”Industriväggen är pricken över i:et hemma hos mig.”
2019-10-17

”Industriväggen är pricken över i:et hemma hos mig.”

I ett före detta industriområde i Norra Munktellstaden håller ett av Eskilstunas mest intressanta bostadsområden på att ta form. Här bygger Magnolia Bostad kvarteret Gjuteriet med bostadsrätter och hyresrätter strax intill det som ska bli Munktellstadens nya stadsdelspark. Kvarteret erbjuder allt från unika takvåningar med stora terrasser till kvadratsmarta smålägenheter med generösa balkonger. Intervju med Vendela Söderqvist, nyinflyttad i Gjuteriet.

Hej Vendela! Berätta om din nya lägenhet i Gjuteriet.

Jag bor i en 1:a på 34 kvadrat, fem trappor upp med balkong längs hela långsidan.

Vad är det du gillar mest med ditt hem?

Helt klart den stora härliga balkongen. Den är guld värd. Jag gillar känslan av att bara kunna öppna upp och få ett helt nytt rum. I somras satt jag mycket där ute och läste och bjöd över vänner på fika. Och under varma nätter sov jag med dörrarna öppna. Min balkong är också suverän att hänga tvätt på. Kläderna torkar fort och jag slipper ha tvättställningen i vardagsrummet.

Husets kök går i grått. Vad tänker du om projektets inredning och materialval?

Jag är väldigt intresserad av inredning och följer gärna med i trender. Den gråa färgen i köket tilltalade mig direkt. Den har karaktär och är samtidigt tidlös. För att hämta upp den gråa nyansen i köket har jag inrett med soffa och gardiner i grått.

På vilket sätt har du satt din egen prägel på inredningen?

Jag har satt in en industrivägg i glas och på så sätt skapat en ljus sovalkov som ger en privat känsla, utan att skärma av vardagsrummet. Det är det bästa jag har gjort i mitt nya hem. Väggen ger hela lägenheten en lyxig känsla.

Hur trivs du i ditt nya kvarter i Norra Munktellstaden?

Superbra! Jag gillar läget. Det är liv och rörelse i kvarteret och det känns tryggt att gå hem på kvällen. Det är också spännande att vara med och se en ny stadsdel växa fram.

3 bra saker att tänka på när du flyttar in i en ny lägenhet
  1. Inspireras gärna av trender, men välj framför allt saker som du trivs med
  2. Inred med textilier för att höja mysfaktorn – kuddar, mattor, gardiner etc
  3. Tänk kvadratsmart och möblera så att det känns så stort som möjligt