Trygghetspaket

I trygga händer från visning till flytt

Vi bygger hem att trivas i. Men vi ser också till att skapa trygga bostadsaffärer. Vårt trygghetspaket minskar till exempel risken för dubbla boendekostnader om du har svårt att få din gamla lägenhet såld. Dessutom ger vi dig och dina grannar en bra start med en trygg bostadsrättsförening.

Undvik dubbla boendekostnader

Tillträdesskydd innebär att du som bostadsrättsinnehavare har möjlig­het att skjuta på tillträdet i upp till tre månader. Detta minimerar risken för att du ska stå med dubbla boendekostnader i de fall försäljningen av din nuvarande bostad drar ut på tiden.

  • För att du ska beviljas uppskjutet tillträde görs en individuell prövning. Det måste finnas ett förmedlingsuppdrag för din befintliga bostad, hos en fastighetsmäklare. Försäljningen ska ha pågått i minst tre månader, före din tillträdesdag och till ett marknadsmässigt pris.
  • Ansökan om uppskjutet tillträde ska vara Magnolia Bostad tillhanda senast en (1) mån före ordinarie tillträdesdag.
  • Uppskjutet tillträde kan beviljas för en (1) månad i taget. Ny ansökan om ytterligare tid görs senast två (2) veckor innan den nya tillträdesdagen infaller. Uppskjutet tillträde kan beviljas i högst tre (3) månader.

Trygg bostadsrättsförening

Med Magnolia Bostad kan du vara säker på att din förening vilar på en stabil och långsiktig grund. Vi ger också garanti för att du och dina grannar inte ska drabbas av höjd avgift om alla lägenheter inte blir sålda eller om husets lokaler står utan hyresgäst.