”Skellefteå FF lyfter tjejerna i klubben. Det vill vi vara en del av.”
2020-07-15

”Skellefteå FF lyfter tjejerna i klubben. Det vill vi vara en del av.”

Vi på Magnolia Bostad är glada över att välkomna ännu en klubb till vår stora fotbollsfamilj: Skellefteå FF! Intervju med Suzana Bossel, kommunikations- och marknadschef.

 

 

Varför har Magnolia Bostad inlett ett samarbete med Skellefteå FF?

Vi planerar att bygga bostäder i Skellefteå och letade därför efter ett lokalt fotbollslag att sponsra. För oss är det viktigt att klubbarna vi stödjer satsar på flick- och damlag och gärna har fokus på CSR-frågor. Skellefteå FF kändes rätt från början. Föreningen har en värdegrund som bygger på alla människors lika värde och är bra på att lyfta tjejerna i klubben. Redan vid första samtalet med klubbchefen Mattias hade han en idé om hur vi kan stödja deras CSR-satsning.

Vad tänker du om Skellefteå FF:s samhällsengagemang HELA SPELAREN?

För oss väger det tungt att klubben satsar på mer än bara fotboll. Deras projekt HELA SPELAREN syftar till att spelarna ska växa som individer, känna trygghet och ha förståelse för sina medmänniskor. Som en del av träningen pratar man om etik och moral samt arbetar medvetet för integration och mot mobbing. Det vill vi vara en del av.

På vilket sätt kommer ni stödja föreningens verksamhet?

Vårt bidrag kommer att fördelas jämnt mellan flick- och damlagen. Bland annat kommer stödet att gå till läxhjälp på Norrhammarskolan, aktiviteter med äldreboendet, Tisdagsklubben för personer med funktionsvariationer och Trygghetsvandring på stan.

Vad vet du om Skellefteå som stad?

Jag har ingen närmare relation till staden tyvärr, men ser mycket fram emot att få komma och titta på en fotbollsträning och lära känna staden bättre.

På vilket sätt är Magnolia Bostad med att utveckla Skellefteå?

I Västra Erikslid cirka 1 km norr om Skellefteå planerar vi ett helt nytt bostadsområde. Här ska vi bygga ca 300 bostäder med olika upplåtelseformer för små och stora familjer. Läget är strålande med direkt närhet till såväl friluftsområdet Vitberget som Erikslids centrum och det finns goda bussförbindelser med Skellefteå centrum. Projektet kommer att utformas som flerbostadshus i trä med en blandning av friliggande hus och hus i kvartersstruktur. Visionen är att skapa ett hållbart samhälle med mångfald, gemenskap och trygghet.

Några avslutande ord?

Vi ser fram emot ett samarbete med Skellefteå FF! Det ska bli kul att få lära oss mer om klubben och deras arbete med tjejerna. Vår förhoppning är att det blir ett långt samarbete som vi kan utveckla ännu mer i framtiden.