I natursköna Mariastaden växer Magnolia Bostads kvarter Maria Mosaik fram. Här kan vi erbjuda 351 ljusa och välplanerade hyresrätter – allt från kvadratsmarta 1:or till rymliga 4:or. 

Projekt

linje_sv

Maria Mosaik
Helsingborg

Karabygatan/Gyhultsvägen/Maria Stationsgata

Område: Mariastaden
Ägandeform: Hyresrätt
Antal bostäder: 351
Arkitekt: Ramböll / C.F. Møller
Bedömd inflyttning: mars 2019–jan 2020
Fastighetsägare: SPP Fastigheter
Förvaltare: CBRE

.

Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten

I kvarteret Maria Mosaik erbjuder vi såväl grönskande innergård som ljusa och kvadratsmarta hyresrätter, många med balkong.

Mariastaden är en populär och ung stadsdel, med närhet till både stad och natur. Strax intill porten ligger Maria Station och därifrån tar det endast några minuter med Pågatåget till centralstationen i Helsingborg. Tar du bussen är du framme i centrum på nolltid.

Hitta din lägenhet
Uthyrning pågår via Boplats Syd och du måste vara registrerad som bostadssökande för att kunna anmäla intresse för en lägenhet.

Frågor?
Vid frågor om projektet eller lägenheterna, skicka ett mail till: hyresadministration@cbre.com

Snabblänkar
Se bilder

Uthyrning pågår

linje_sv

Uthyrningen hanteras av förvaltaren CBRE i samarbete med Boplats Syd.

För att ställa dig i kö anmäler du dig till bostadsförmedlingens bostadskö. Din kötid börjar räknas från det datum som din inbetalning registrerats.

 

Nyttiga länkar och dokument

linje_sv

Lägenheterna

linje_sv

Ett nytt hem nära natur, hav, stad och goda kommunikationer

I kvarteren erbjuder vi en variation av lägenhetsstorlekar med fokus på 1:or till 3:or. Bostäderna är väl genomtänkta med yteffektiva och smarta planlösningar. Samtliga rum har genomgående ekparkett och ljusa väggar, vilket bidrar till ett fint ljusflöde. Den öppna planlösningen mellan vardagsrummet och köket bjuder in till social samvaro.

Ditt nya kök har vita släta luckor och en grå bänkskiva som möjliggör att du kan sätta din egen prägel på inredningen. Här finns bra förvaring för alla dina kastruller, slevar och kryddburkar. Alla lägenheter har diskmaskin. Badrummen är kaklade och har klinkergolv samt modern tvättutrustning med arbetsbänk och förvaring.

I hjärtat av kvarteret grönskar en härlig innergård där du och dina grannar kan duka upp till grillfest och barnen kan leka fritt.

Exempellägenheter 1–3 rok.

linje_sv

Området

linje_sv

Mariastaden – nära både naturupplevelser och centrum

Mariastaden är en populär och ung stadsdel, med närhet till både staden och naturen. Här finns tre skolor och en fjärde grundskola är under byggnation på granntomten till Maria Mosaik. Här kommer även finnas idrottsarena, skatepark m.m.  Några hundra meter från kvarteret ligger Mariastadens lokalcentrum med matbutik, gym och apotek.

Bara 180 meter från din port ligger Maria Station och därifrån tar det endast sex minuter med Pågatåget in till centralstationen i Helsingborg. Närmaste busshållplats hittar du 300 meter bort och därifrån tar det 10 minuter in till Knutpunkten i centrum. Mycket fina cykelvägar gör det möjligt att cykla in till centrum, en sträcka på 4,5 kilometer.

I närområdet finns det underbara naturområdet Pålsjö skog med fina löpspår och promenadstråk. Pålsjöbäcken ringlar sig genom den vackra lövskogen och mitt i skogen ligger den mysiga våffelserveringen Pålsjöpaviljongen. Här finns också tennisbanor och fotbollsplaner för de som vill utöva bollsporter. Det finns också flera fina golfbanor inte långt ifrån projektet.

Galleri

linje_sv

Staden

linje_sv

Varmt välkommen till Helsingborg!

Helsingborg är Sveriges åttonde största kommun med cirka 135 300 invånare. Stadens centrum består av tätbebyggd stenstad med storslagna hus längs de centrala gatorna. I kärnan av city erbjuds shopping, ett rikt kulturliv och trevliga mötesplatser. Staden ligger precis vid vattnet och nära sandstränder vilket erbjuder fina kaj- och strandpromenader.

Nära till mycket
I Helsingborg är det nära till mycket. Ängelholms flygplats ligger bara 30 minuter från centrum och inom mindre än en timme tar du dig till Malmö. Staden ingår i Öresundsregionen och ligger bara fyra kilometer från Helsingör i Danmark. Med färjan tar du dig dit på bara 20 minuter.

Intill vattnet i Helsingborgs Norra hamn ligger Dunkers Kulturhus, där det arrangeras och kulturhistoriska utställningar, konst, dans, musik och teater. Kulturellt utbud erbjuds även på Helsingborgs Konserthus, Helsingborgs Stadsteater och Helsingborgs Arena. En populär aktivitet är att besöka kallbadhuset Pålsjöbaden eller Kallis, där du året runt kan få njuta av bastubad och dopp i havet.

Upplev naturen och stadens puls
Här bor du nära det pulserande stadslivet, samtidigt som du också har nära till fina naturområden som erbjuder ett aktivt friluftsliv. Populära Pålsjö skog med fina löpspår och promenadstråk har du precis runt knuten. Pålsjöbäcken ringlar sig genom den vackra lövskogen och mitt i skogen ligger den mysiga våffelserveringen Pålsjöpaviljongen. Här finns också tennisbanor och fotbollsplaner för de som gillar bollsport, liksom flera fina golfbanor på nära håll. Landborgspromenaden är en mycket populär vandringsled som sträcker sig från norra Helsingborg, Pålsjö skog och Sofiero slott vidare söderut, med bland annat fantastisk utsikt över Öresund. Från Mariastaden tar du dig hit på nolltid.

En uppkopplad och tillgänglig stad
Helsingborg strävar efter att vara en uppkopplad och tillgänglig stad, därför finns det närmare 200 fria surfzoner där du kan använda fritt internet i staden.

Uthyrning pågår

Uthyrning av det här projektet sköts av Boplats Syd. För att ställa dig i kö anmäler du dig till Boplats Syds bostadskö. Din kötid börjar räknas från det datum som din inbetalning registrerats.

Närliggande projekt: