”Det finns hur mycket som helst att göra. Under 2020 vill vi göra ännu mer.”
2020-04-16

”Det finns hur mycket som helst att göra. Under 2020 vill vi göra ännu mer.”

Magnolia Bostad sponsrar idag 18 flick- och damfotbollslag runt om i landet med allt från mellanmål till läxhjälp. Intervju med Julie Gardinier, ansvarig för Magnolia Bostads fotbollssatsning.

Varför har ni valt att stödja svenska fotbollsföreningars flick- och damverksamhet?

Vi vill engagera oss i de orter där vi verkar. Genom den här satsningen bidrar vi till att fler tjejer ägnar sig åt fysisk aktivitet och får en meningsfull fritid. Samtidigt skapar vi en naturlig plats för jämställdhet, mångfald och integration. Vi bidrar dessutom till att personer som normalt inte kommer i kontakt med svenskt föreningsliv gör det genom att prova fotboll.

På vilket sätt stöttar ni fotbollslagen som ni samarbetar med?

På många orter bidrar vi med till exempel mellanmål före träning, låneutrustning och säker busstransport till matcherna. Men vårt stöd kan variera från ort till ort. I Örebro till exempel, stöttar vi Örebro SK fotboll genom Studiehjälpen som underlättar för flickor att kombinera fotboll och skola. Efter skolan får tjejerna hjälp med sina studier av studenter från Örebro Universitet och efter avslutad studiehjälp är det dags för fotbollsträning.

Ni är också medfinansiär till projektet Ronjabollen. Berätta!

Vi har sedan flera år ett samarbete med Ronjabollen, som har verksamhet i Uppsala, Eskilstuna och Huddinge. Ronjabollen arbetar med jämställdhets- och integrationsfrågor genom att samla flickor och kvinnor kring fotboll som aktivitet i ett naturligt och otvunget sammanhang. Ronjabollen startades av Sevana Ghadimi, som under året haft information kring fotboll och integration på temat ”Hur en boll kan förändra samhället”.

Vad har ni för framtidsplaner för verksamheten?

Det finns hur mycket som helst att göra! Under 2020 hoppas vi öka antalet lag vi stöttar, utöka vårt samarbete med Ronjabollen och starta en cup utöver den vi hjälper till att anordna i Nynäshamn.

 

Berätta om ditt bästa fotbollsminne med Magnolia Bostad.

Jag kommer aldrig att glömma hur mäktigt det var att genomföra Magnolia Bostad Tjejcup i Nynäshamn 2019. Känslan att se alla barnen värma upp till låten ”Tjejer är bäst”. Det var en otrolig stämning och gemenskap. Och så fint att se hur många som engagerar sig för att göra det bästa för barnen.