”Med Magnolia Bostads Stipendium vill vi lyfta de tjejer som gör mycket för laget.”
2020-08-05

”Med Magnolia Bostads Stipendium vill vi lyfta de tjejer som gör mycket för laget.”

För andra året i rad har Magnolia Bostad delat ut stipendium till Stattena IF. Stipendiet tilldelas två tjejer som med stort engagemang och hjärta har stärkt laget under året. Intervju med Peter Ström Søeberg, tränare för damlaget på Stattena IF.

 

 

Berätta om er förening.

Stattena IF är en gammal förening som snart firar 100 år. Idag är vi en levande fotbollsklubb med över 500 medlemmar. Klubbens damlag bildades 1971 som ett av de tidigaste elitlagen i damfotboll. Sedan dess har de spelat i Allsvenskan hela tretton säsonger och parkerar på sextonde plats i den Allsvenska maratontabellen för damlag.

Vad är era största utmaningar?

Vi har ett strålande läge mitt i stan med ett stort upptagningsområde. Det innebär att våra spelare kommer från stora delar av staden, många från socioekonomiskt utsatta grupper. En hel del av de här tjejerna saknar stöd hemifrån och behöver mycket support från oss som klubb. Det kan handla om allt från gratis medlemskap till att få skjuts till bortamatcher. Som tränare är det utmanande, men också väldigt givande. Jag är stolt över att vi kan erbjuda tjejer som annars inte hade haft möjlighet att spela fotboll, en självklar plats i vår förening.

Vad betyder Magnolia Bostads stöd till er verksamhet?

Det betyder mycket! Tack vare Magnolia Bostad kan vi satsa ännu mer på vår flick- och damverksamhet. Men det är inte bara en ekonomisk fråga. Att tjejerna har en egen sponsor väcker även stolthet internt – både hos spelare och tränare.

Vem vann årets Magnolia Bostads Stipendium och varför?

Årets stipendiater blev Johanna Hägg och Matilda Hansson. Stipendiet tilldelas en i damlaget och en i ungdomslaget som under året varit en bra kompis, medspelare och ledare. För oss handlar inte fotboll om att prestera bäst på planen. Med stipendiet från Magnolia Bostad vill vi istället lyfta de tjejer som gör mest för laget.

 

Årets vinnare av Magnolia Bostads Stipendium

Johanna Hägg

”För att som naturlig ledare i nya damlaget alltid visa vägen med positiv uppmuntran, konstruktiva råd och rå energi i egna spelet. Johanna är lika uppskattad bland medspelare som bland ledare och hennes personlighet på planen är Stattenas bultande hjärta: styrka, att inte låta sig kuvas och viljan att alltid göra sitt bästa oavsett resultat eller motstånd.”

Matilda Hansson

”För att som ny i gänget ha gett sig den på att ta plats även mot tuffaste motståndet. Matildas mod och energi är en källa till inspiration för både medspelare och ledare. Hennes utveckling under bara knappt ett år har varit nästan orimlig och handlar inte enbart om stark närvaro utan om dedikation och vilja.”