Byggstart och första spadtag i Råbylund
2020-12-16

Byggstart och första spadtag i Råbylund

Nu har vi byggstartat vårt projekt Råbylund i sydöstra Lund. Som en del av en ny stadsdel utvecklar Magnolia Bostad, för Heimstaden Bostad, ett stort antal flerbostadshus i en varierad kvartersstruktur.

I Råbylund planerar vi 12 hus med sammanlagt 779 hyresrätter i varierande storlekar. Allt från kvadratsmarta 1:or till familjevänliga 5:or. Lägenheterna karakteriseras av ljusa och öppna ytor, generösa fönster samt hög grundstandard. Till nästan samtliga lägenheter kommer det att finnas balkong, uteplats, eller fransk balkong.

Området präglas av en sammanhängande gårdsmiljö med plats för umgänge och lek. Som en samlande punkt mitt i området planerar kommunen även en park för allmänheten.

– Det känns fantastiskt kul att äntligen komma igång med vårt första bostadsprojekt i Lund, säger Mats Nilsson, Regionchef Syd på Magnolia Bostad.

Södra Råbylund växer fram till en ny, naturnära stadsdel i Lund. Här finns det bästa av två världar. Sjöar och grönområden i närheten och det pulserande stadslivet i city på bara 10 minuter cykelavstånd.

– Vi har ett livslångt perspektiv på våra fastigheter och vi bygger med omtanke. Lund är en stad med växtvärk och i behov av fler bostäder, så vårt bygge i Södra Råbylund spelar en viktig roll i kommunens fortsatta tillväxt, Roger Rosvall, Regionchef Skåne Heimstaden Bostad.

Läs mer på magnoliabostad.se/rabylund

Representanter från Magnolia Bostad, Heimstaden Bostad och Serneke