”Vi ska vara södra Sveriges bästa utvecklingsmiljö inom fotboll.”
2021-05-24

”Vi ska vara södra Sveriges bästa utvecklingsmiljö inom fotboll.”

LB07, IF Limhamn Bunkeflo, är idag Skånes största fotbollsklubb med drygt 1 400 aktiva barn och unga. Med satsningar som extraträning för tjejer och en egen tränarakademi skapar de nu ännu bättre förutsättningar för tjejer som vill komma in i fotbollsvärlden och utvecklas inom sporten. Allt för att förverkliga visionen om att vara södra Sveriges bästa utvecklingsmiljö inom fotboll.

Intervju med Olof Persson, ansvarig för spelare 10–14 år och mentor i Tränarakademin på LB07.

Berätta om er satsning Extraträning för tjejer!

Extraträningarna vänder sig till tjejer 10–14 år, både de som är med i klubben redan idag men också till de som aldrig spelat organiserat förut. Under dessa tillfällen inriktar vi oss på spelarnas individuella utveckling. Det är ett utmärkt tillfälle att lära sig nya saker och testa dem i en miljö som inte är kopplad till verksamheten i ett lag. Med extraträningar stimulerar vi spelarna ytterligare för att tillsammans driva utvecklingen inom klubben framåt.

I december 2021 drar ni igång er nya Tränarakademi. Vad är syftet?

Tränarakademin syftar till att utveckla tränare och skapa bästa möjliga förutsättningar för att de ska kunna arbeta professionellt med fotboll senare i sin karriär. Under tiden i Tränarakademin erbjuds skräddarsydda utbildningar, en mentor och en plats som ungdomstränare i LB07.

Du är mentor i Tränarakademien, vad innebär din roll?

Framförallt tror jag att jag kan finnas med och bidra i diskussioner med tränare som många gånger har väldigt bråttom att nå toppen så snart som möjligt. Jag vill dela med mig av egna erfarenheter från min tränarkarriär och betona vikten av kommunikation, något som är svårt att läsa sig till rent teoretiskt. Det kan till exempel handla om hur man säljer in sin idé eller hur man hanterar olika situationer som kan uppstå under träning och match. Vi fokuserar mycket på själva ledarskapet istället för att bara grotta ner oss taktiskt i spelet.

Varför behövs det en egen Tränarakademi?

Min förhoppning är att vi ska kunna fånga upp och knyta till oss unga ambitiösa tränare och även få vara med på deras resa framåt. För egen del tycker jag det ska bli fantastiskt roligt att få vara med på den resan och ge ytterligare ett bevis på att LB07 tänker nytt och spännande.

Vad betyder stödet från Magnolia Bostad?

Vi är väldigt tacksamma för att ha Magnolia Bostad som partner. Med er hjälp kan vi utveckla vår verksamhet och våra spelare och tillsammans skapa ännu bättre förutsättningar för tjejer i fotbollsvärlden.

Kort om LB07

Skånes största fotbollsklubb med drygt 1 400 aktiva barn och unga

Klubben erbjuder barn och unga att få träna och spela fotboll i en socialt trygg miljö med välutbildade ledare

Medlemmarna kommer från samtliga områden i Malmö

Aktiva spelare genomför över 350 000 tränings- och matchtimmar varje år

200 ideella ledare lägger ner cirka 70 000 timmar per år i klubben