Magnolia Bostad i partnerskap med Mitt Liv
2022-01-28

Magnolia Bostad i partnerskap med Mitt Liv

Magnolia Bostad tar ytterligare steg i sitt sociala samhällsengagemang i och med ett partnerskap med Mitt Liv. Avsikten är att aktivt bidra till en mer öppen och inkluderande arbetsmarknad.

Magnolia Bostad blir genom ett nybildat partnerskap en del av Mitt Livs partnernätverk, som idag består av ett 40-tal organisationer från näringsliv och offentlig sektor. Inom ramen för samarbetet kommer medarbetare bland annat kunna ta del av utbildningar inom mångfald och inkludering.

"Med Magnolia Bostad får vi in ytterligare en handlingskraftig samarbetspartner i vårt nätverk som inser vikten av att arbeta strategiskt och långsiktigt med mångfald och inkludering. Vi ser fram emot att vara en del av organisationens kunskapslyft och utvecklingsresa framåt", säger Lenka Prokokpec Karlberg, VD på Mitt Liv.

Magnolia Bostads medarbetare kommer även ges möjlighet att bli mentorer i Mitt Livs Chans - Sveriges största mentorprogram för akademiker med utländsk bakgrund som saknar jobb motsvarande sin kompetens. Mentorskapet blir en konkret insats för att göra skillnad i frågorna på individnivå.

”Med samarbetet vill vi skapa ett engagemang i organisationen för mentorprogrammet som bidrar till samhällsnytta och utveckling för våra medarbetare i form av coachning och handledning. En hållbar och lönsam tillväxt är ett väsentligt mål för oss på Magnolia Bostad, och ett arbete med mångfald, inkludering och samhällsengagemang en förutsättning för att växa hållbart”, säger Louise Persson, HR-chef på Magnolia Bostad.

PDF för nedladdning

För mer information, vänligen kontakta:
Louise Persson, HR-chef
073 813 24 94, louise.persson@magnoliabostad.se

Marita Björk, Pressansvarig
072 720 00 06, marita.bjork@magnoliabostad.se