Ett första spadtag för studentboende i Visby
2022-09-08

Ett första spadtag för studentboende i Visby

Vi har nu tagit ett första spadtag för projektet Meriten i Visby, Gotland. Spadtaget som togs av Magnolia Bostad tillsammans med Region Gotland och Peab markerar planerad byggnation av ett studentboende med 142 bostäder. Inflyttning beräknas kunna påbörjas under det första kvartalet 2024.

Projektet Meriten ligger inom kvarteret Adjutanten. De 142 lägenheterna kommer att utgöras av 130 stycken 1 rok, med en genomsnittlig storlek på 24 kvm och 12 stycken 2 rok med en genomsnittlig storlek på 38 kvm. Studenterna kommer att ges möjlighet att teckna hyreskontrakt för årets alla 12 månader.

”På Gotland råder stor brist på studentboenden och det är roligt att vi nu inom ett par år kommer att kunna erbjuda studenterna fler bostäder. Vi är stolta över detta fina projekt som är ritat av Magnolia Bostads egna arkitekter,” säger Björn Bergman, Regionchef Öst.

”Gotland är attraktivt samtidigt som behovet av bostäder är stort. Det är glädjande att Magnolia Bostad nu planerar för studentbostäder i Visby och att det också erbjuds året runt-kontrakt för studenterna. Fler lägenheter behövs verkligen och det här är positivt för Visby som studentstad och för hela bostadsmarknaden på Gotland,” säger Eva Nypelius (C), regionstyrelsens ordförande.

Byggnaden kommer att bestå av fyra våningar och gårdsytorna kommer att erbjuda möjligheter till möten, aktiviteter och avkoppling. Byggnaden har en stram, klassisk utformning med inslag av natursten och träpanel i fasaden. Lägenheterna får egna tvättmaskiner och slitstarka material såsom parkettgolv och kaklade badrum. Byggnaden planeras att certifieras i enlighet med Miljöbyggnad Silver och totalentreprenadavtal är tecknat med Peab.

”Vi är mycket glada att få bygga nya studentbostäder i anknytning till Campus Gotland i Visby och bidra till utvecklingen av studentbostadsområdet. Att få vara del av samhällsbyggandet och skapa trivsamt boende för studenterna känns betydelsefullt,” säger Johan Eskilsson, regionchef Peab.

Projektet Meriten blir Magnolia Bostads andra projekt inom kvarteret Adjutanten, det första är ett trygghetsboende med 68 lägenheter färdigställt 2019. Både studentbostäderna och trygghetsbostäderna ingår i Magnolia Bostads egen förvaltning.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Björn Bergman, Regionchef Öst, Magnolia Bostad
070 968 15 82, bjorn.bergman@magnoliabostad.se

På bilden från vänster: Björn Bergman, Magnolia Bostad, Regionchef Öst, Eva Nypelius (C), regionstyrelsens ordförande och Johan Eskilsson, Regionchef, Peab

Marita Björk
IR- och pressansvarig