Nu välkomnar vi Johan Tengelin som ny VD för Magnolia Bostad!
2020-12-01

Nu välkomnar vi Johan Tengelin som ny VD för Magnolia Bostad!

Idag, den 1 december, tillträder Johan Tengelin som ny VD. Han tar över stafettpinnen efter Fredrik Lidjan, som de senaste sex åren skapat en stabil plattform med både strukturkapital och stark tillväxt. Johan Tengelin ser nu fram emot att etablera Magnolia Bostad som en betydande förvaltare av egna fastigheter utöver att fortsätta utveckla boenden för försäljning.

Johan Tengelin har en gedigen erfarenhet från branschen, där han har bidragit med starkt ledarskap och tydligt värdeskapande i tidigare roller. Senast kommer han från Brunswick Real Estate där han blev partner efter att ha varit med och byggt upp Brunswicks investeringsverksamhet i egenskap av VD för dotterbolaget Sveafastigheter sedan 2014. Dessförinnan var Johan Tengelin VD för den nordiska verksamheten på GE Capital Real Estate där han hade ett flertal ledande befattningar. Johan Tengelin har även varit projektledare inom Corporate Finance och delägare i Carnegie Investment Bank.

– Jag är både glad och hedrad över att nu bli en del av ett av Sveriges mest expansiva fastighetsbolag. Speciellt kul kommer det att bli att få driva den utveckling bolaget påbörjat för att bli en betydande förvaltare av egna fastigheter inom ramen för den framgångsrika utvecklingsverksamheten. Jag ser framemot att tillsammans med teamet på Magnolia Bostad fortsätta bygga relationer, bolag och samhällsvärde och jag känner ett mycket starkt engagemang för att bidra till Magnolia Bostads fortsatta tillväxt och framgång, säger Johan Tengelin.
Magnolia Bostad ökade under det tredje kvartalet kraftigt den andel av projekt som utvecklas för egen förvaltning. I bolagets byggrättsportfölj på över 20 300 byggrätter utgör nu 56 procent projekt för egen förvaltning.

– Jag välkomnar Johan Tengelin till Magnolia Bostad och ser framemot bolagets fortsatta utveckling. Vi har bra fart och en stabil plattform att stå på när vi nu tar steget fullt ut att på allvar komma igång med utvecklingen av boenden för egen förvaltning. Detta ska vi göra samtidigt som vi fortsätter vår mycket framgångsrika utveckling av boenden för försäljning. Vi har marknaden med oss, långsiktiga samarbetspartners och kunder samt ett fortsatt stort behov av våra bostäder. Det ska bli mycket roligt att tillsammans med Johan Tengelin driva utvecklingen framåt, säger Fredrik Holmström, Styrelseordförande i Magnolia Bostad.