fbpx

Projektet är slutsålt!

Ophelias Brygga
Oceanhamnen, Helsingborg

Ophelias Brygga är ett marint boende på en ö i den nya stadsdelen Oceanhamnen. Här finns det mesta på promenadavstånd: caféer, restauranger, butiker, goda kommunikationer och all tänkbar service.
I Ophelias Brygga erbjuder vi genomtänkta lägenheter med hög grundstandard och smarta lösningar.

Utsikt mot kanalen

5 min till knutpunkten

Lägenheter med mycket ljus och rymd

Projektpresentationen innehåller visionsbilder och kan avvika från verkligheten

Lokal

_____

Intresserad av att hyra lokal?

I Ophelias Brygga finns det möjlighet att hyra verksamhetslokaler.

Trygghetspaketet

Vi bygger hem att trivas i och ser till att skapa trygga bostadsaffärer.

Köpa bostad

Tänk vilken lyx att flytta in i ett hem där ingen annan bott förut.

Inredningskoncept

För att göra det enkelt för dig har vi skapat tre inredningskoncept.

Lägenheterna

_____

Lägenheter med ljus, rymd och karaktär

Bor du i någon av husets takvåningar har du en egen terrass om 40–140 kvm! En plats för framtidens grillmiddagar, kräftskivor och nyårsaftnar.

Oavsett om du bor stort eller litet i Ophelias Brygga, får du ett hem som karakteriseras av ljus och rymd. Många av lägenheterna har stora fönsterytor frå golv till tak och en mycket generös takhöjd. För att göra det ljusa ännu ljusare har vi valt en 2-stavsparkett i vitpigmen-terad ek. I övrigt bjuder bostäderna på enkla linjer och sobra kulörer som ger en ungdomlig och stilren känsla.

I övrigt bjuder bostäderna på enkla linjer och sobra kulörer som ger en ungdomlig och stilren känsla.

Till huset hör även två gemensamma takterrasser. En av terrasserna går i odlingens tecken. Här kan du som har gröna fingrar odla egna grönsaker och kryddor i pallkragar. Vad sägs om hemodlade tomater på frukostmackan?

Lägenhetsväljaren

_____

Hitta din bostad!

I vår lägenhetsväljare kan du klicka dig runt och hitta en lägenhet som passar just dig. Här ser du också enkelt vilka lägenheter som är lediga och vilka som redan fått sig en köpare.

Huset

_____

Vi har inspirerats av städer som Amsterdam, där vattnet är en naturlig del av stadslivet.

Bakom arkitekturen till Ophelias Brygga står den skandinaviska och flerfaldigt belönade arkitektbyrån LINK arkitektur samt isländska, välrenommerade Batteríið Architects. Tillsammans har de skapat en tydlig identitet för kvarteret med levande tegelfasad och detaljer i smakfulla kulörer.

Effektfulla kontraster och schatteringar i materialvalen ger liv åt den råa och robusta fasaden. Nougat och roströda nyanser möter grafiska detaljer i grafitgrått och svart. Olikartade balkonger, franska balkonger och takterrasser bidrar till en levande miljö.

Husets stora fönsterpartier återspeglar havet och ger stora ljusinsläpp, oavsett årstid. Fasaden i öster mot hamnbassängen, sträcker sig ut över kajkanten. För att ytterligare förstärka kopplingen till havet planeras kajakplatser och trappor med sittplatser ned till vattnet. Huskropparna har olika dimensioner och höjd med trapphus som varierar från fyra till sju våningar.

Hållbarhet

_____

Att bo klimatsmart är hållbart i längden

Ambitionen är att på sikt minska energiförbrukningen i staden med hjälp av innovativa och miljösmarta lösningar. För hela H+ området planeras nya, innovativa systemlösningar för vatten och avlopp. Det innebär bland annat att samtliga lägenheter är utrustade med vakuumtoaletter.
I projektet Ophelias Brygga fokuserar vi på förnyelsebar energi genom att installera solceller på taket. För att dessutom bidra till en effektiv biogasproduktion installerar vi matavfallskvarnar i köken, så att varje hushåll kan kompostera sitt matavfall.

