Cementfabriken
Cementfabriken Malmö

Limhamn växer mot havet

På ett fantastiskt läge vid Öresund omvandlas klassisk industrimark till ett nytt, havsnära bostadsområde med cirka 1 500 bostäder.

I Limhamn har vi byggt Cementfabriken– ett klimatsmart kvarter med ljusa och välplanerade hyresrätter. Allt från yteffektiva 1:or om 25 kvadrat till rymliga 4:or om 92 kvadrat.

  • Inbjudande innergård
  • Tak med solceller
  • Laddplatser för elbilar i garage
  • Cykelverkstad och lådcykelpool
Område
Limhamns läge, Malmö
Ägandeform
Hyresrätt
Antal bostäder
129
Inflyttning
2018
Arkitekt
Lindberg Stenberg
Entreprenör
Veidekke
Fastighetsägare
SPP Fastigheter
Miljöcertifiering
Miljöbyggnad Silver
Lokalt engagemang
LB07 Damfotboll

Öppen planlösning bjuder in till social samvaro

I Cementfabriken finns en variation i lägenhetsstorlekar med fokus på 1–2:or. Lägenheterna är väl genomtänkta med yteffektiva planlösningar och fina materialval.

Samtliga rum har genomgående ekparkett och ljusa väggar vilket bidrar till ett fint ljusflöde. Den öppna planlösningen mellan vardagsrummet och köket bjuder in till social samvaro. De allra flesta bostäder har dessutom egen balkong eller uteplats.

Ett kvarter som smälter ihop med staden

Cementfabriken har en modern arkitektur som inspirerats av den klassiska bebyggelsen i Limhamn och på ett naturligt sätt smälter ihop med övriga delar av staden.

Huset om 3–5 våningar har en sandfärgad färgskala i puts med indragna delar av fibercementskivor. De flesta lägenheter är enkelsidiga med undantag av fasaden mot Övägen med genomgående lägenheter. Lägenheternas balkonger kantas med glas, puts eller pinnräcken.

I kvarterens mitt har vi skapat en öppen och väderskyddad trädgård som bjuder in till gemenskap året om. Här finns stora grönytor, gemensam uteplats, grill och lekytor för de yngsta.

Klimatsmarta lösningar som solceller, cykelverkstad och bilpool

När vi på Magnolia Bostad utvecklar nya bostadsprojekt tar vi stor hänsyn till miljön. Våra hus ska inte bara vara hållbara idag, utan i generationer.

Cementfabriken är klassificerad som Miljöbyggnad Silver, vilket är ett kvitto på att vi tillsammans med fastighetsägaren tar ett stort ansvar för miljön. Bland annat erbjuder fastigheten laddplatser för elbil, lådcykelpool och bilpool. Taken förses även med solceller för att minska fastigheternas miljöpåverkan.