Ska man orka göra mål behöver man mellanmål.
2020-01-07

Ska man orka göra mål behöver man mellanmål.

LB07, IF Limhamn Bunkeflo, är idag Skånes största fotbollsförening med drygt 1 400 aktiva barn och unga. Vi på Magnolia Bostad sponsrar klubben med bland annat mellanmål och låneskor. Intervju med Vesna Rosell som är marknads- och CSR-ansvarig.

En CSR-ansvarig på en fotbollsklubb. Behövs det?

Absolut. För oss handlar fotboll om så mycket mer än bara sport. Vi vill fånga upp unga som finns i riskzonen för att hamna i utanförskap – ge dem bättre självförtroende och ett sammanhang.

Hur gör ni det?

Genom konkreta och handfasta projekt som Nattfotboll och Bollsport för tjejer.

Nattfotboll, vad är det?

Nattfotboll syftar till att ge ungdomar i segregerade områden en meningsfull sysselsättning på de tider när behovet är som störst. I Oxie, Lindängen och Arlöv erbjuder vi kostnadsfri fotboll fram till midnatt på fredags- och lördagskvällar.

Hur kom det sig att ni startade Bollsport för tjejer?

Vi märkte att det var mest killar som kom till vår nattfotboll för att spela. Tjejerna kom för att titta på. Många tjejer, särskilt de med invandrarbakgrund, har fått höra redan från barnsben att tjejer inte spelar fotboll. De hindras från att idrotta på grund av värderingar, normer, sociala och ekonomiska faktorer. Vi ville förändra attityden och erbjuda de här tjejerna en väg in i det organiserade föreningslivet.

Vad gör ni för skillnad för tjejerna som kommer och spelar?

Hos oss får de spela fotboll på sina egna villkor, utan sportsliga krav. Vi ger dem möjlighet att skaffa sig kompisar, en hälsosam livsstil och i förlängningen ett arbete. Fotbollen blir en väg in i samhället.

På vilket sätt har Magnolia Bostad stöttat klubbens samhällsengagemang?

Tack vare Magnolia Bostad har vi kunnat ge tjejerna låneskor och mellanmål under träningarna. Många av spelarna har dessutom fått en jympapåse med bland annat träningskläder. De blev överlyckliga! Magnolia Bostads stöd är guld värt.

 

LB07 skapar spontanfotboll i segregerade områden

Nattfotboll
Alla mellan 13–25 år som vill spela fotboll och ha kul är välkomna. Ledare finns på plats och det är helt kostnadsfritt. Fredagar och lördagar 20–24.

Bollsport för tjejer
En mötesplats för tjejer 7–16 år i segregerade områden i Malmö. Det långsiktiga målet är att tjejerna ska må bra, få ökat självförtroende och komma in i samhället.