”Att bo i Piccolo är att bo som i villa, men jag slipper allt trädgårdsarbete.”
2020-05-04

”Att bo i Piccolo är att bo som i villa, men jag slipper allt trädgårdsarbete.”

I veckan var det äntligen dags för tillträde i Piccolo – ett hus med hotellkänsla i Nya Stationsstaden, Halmstad. Vi fick en pratstund med en av husets grannar Henrik som just kånkat in en säng i sitt nya hem, där han flyttar in med sin 17-åriga dotter. Intervju med Henrik Kristiansson, nyinflyttad i Piccolo.

Hej och välkommen hem, Henrik!

Tack. Det känns riktigt bra det här.

Varför har du valt att flytta till Piccolo?

Jag skulle flytta från min villa och tittade först runt på marknaden för begagnade bostäder. Men snart tröttnade jag på budgivningar som drog iväg och bestämde mig för att istället leta efter nyproduktion med fasta priser. Jag var och tittade i Piccolos visningslägenhet och tyckte genast om den, men behövde något ännu större för mig och min dotter. Så det fick bli en av husets 4:or.

Berätta om ert nya hem.

Vi bor på 109 kvadrat med egen balkong. Planlösningen passar oss perfekt med sovrum som ligger avskilda på varsin sida om lägenheten. Med en tonårsdotter hemma är det skönt att slippa gå på varandra. Dubbla badrum har vi också. Eftersom jag inte är från Halmstad behövde vi även ett gästrum för släkt och vänner. Får vi många på besök kan vi dessutom nyttja husets övernattningslägenhet.

Vad är det bästa med lägenheten?

De stora, öppna sällskapsytorna och att det är så högt i tak. Lägenheten har en rymlig och luftig känsla. Det är som att bo i villa, men jag slipper allt trädgårdsarbete.

Det låter som att du är nöjd med beslutet att byta villa mot lägenhet?

Absolut. Det ska bli så skönt att slippa allt underhåll som villalivet innebär. Jag drar mycket hellre ut och springer eller träffar en kompis än att stå med näsan i marken och plocka ogräs varenda ledig minut.

Vad har du för tankar om inredningen i Piccolo?

Jag kom in ganska sent i processen och hade inte möjlighet att göra tillval. Men det gör ingenting. Grundstandarden har en hög kvalitet med till exempel ekparkett och kök från Marbodal. Det känns påkostat och genomtänkt.

Hur har du upplevt köpprocessen?

Magnolia Bostad har varit väldigt närvarande under hela tiden och bra på att hålla mig informerad, även om saker jag själv inte har reflekterat över. Jag är van vid att göra allting själv, men nu har jag bara fått allt serverat.

Finns det något i huset du inte har upptäckt än?

Idag hade vi en rundvandring genom de gemensamma delarna i samband med att vi fick våra nycklar. Men jag har inte varit upp på den gemensamma takterrassen än. Jag tänkte ta en tur dit upp ikväll när alla flyttlådor är på plats. Hoppas det blir en solig sommar, så jag och dottern kan hänga mycket däruppe.

 

Det bästa med Piccolo, enligt Henrik:

  1. Att bo mitt i stan, intill Resecentrum
  2. Öppna ytor och högt i tak
  3. Husets miljötänk med sortering och energisnåla lösningar