”Det är hög tid att låta tjejerna ta plats!”
2021-02-17

”Det är hög tid att låta tjejerna ta plats!”

Lunds BK är en förening med över 100 år på nacken, men siktet inställt mot framtiden. Med stöd av Magnolia Bostad satsar klubben nu på att stärka sin flick- och damverksamhet och uppmuntra ännu fler tjejer att ta plats i fotbollsvärlden – både som spelare och tränare. Intervju med Håkan Kerrén, ordförande i Lunds BK.

Lunds BK är en förening med över 100 år på nacken, men siktet inställt mot framtiden. Med stöd av Magnolia Bostad satsar klubben nu på att stärka sin flick- och damverksamhet och uppmuntra ännu fler tjejer att ta plats i fotbollsvärlden – både som spelare och tränare.

Intervju med Håkan Kerrén, ordförande i Lunds BK.

Berätta om er klubb och vad ni står för.

Vi är en förening i centrala Lund som i år fyller 102 år. I vår förening finns ca 750 aktiva ungdomar. Målet och syftet med vår verksamhet är att trivas ihop och samtidigt ha ett kontinuerligt lärande, från såväl matchspel som träning. Fokus ligger alltid på laget före jaget, med ett inkluderande synsätt och god kamratanda!

På vilket sätt satsar ni på föreningens tjejer?

Vi arbetar hårt på att stärka och bygga upp vår flick- och damverksamhet med en tydlig riktning. 2019 startade vi upp vårt damlag i seriespel igen och sedan dess har vi märkt av ett ökat intresse. En av våra stora utmaningar är att tjejer ofta slutar spela fotboll när de kommer upp i en viss ålder. Därför satsar vi på att göra fotbollen attraktiv och rolig redan från ung ålder och tidigt skapa en stark gemenskap. Hos oss ska alla tjejer känna sig sedda, hörda och inkluderade i gruppen.

Vad betyder stödet från Magnolia Bostad?

På herrsidan har vi lyckats bygga en stark verksamhet, mycket tack vare att vi kan avlöna tränare från en viss ålder. Med Magnolia Bostads stöd kan vi nu ge tjejerna samma möjlighet. Genom att uppmuntra äldre tjejer från damlaget att bli ledare för yngre spelare skapar vi engagemang, sammanhållning och tydliga förebilder.

Utöver det stöttar Magnolia Bostad även vår sociala fond.

Varför har ni startat en social fond?

Vi vill ge alla barn möjlighet att spela fotboll, även om de saknar ekonomiska förutsättningar eller stöd hemifrån. Genom våra sponsorer gör vi det möjligt för dessa barn att få hela eller delar av avgiften betald, samt gratis träningsmaterial. Fotboll är inte till för några. Fotboll är till för alla.

Lunds bästa bollklubb sedan 1919
Målsättningen för Lunds BK är att skapa den främsta ungdomsverksamheten i Skåne med en bred och välorganiserad ungdomsverksamhet 
med hög kvalitet, där alla ska känna sig välkomna. Samtidigt förbereder vi på ett professionellt sätt de spelare som vill satsa på en framtida elitkarriär.