fbpx

Se bilder

Visning lördagar kl 12–13 i vårt showroom på Södra Storgatan 1, Helsingborg.

Ophelias Brygga
Oceanhamnen, Helsingborg

Ophelias Brygga är ett marint boende på en ö i den nya stadsdelen Oceanhamnen. Här finns det mesta på promenadavstånd: caféer, restauranger, butiker, goda kommunikationer och all tänkbar service. I Ophelias Brygga erbjuder vi genomtänkta lägenheter med hög grundstandard och smarta lösningar.

Utsikt mot kanalen

5 min till knutpunkten

Flexibla boende

Kontakta våra mäklare 
Morgan Alerstam, 073 745 37 03
morgan.alerstam@vaningen.se

Niklas Nordh, 070 757 50 91
niklas.nordh@vaningen.se

Visning

_____

Visning nu på söndag 26 maj

Välkommen på visning i vårt showroom på Södra Storgatan 1.
Visningen pågår mellan kl 12.00-13.00

Passa på att träffa våra fastighetsmäklare från Våningen & Villan. Välkommen!

Våningen och villan

_____

Kontakta mäklaren

Morgan Alerstam
morgan.alerstam@vaningen.se
073 745 37 03

 

 

Niklas Nordh
niklas.nordh@vaningen.se
070 757 50 91

Intresseanmälan Ophelias Brygga


Projektstatus

_____

Tidslinje

2017
Säljstart

2018
Byggstart

Vår 2019
Inredningsval

Höst 2020
Besiktning

2020
Inflyttning

Lägenhetsväljaren

_____

Hitta din bostad!

I vår lägenhetsväljare kan du klicka dig runt och hitta en lägenhet som passar just dig. Här ser du också enkelt vilka lägenheter som är lediga och vilka som redan fått sig en köpare.

Lägenheterna

_____

Lägenheter med ljus, rymd och karaktär

Bor du i någon av husets takvåningar har du en egen terrass om 40–140 kvm! En plats för framtidens grillmiddagar, kräftskivor och nyårsaftnar.

Oavsett om du bor stort eller litet i Ophelias Brygga, får du ett hem som karakteriseras av ljus och rymd. Många av lägenheterna har stora fönsterytor frå golv till tak och en mycket generös takhöjd. För att göra det ljusa ännu ljusare har vi valt en 2-stavsparkett i vitpigmen-terad ek. I övrigt bjuder bostäderna på enkla linjer och sobra kulörer som ger en ungdomlig och stilren känsla.

Till huset hör även två gemensamma takterrasser. En av terrasserna går i odlingens tecken. Här kan du som har gröna fingrar odla egna grönsaker och kryddor i pallkragar. Vad sägs om hemodlade tomater på frukostmackan?

Huset

_____

Vi har inspirerats av städer som Amsterdam, där vattnet är en naturlig del av stadslivet.

Bakom arkitekturen till Ophelias Brygga står den skandinaviska och flerfaldigt belönade arkitektbyrån LINK arkitektur samt isländska, välrenommerade Batteríið Architects. Tillsammans har de skapat en tydlig identitet för kvarteret med levande tegelfasad och detaljer i smakfulla kulörer.

Effektfulla kontraster och schatteringar i materialvalen ger liv åt den råa och robusta fasaden. Nougat och roströda nyanser möter grafiska detaljer i grafitgrått och svart. Olikartade balkonger, franska balkonger och takterrasser bidrar till en levande miljö.

Husets stora fönsterpartier återspeglar havet och ger stora ljusinsläpp, oavsett årstid. Fasaden i öster mot hamnbassängen, sträcker sig ut över kajkanten. För att ytterligare förstärka kopplingen till havet planeras kajakplatser och trappor med sittplatser ned till vattnet. Huskropparna har olika dimensioner och höjd med trapphus som varierar från fyra till sju våningar.

