”Vårt mål är att fler tjejer ska ha möjlighet att spela fotboll.”
2021-01-13

”Vårt mål är att fler tjejer ska ha möjlighet att spela fotboll.”

Intervju med Suzana Bossel, marknads- och kommunikationschef på Magnolia Bostad.

Intervju med Suzana Bossel, marknads- och kommunikationschef på Magnolia Bostad.

Varför har Magnolia Bostad valt att förlänga samarbetet med IK Uppsala?

Vi har varit sponsorer till Ronjabollen sedan 2017 och hela klubben sedan 2018. Samarbetet fungerar utmärkt och vi ser att vårt bidrag gör nytta. Därför vill vi självklart fortsätta att ge vårt stöd till IK Uppsala.

Ni har ett stort fokus på att sponsra just flick- och damfotbollsföreningar. Hur kommer det sig?

För oss räcker det inte med att bara bygga bostäder. Vi vill också vara en aktiv och engagerad kraft på de orter där vi finns. Genom att stödja lagidrott hjälper vi ett stort antal utövare och främjar även mångfald och integration. För att dessutom slå ett slag för jämlikhetsarbetet har vi valt att i första hand rikta vårt stöd till tjejfotbollen

På vilket sätt sponsrar ni Ronjabollen?

Vårt bidrag går bland annat till olika aktiviteter för tjejerna. Vi sponsrar även med mellanmål innan träningen, vilket innebär att tjejerna inte behöver gå hem efter skolan. När de går hem direkt blir de ofta begränsade av sina familjer. Genom att stötta Ronjabollen är vi med att skapa möjligheter för flickor som står långt bort från idrottsrörelsen och ger dem en väg in i fotbollsvärlden. Med fotbollen som verktyg bygger vi gemenskap och skapar en väg in i samhället.

Ert bidrag går även till projektet FSR Coach. Berätta!

Det är ett mycket viktigt initiativ som vi vill vara med att stödja. FSR står för Football Social Responsibility. Verksamheten vänder sig till tjejer från 14 år och uppåt som vill utbilda sig inom fotboll och värdegrund. Syftet är att stärka deras självförtroende i ledarrollen både i och utanför fotbollen och få fler tjejer att utbilda sig till fotbollstränare. Som ledare blir de även viktiga förebilder för yngre tjejer och inspirerar dem till att ta plats i fotbollsvärlden.

Hur tänker ni kring det långsiktiga hållbarhetstänk som IK Uppsala kontinuerligt arbetar med?

Vi uppskattar att föreningen hela tiden utmanar sig själva och utvecklar nya idéer inom hållbarhet.

Hur ser ni på nästa säsong för IK Uppsala när de ska spela i Elitettan?

Det är förstås spännande och vi håller tummarna för att det går bra i ligan. Men vårt fokus ligger inte på prestation utan framför allt på att vi får vara med och skapa bättre förutsättningar för flickor att spela fotboll. Vi vill göra skillnad.