Byggstart för äldreboende i Östersund
2021-05-27

Byggstart för äldreboende i Östersund

Nu startar byggnationen av äldreboendet Norrsken på Bangårdsgatan, ett kvarter med inspiration av fjällen och den samiska kulturen.

Nu startar byggnationen av äldreboendet Norrsken på Bangårdsgatan, ett kvarter med inspiration av fjällen och den samiska kulturen.

På plats för ett första spadtag var representanter från Magnolia Bostad, SBB, Östersunds kommun och projektets entreprenör NCC.

 Vi på Magnolia Bostad är stolta över vårt projekt Norrsken som blir en fin och naturlig avslutning på våra närliggande hyresrätter i projektet Strandblick. Vi uppskattar det goda samarbetet med kommunen och vill gärna fortsätta bidra till Östersunds framtida utveckling”, säger David Andersson, Regionchef Norr på Magnolia Bostad.

” Det känns oerhört glädjande att vi på SBB tillsammans med Magnolia Bostad nu startar byggnationen av äldreboendet i centrala Östersund. Att långsiktigt äga och förvalta äldreboenden är en självklar och viktig del i vårt samhällsengagemang och vår affärsidé”, säger Christer Melander, Regionchef Norr på Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

Huset byggs i massivträ med en bottenvåning i betong och har en arkitektur som tydligt kopplar till Östersunds samiska kultur och den vackra naturen i området. Fasaden består av träpaneler som på ett lekfullt sätt skapar ett grafiskt mönster av Storsjöns vågor och fonden av fjälltoppar. Här skapar vi 80 genomtänkta och bekväma lägenheter att trivas i och vi har också lagt stor omsorg vid öppna platser för gemenskap där de boende kan mötas. Huset har en gemensam takterrass med storslagen utsikt över Storsjön och fjällen, en trädgård och bekväma lösningar. Projektet beräknas vara inflyttningsklart våren 2023.


För mer 
information, vänligen kontakta:
David Andersson, Regionchef Norr
072 528 48 47, david.andersson@magnoliabostad.se

 

Läs mer om projektet: magnoliabostad.se/norrsken

Visionsbild: SR-K