Hållbarhet

_____

Att bo klimatsmart är hållbart i längden

Ambitionen är att på sikt minska energiförbrukningen i staden med hjälp av innovativa och miljösmarta lösningar. För hela H+ området planeras nya, innovativa systemlösningar för vatten och avlopp.
I projektet Ophelias Brygga fokuserar vi på förnyelsebar energi genom att installera solceller på taket. För att dessutom bidra till en effektiv biogasproduktion installerar vi matavfallskvarnar i köken, så att varje hushåll kan kompostera sitt matavfall.

Läs mer om stadens förnyelseprojekt på hplus.helsingborg.se

Film

_____

Om ett bostadsköp

Lovisa berättar om sitt bostadsköp i Ophelias Brygga, Oceanhamnen – ett hem i Helsingborgs nyaste stadsdel vid havet.

Området

_____

Oceanhamnen

Oceanhamnen blir en helt ny stadsdel med bostäder, kontor, restaurang och handel i spektakulära lägen. När det står klart ska området inrymma ca 350 bostäder fördelade på fyra kvarter i ett attraktivt läge nära både stad och vatten. Ett promenadstråk längs kajerna blir en förlängning av stadens kajpromenad, och tack vare den nya gång- och cykelbron tar du dig snabbt och enkelt till Knutpunkten. En kanal genom piren tillåter småbåtar att passera, och mötesplatser längs kajer, på torg och i parker bidrar till att skapa liv och rörelse i stadsdelen dygnet runt.

H+

Tillsammans med tre andra stadsdelar i Helsingborg ingår Oceanhamnen i stadsförnyelseprojektet H+ som ska länkas ihop med centrum och ha fokus på miljö och hållbarhet. Stadens mål med utvecklingen av området är att säkerställa en ekonomisk, miljömässig och socialt hållbar stadsutveckling. Detta görs bland annat genom byggande av ett nytt och unikt avloppssystem, som samlar in avfallet och omvandlar det till biogas och växtnäring. På sikt beräknas detta minska utsläppen av miljöpåverkande växtgaser med 50 %.

Läs mer om H+ och Oceanhamnen här.

Staden

_____

Varmt välkommen till Helsingborg!

Helsingborg är Sveriges åttonde största kommun med drygt
140 000 invånare. I stadskärnan erbjuds ett brett utbud av butiker, sevärdheter och trevliga mötesplatser. Vill du shoppa under tak rekommenderas prisbelönta Väla Shoppingcenter med 180 butiker. Staden har även ett blomstrande kulturliv med bland annat Dunkers Kulturhus, Helsingborgs Konserthus, Stadsteatern, Helsingborgs Arena och Fredriksdals friluftsteater. Kända utflyktsmål är Sofiero Slott, Kärnan, Ramlösaparken och det vackra Rådhuset. Dessutom finns hela Kullabygden inom räckhåll med sina pittoreska fiskebyar och smultronställen.

Helsingör. Köpenhamn. Ven.

Staden ingår i Öresundsregionen och ligger bara fyra kilometer från Helsingör i Danmark. Med färjan tar du dig dit på 20 minuter. Ängelholms flygplats ligger 30 minuter från centrum och inom mindre än en timme tar du dig till Malmö, kanske för en dagstur över till Köpenhamn? Vill du besöka natursköna Ven åker du till Landskrona och hoppar på färjan.

Bli ett med naturen.

Ett populärt utflyktsmål är Pålsjö skog i norra Helsingborg med fina löpspår, promenadstråk, tennisbanor och en egen våffelstuga. Precis i närheten finns ett stort antal prisbelönta golfbanor. Här finns även Pålsjöbadet, stadens historiska kallbadhus där du kan njuta av ett dopp och en varm bastu året om. På Kullaberg och Söderåsen finns två naturreservat som ligger cirka 30 minuter med bil från centrum. Kullaberg erbjuder bland annat bad från klippor, vandringsleder, bergsklättring, dykning, paddling, vindsurfing, skärmflygning och segling.

Galleri

_____