Bostäder med luftig känsla och fria utblickar
2021-06-24

Bostäder med luftig känsla och fria utblickar

Kvarteret Linnefabrikens arkitektur är signerad Magnolia Bostads eget arkitektteam. Här berättar de om tankarna bakom gestaltningen.

Varför har ni valt tegel som material till fasaderna?

Teglet kopplar an till områdets industriella historia. Vi har valt en mörkbrun elegant tegelsort med lyster som ger liv åt fasaden. Samma tegel används i hela kvarteret, men genom att byta fogkulör på de lägre huskropparna skapar vi subtila skillnader när man rör sig runt byggnaden.

Hur skapar ni ett arkitektoniskt uttryck med variation?

Med väl valda detaljer. Plåtdetaljer på fönster och tak lackas ton i ton med teglet för att få en fin helhet. Mörka smidesräcken runt balkongerna förstärker den industriella karaktären. I gatuplan accentueras bostadsentréerna med träpartier i ljus ek för en välkomnande känsla.

Vad karakteriserar bostäderna i Linnefabriken?

Gemensamt är att alla har välplanerade ytor och funktioner samt en generös balkong. Vi har valt en låg fönsterbröstning (60 cm) för en luftig känsla med mycket ljus och utsikt. Väggarna i lägenheterna har en ljust grå kulör. I kombination med den genomgående ekparketten skapas en hemtrevlig och sober grundpalett.

Vad är det bästa med kvarteret Linnefabriken?

Läget! Kvarteret ligger på en attraktiv plats i härliga Majorna – med fria utblickar mot Sannaparken och det nya torget Vagnhallsplatsen.