gör det lätt att ta sig fram. 

H+
De nya stadsdelarna som ingår i stadsförnyelseprojektet H+ kommer att heta Oceanhamnen, Universitetsområdet, Husarområdet och Gåsebäck och ska länkas ihop med centrum. Till 2035 ska det ha vuxit fram 5 000 nya bostäder samt kontorslokaler, restauranger, service och affärer i området.

Läs mer om Oceanhamnen här.

Hållbarhet

_____

Att bo klimatsmart är hållbart i längden

Helsingborg stad och det nya H+ har en tydlig miljöprofil och här satsar man extra mycket på hållbarhet. Ambitionen är att med innovativa och miljösmarta lösningar på sikt minska energiförbrukningen i staden. I projektet Ophelias Brygga lägger vi fokus på förnyelsebar energi genom att anlägga solceller på taket, en åtgärd som sparar både miljön och bidrar till en bättre ekonomi för föreningen. Vi satsar även på smarta elnät, elbilsplatser och vakuumtoaletter.

För att utvinna en mer effektiv biogasproduktion ska hushållen kunna kompostera matavfallet genom matavfallskvarnar i köken. För hela H+ området planeras även nya och innovativa systemlösningar för vatten och avlopp.

Läs mer om miljöarbetet inom H+ på följande länk

Film

_____

Lovisa berättar om sitt bostadsköp i Ophelias Brygga, Oceanhamnen – ett hem i Helsingborgs nyaste stadsdel vid havet.

Staden

_____

Varmt välkommen till Helsingborg!

Helsingborg är Sveriges åttonde största kommun med cirka 135 300 invånare. I kärnan av city erbjuds shopping, ett rikt kulturliv och trevliga mötesplatser. Staden ligger precis vid vattnet och nära sandstränder, vilket erbjuder fina kaj- och strandpromenader.

Nära till mycket
I Helsingborg är det nära till mycket. Ängelholms flygplats ligger bara 30 minuter från centrum och inom mindre än en timme tar du dig till Malmö. Staden ingår i Öresundsregionen och ligger bara fyra kilometer från Helsingör i Danmark. Med färjan tar du dig dit på bara 20 minuter.

Intill vattnet i Helsingborgs Norra hamn ligger Dunkers Kulturhus, där det arrangeras kulturhistoriska utställningar, konst, dans, musik och teater. Kulturellt utbud erbjuds även på Helsingborgs Konserthus, Helsingborgs Stadsteater och Helsingborgs Arena. En annan populär aktivitet är kallbadhus, där du kan njuta av svala dopp och en varm bastu året runt.

Upplev naturen och stadens puls
Ett populärt utflyktsmål är Pålsjö skog med fina löpspår och promenadstråk. Pålsjöbäcken ringlar sig genom den vackra lövskogen och mitt i skogen ligger den mysiga våffelserveringen Pålsjöpaviljongen. Här finns också tennisbanor och fotbollsplaner för de som gillar bollsport. Det finns även flera fina golfbanor på nära håll.

På Kullaberg, cirka 30 minuter med bil från centrala Helsingborg, finns ett naturreservat. Här kan du vandra, klättra i berg, dyka, bada, paddla kajak, surfa och segla eller varför inte prova på skärmflygning? Passa även på att besöka de gamla fiskelägena Arild och Mölle strax intill. Eller stanna till i Höganäs, en fantastisk ort med både gågata, pittoreska hamnkvarter och fina stränder.

En uppkopplad och tillgänglig stad
Helsingborg strävar efter att vara en uppkopplad och tillgänglig stad, därför finns det närmare 200 fria surfzoner där du kan använda fritt internet i staden.

Galleri

_____


Närliggande projekt: