”Damsidan är starkare än någonsin. Nu siktar vi mot toppen!”
2022-02-22

”Damsidan är starkare än någonsin. Nu siktar vi mot toppen!”

IS Halmia är inte bara Halmstads största damförening. De var även först på bollen. Redan 1970 startade de sin damverksamhet. Och idag spelar de i division 1 med siktet inställt mot eliten. Intervju med Annika Petersson, marknadsansvarig på IS Halmia.

Seger efter seger… det går bra för klubbens damer. Berätta!

Halmstad har idag fyra damlag i Div 1. Just nu satsar vi starkare än någonsin på våra tjejer med ett nytt projekt som vi kallar ”Halmia Dam bäst i stan”. Målet är att bli bäst i Halland med siktet att gå upp i eliten nästa år.

Vad går satsningen ut på?

För att bli ännu starkare på damsidan har vi nu byggt upp staben kring tjejerna med en ny organisation och fler tränare. Dessutom har vi anlitat en agent som ska rekrytera nya stjärnskott och bygga våra lag ytterligare.

Stödet från Magnolia Bostad, som är huvudsponsor för vår damverksamhet, har varit ovärderligt. Tillsammans har vi gjort den här satsningen möjlig.

Hur arbetar ni med jämställdhet i klubben?

I många fotbollsklubbar är det killarna som får ta plats och tjejerna tvingas stå tillbaka. I IS Halmia ska vi visa tjejerna att vi månar om dem och prioriterar dem högt. Det kan handla om allt från det lilla till det stora. Som att se till att de får nya matchdräkter och mat med sig på bortamatcher till att åka på träningsläger i Spanien nu i vår. På senare år har vi även fått ännu fler sponsorer på damsidan, vilket förstås känns extra kul.

Bild: Digitalfoto Roger Bengtsson

Marita Björk
IR- och pressansvarig