Magnolia Bostad bygger studentbostäder på Gotland
2022-05-19

Magnolia Bostad bygger studentbostäder på Gotland

Magnolia Bostad utvecklar 142 studentbostäder i Visby på Gotland. Lägenheterna kommer att ligga inom gångavstånd till Campus Gotland och inflyttning planeras till 2024.

Projektet Meriten med 142 studentbostäder ligger inom kvarteret Adjutanten. Byggnaden kommer att bestå av fyra våningar och på gården kommer ett utegym att uppföras. Gårdsytorna kommer att erbjuda möjligheter till möten, aktiviteter och avkoppling. Byggnaden har en stram, klassisk utformning med en kombination av generösa ljusinsläpp och enkla subtila detaljer. Fasaden utförs i beige puts med inslag av natursten och träpanel. Byggnaden planeras att certifieras i enlighet med Miljöbyggnad Silver och byggstart kommer att ske under sommaren 2022. Totalentreprenadavtal är tecknat med PEAB.

”Magnolia Bostads satsning på nya studentbostäder är en mycket välkommen utveckling på den gotländska bostadsmarknaden. Gotland utvecklas positivt med ökad befolkning och detta bidrar till att utveckla Visby som studentstad,” säger regionstyrelsens ordförande Eva Nypelius (C).

Lägenheterna kommer att utgöras av 130 stycken 1 rok, med en genomsnittlig storlek på 24 m2 och 12 stycken 2 rok med en genomsnittlig storlek på 38m2. Alla lägenheter är utrustade med egna tvätt-maskiner och slitstarka material såsom parkettgolv och kaklade badrum. Studenterna kommer att ges möjlighet att teckna hyreskontrakt för årets alla 12 månader.

”På Gotland råder stor brist på studentboenden och det är roligt att vi kommer i gång med byggnationen av bostäderna redan under sommaren. Vi är stolta över detta fina projekt som är ritat av Magnolia Bostads egna arkitekter.” säger Björn Bergman, Regionchef Öst.

Projektet Meriten blir Magnolia Bostads andra projekt inom kvarteret Adjutanten, det första är ett trygghetsboende med 68 lägenheter färdigställt 2019. Både studentbostäderna och trygghetsbostäderna ingår i Magnolia Bostads egen förvaltning.

För mer information, vänligen kontakta:

Björn Bergman, Regionchef Öst
070 968 15 82, bjorn.bergman@magnoliabostad.se

Marita Björk, IR- och pressansvarig finansiell media
072 720 00 06, marita.bjork@magnoliabostad.se

För kontakt med kommunen kontakta:

Eva Nypelius, Regionstyrelsens ordförande
0498 26 99 40 alternativt  073 980 50 97, eva.nypelius@gotland.se

Marita Björk
IR- och pressansvarig