Byggstart och spadtag Linnefabriken, Majorna
2022-05-31

Byggstart och spadtag Linnefabriken, Majorna

Nu har Magnolia Bostad byggstartat projektet Linnefabriken i Majorna, Göteborg. Här kommer det att byggas 164 lägenheter med planerad inflyttning 2024. Ett första spadtag togs av representanter från Göteborgs stad, Magnolia Bostad, Niam och entreprenören Tuve Bygg.

Fixfabrikens välkända område mellan Sandarna, Klippan och Kungsladugård omvandlas nu till ett bostadsområde med promenadavstånd till det mesta; restauranger, butiker, gym, förskolor och skolor. Nära Sannaparken bygger vi kvarteret Linnefabriken med allt från kvadratsmarta 1: or till familjevänliga 4: or samt en större etagelägenhet med 5 rum. Lägenheterna utgörs av 112 bostadsrättslägenheter, 44 hyresrättslägenheter och 8 BmSS lägenheter med tillgång till omsorg, stöd och service.

"Vi knyter genom det här projektet ihop Sandarna med Klippan och skapar fler bostäder till göteborgarna. Det är kul med en ny aktör som satsar i Göteborg. Det finns ett väldigt bra samarbete mellan de olika aktörerna som utvecklar bostäder i området och Göteborgs Stad. Tillsammans bygger vi ett starkare Göteborg", säger Hampus Magnusson, ordförande i byggnadsnämnden och vice ordförande fastighetsnämnden Göteborgs Stad.

"Det känns riktigt bra att vara med och utveckla ett av Göteborgs just nu allra populäraste bostadsområden. Det här kommer att bli ett område för människor att bo och trivas i. Vi har tagit fram en stor variation av lägenheter och charmiga takvåningar", säger Niklas Ohldin, Regionchef Väst Magnolia Bostad.

"Det är glädjande att få vara en del av utvecklingen av vad vi tror kommer att bli ett av Göteborgs mest uppskattade bostadsområden. Vi ser fram emot det fortsatta samarbetet att bygga vidare på den utökade innerstaden och hållbara bostäder", säger Hans Lisserkers, Head of Project Development på Niam.

"Vi på Tuve Bygg är stolta över förtroendet att få bygga kvarteret Linnefabriken som knyter an till platsens historia med industriella inslag såsom tegelfasader och ståldetaljer. Vi kommer att bygga med miljöriktiga byggnadsmaterial och fastigheten planeras att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver", säger Robert Bengtsson VD på Tuve Bygg.

I den gamla Fixfabriken tillverkades bland annat Fix-spanjoletten, en låsanordning för fönster. Fabrikens välkända neonskylt kommer att bevaras och kommer att fortsätta att pryda området. Projektet som drivs i JV med Niam är ritat av Magnolia Bostads egna arkitekter som omsorgsfullt tagit vara på platsens arkitektoniska historia och industriella karaktär. Arkitekturen är variationsrik med hus i olika höjder, fina detaljer och vackra utblickar mot parken och torget intill. I varje kvarter finns gemensamma innergård med plats för lek och umgänge.

För mer information, vänligen kontakta:

Niklas Ohldin, Regionchef Väst
076 838 00 99, niklas.ohldin@magnoliabostad.se

Marita Björk
IR- och pressansvarig