En hösthälsning från Magnolia Bostad
2024-09-24

En hösthälsning från Magnolia Bostad

Hösten har anlänt med värme och en känsla av nystart. Nu kommer en tid av reflektion och nya möjligheter. Här får du en uppdatering om vad som händer hos oss just nu och vad som är på gång framöver. Vi ser fram emot positiva vindar i bostadsbranschen, att skapa nya samarbeten och glädjas åt framsteg inom våra bostadsprojekt.

Höstens höjdpunkter

Real Summit, Fråga Lou i Helsingborg🎙️

Vi inledde säsongen med att delta på Real Summit med "Fråga Lou", ett branschforum där vi fick möjligheten att diskutera framtiden för bostadsmarknaden och lyssna på viktiga seminarium. Vi tar särskilt med oss att vice riksbankschef Aino Bunge bekräftade Riksbankens signaler om att ytterligare räntesänkningar kan förväntas. Tack till alla som bidrog och gjorde denna mötesplats till en bra start på hösten.

HS30, Hållbart Stockholm 2030♻️

Hållbara samhällen är viktigt för oss och därför har vi sedan starten varit med i initiativet HS30, där bostadsaktörer tillsammans kraftsamlar för hållbarhetsomställningen. Första mötet för hösten handlade om social hållbarhet och hur vi kan bryta utanförskap för högstadieelever genom fritidsjobb och nya kontakter.

Bostadsprojekt i fokus

Brogårdstaden, Upplands-Bro🏘️

Utvecklingen går framåt i Brogårdstaden. Här har vi, tillsammans med Heimstaden, och med Derome som totalentreprenör, färdigställt merparten av totalt 644 bostäder. Ett gott samarbete som bidragit till en helt ny stadsdel med miljövänliga trähus som certifieras med Miljöbyggnad Silver. Under hösten färdigställs ytterligare 71 bostäder och resterande blir klara under 2025.

Hasseludden, Nacka🌸

I en havsnära glänta bygger vi ett äldreboende med 60 lägenheter och gemensamhetslokaler. Arkitekturen och trädgården är japanskt inspirerad och andas harmoni och ro. En promenadslinga gör att de boende kan njuta av trädgården med alla sinnen. Vacker exteriör med fasader i trä, sedumtak och miljöcertifieras enligt Svanen. Hasseludden ägs av Malmegårds Fastigheter och kommer att drivas av Stockholms Sjukhem. Invigning sker under vintern.

Linnefabriken, Göteborg🧱

I charmiga Majorna är snart brf Linnefabriken, bestående av 112 lägenheter på två kvarter, färdigställt. Platsens historik har inspirerat till den industriella arkitekturen och är ritat av Magnolia Bostads egna arkitektavdelning. En ny tolkning av Fixfabrikens industriella arv. Miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver och sista inflyttning sker i oktober.

Vi önskar er en färgstark höst och hörs snart igen🌻

Marita Björk
IR- och pressansvarig