Magnolia Bostad bidrar till integration som mentorer i Mitt Livs Chans
2022-01-04

Magnolia Bostad bidrar till integration som mentorer i Mitt Livs Chans

Vi på Magnolia Bostad vill aktivt bidra till en öppnare och mer inkluderande arbetsmarknad. Därför erbjuder vi våra medarbetare möjligheten att bli mentorer i Mitt Livs Chans.

I mentorprogrammet Mitt Livs Chans stöttar du en person med utländsk bakgrund att navigera i den svenska arbetsmarknaden och förbättrar personens förutsättningar att få jobb som matchar deras utbildning och kompetens. Silvio Moro, Madalina Gherghina och Liselott Spånhed är tre av medarbetarna på Magnolia Bostad som redan i höstas nappade på erbjudandet. Under våren 2022 ser vi fram emot att ännu fler medarbetare medverkar i programmet.
- Det var väldigt givande att bli mentor. Jag har lärt mig mycket om integration och kommunikation och vidgat mina vyer. Dessutom känns det meningsfullt att göra skillnad för någon annan, säger Silvio.


Från nyfikenhet till mentorskap

Att bli mentor i Mitt Livs Chans innebär att du tar av din egen tid för att hjälpa någon annan. Mentorer och adepter matchas primärt utifrån utbildningsbakgrund, bransch och erfarenhet. Som mentor deltar du även i programmets gemensamma träffar. Här möter du andra adepter och mentorer för att nätverka och bidra med din kunskap om den svenska arbetsmarknaden.

- På de gemensamma träffarna fick vi bland annat träna oss i olika intervjusituationer och diskutera organisationskultur vilket gav nya spännande insikter. Det var både utvecklande och roligt, berättar Madalina.

Tillsammans bygger vi ett hållbart bolag

Samarbetet med Mitt Livs Chans är en del av Magnolia Bostads fokus på social hållbarhet. Projektet ger våra medarbetare möjlighet att göra skillnad på individnivå.  36% av adepterna i Mitt Livs Chans fick ett jobb eller en praktikplats efter programmet.

- Som mentor har jag fått ökad insikt om mångfald och inkludering på arbetsmarknaden. Samtalen med mina adepter har handlat om allt från stort till smått. Till exempel om hur man skriver ett CV och hur svensk arbetsrätt fungerar. Men jag har också fått lära mig hur många mangosorter det finns i Bangladesh, skrattar Liselott.