Spaden i backen för 236 nya bostäder i Öresjö Ängar
2022-04-06

Spaden i backen för 236 nya bostäder i Öresjö Ängar

Idag togs det första spadtaget för projektet Öresjö Ängar Berget i Borås nya stadsdel. Här utvecklar Magnolia Bostad 236 bostäder, med allt från kvadratsmarta 1:or till familjevänliga 4:or, åt fastighetsägaren Wikowia. Inflyttning är beräknad till Q1 2023 och spadtaget togs av representanter från Magnolia Bostad, Wikowia, Borås kommun och Tornstaden (totalentreprenör).

”Vi är så glada att få starta byggnationen av Öresjö ängar Berget och vi ser mycket fram emot ett fortsatt samarbete med Wikowia och kommunen. Vi kommer att utveckla vackra och hållbara bostäder i det attraktiva och växande Borås.”, säger Niklas Ohldin, Regionchef Väst Magnolia Bostad.

”Det är spännande att få vara med redan från första spadtaget. Vi är glada att vara en del av Borås utveckling och skapa trivsamma hyresbostäder som samtidigt kompletterar Wikowia’s förvaltning på ett bra sätt. Med det nya området skapar vi tillsammans med Magnolia och Tornstaden en attraktiv miljö för en hållbar och hälsosam livsstil som uppmuntrar möten mellan generationer.” säger Anna Jonsson, VD Wikowia.

Att ha naturen in på knuten är mer än påtagligt i Öresjö Ängar Berget. Här erbjuds moderna och ljusa lägenheter med stora generösa fönster, med berget i ryggen och med långsträckt vy över Öresjön. Den yttre gestaltningen är genomgående naturmaterial med fasader av trä och blir en del av naturlandskapet. Bostäderna byggs energi- och resurseffektiva för att certifieras enligt miljöbyggnad Silver. Magnolia Bostad kommer att projektleda fram till färdigställande och överlämnande till ägaren Wikowia.

För mer information, vänligen kontakta:

Niklas Ohldin, Regionchef Väst
076 838 00 99, niklas.ohldin@magnoliabostad.se

Anna Jonsson, VD Wikowia
031 757 13 42, anna@wikowia.se

Marita Björk
IR- och pressansvarig