”Magnolia Bostad stöttar med mellanmål, ryggsäckar och vattenflaskor till alla.”
2021-06-29

”Magnolia Bostad stöttar med mellanmål, ryggsäckar och vattenflaskor till alla.”

Kronängs IF i Borås har historiskt varit en framgångsrik damklubb med spel i de högre divisionerna. I år fyller klubben 75 år och är stolta över att fortfarande ha stort fokus på tjej- och damfotboll. Vi på Magnolia Bostad är glada över att välkomna klubben till vår stora fotbollsfamilj. Intervju med Filip Nyman, ordförande på Kronängs IF.

Vilka är Kronängs IF?

Vi är en anrik idrottsförening i Sverige med ca 600 medlemmar, från de minsta knattarna i fotbollsskolan till seniorlag. Mest kända är vi för vår bakgrund inom damfotboll. 1978–1987 spelade klubbens dåvarande damlag sju säsonger i Sveriges högsta division. Och vi är fortfarande starka på damsidan.

Hur ser damlaget ut idag?

De senaste åren har vi lyckats få till ett riktigt bra damlag som leds av två tränare som har spelat i Allsvenskan. Laget spelar för närvarande i division 4.

Varför har ni inlett ett samarbete med Magnolia Bostad?

Vi blev uppringda av Magnolia Bostad som ville göra något bra för tjejfotbollen i Borås. Tillsammans har vi utformat en plan för hur vi ska lyckas behålla de tjejer vi har i klubben idag samt få fler tjejer att upptäcka fotbollen och bli en del av Kronängs IF.

Många tjejer slutar spela fotboll i yngre tonåren. Hur ser ni till att behålla klubbens tjejer?

Vi fokuserar mycket på att bygga gemenskap och ha roligt tillsammans. I våras anordnade vi ett träningsläger på Öland med stöd från Magnolia Bostad. Det var särskilt viktigt under pandemin att peppa tjejerna, bygga vi-känsla i laget och bara ha det kul.

Nu startar Kronängs IF Magnolia Bostads Sommarfotbollsskola 2021. Berätta!

Vi vill visa att vi finns och ge ännu fler barn och ungdomar möjlighet att bli en del av föreningslivet. Därför har vi i samarbete med Magnolia Bostad startat en sommarfotbollsskola med roliga träningar och fotbollslekar. I år medverkar ca 120 barn och ungdomar från 6–14 år. Magnolia Bostad stöttar med mellanmål, ryggsäckar och vattenflaskor till alla.