Läs mer om stadens förnyelseprojekt på hplus.helsingborg.se

Området

_____

Oceanhamnen

Oceanhamnen blir en helt ny stadsdel med bostäder, kontor, restaurang och handel i spektakulära lägen. När det står klart ska området inrymma ca 350 bostäder fördelade på fyra kvarter i ett attraktivt läge nära både stad och vatten. Ett promenadstråk längs kajerna blir en förlängning av stadens kajpromenad, och tack vare den nya gång- och cykelbron tar du dig snabbt och enkelt till Knutpunkten. En kanal genom piren tillåter småbåtar att passera, och mötesplatser längs kajer, på torg och i parker bidrar till att skapa liv och rörelse i stadsdelen dygnet runt.

H+

Tillsammans med tre andra stadsdelar i Helsingborg ingår Oceanhamnen i stadsförnyelseprojektet H+ som ska länkas ihop med centrum och ha fokus på miljö och hållbarhet. Stadens mål med utvecklingen av området är att säkerställa en ekonomisk, miljömässig och socialt hållbar stadsutveckling. Detta görs bland annat genom byggande av ett nytt och unikt avloppssystem, som samlar in avfallet och omvandlar det till biogas och växtnäring. På sikt beräknas detta minska utsläppen av miljöpåverkande växtgaser med 50 %.

Läs mer om H+ och Oceanhamnen här.

Filmer

_____

3D visualisering

Välkommen till Oceanhamnen! Här får du en förhandstitt i 3D på den nya stadsdelen som håller på att växa fram med ett spektakulärt läge vid havet, ett stenkast från Helsingborgs centralstation. Här byggs också restauranger, handelsyta och Oceanhamnen Waterfront Business District, ett nytt affärsdistrikt med 32 000 kvadratmeter nya kontor.

Innovativt avloppssystem

Inom de närmsta åren tar Helsingborgs nya stadsdel Oceanhamnen form på Oceanpiren. Varje fastighet ansluts till tre rör, ett för matavfall, ett för gråvatten och ett för svartvatten. Detta innovativa avloppssystem kräver att ingenjörerna tänker utanför boxen. VA-ingenjören Peter Winblad på Nordvästra Skånes vatten och avlopp, NSVA, berättar om utmaningarna.

Unik bro byggs i Oceanhamnen

I den gamla torrdockan i hamnen i Helsingborg pågår förberedelserna för att bygga den 220 meter långa gång- och cykelbron i stål som ska koppla samman centrum och den nya stadsdelen Oceanhamnen. Enligt Niklas Laakmann, projektledare från HIFAB, är bron unik i sitt slag.

Om ett bostadsköp

Helsingborgaren Lovisa Snekkersten har köpt sin drömlägenhet och ser fram emot att få flytta in sommaren 2020 till en central stadsdel byggd på öar, Oceanhamnen.

Staden

_____

Varmt välkommen till Helsingborg!

Helsingborg är Sveriges åttonde största kommun med drygt
140 000 invånare. I stadskärnan erbjuds ett brett utbud av butiker, sevärdheter och trevliga mötesplatser. Vill du shoppa under tak rekommenderas prisbelönta Väla Shoppingcenter med 180 butiker. Staden har även ett blomstrande kulturliv med bland annat Dunkers Kulturhus, Helsingborgs Konserthus, Stadsteatern, Helsingborgs Arena och Fredriksdals friluftsteater. Kända utflyktsmål är Sofiero Slott, Kärnan, Ramlösaparken och det vackra Rådhuset. Dessutom finns hela Kullabygden inom räckhåll med sina pittoreska fiskebyar och smultronställen.

Helsingör. Köpenhamn. Ven.

Staden ingår i Öresundsregionen och ligger bara fyra kilometer från Helsingör i Danmark. Med färjan tar du dig dit på 20 minuter. Ängelholms flygplats ligger 30 minuter från centrum och inom mindre än en timme tar du dig till Malmö, kanske för en dagstur över till Köpenhamn? Vill du besöka natursköna Ven åker du till Landskrona och hoppar på färjan.

Bli ett med naturen.

Ett populärt utflyktsmål är Pålsjö skog i norra Helsingborg med fina löpspår, promenadstråk, tennisbanor och en egen våffelstuga. Precis i närheten finns ett stort antal prisbelönta golfbanor. Här finns även Pålsjöbadet, stadens historiska kallbadhus där du kan njuta av ett dopp och en varm bastu året om. På Kullaberg och Söderåsen finns två naturreservat som ligger cirka 30 minuter med bil från centrum. Kullaberg erbjuder bland annat bad från klippor, vandringsleder, bergsklättring, dykning, paddling, vindsurfing, skärmflygning och segling.

Galleri

_____